onsdag 6. april 2022

Dødens disippel av Hjorth & Rosenfeldt. Sebastian Bergman #2

  Jeg er ferdig med bok to serien om Sebastian Bergman, en serie jeg liker veldig godt, som veldig mange andre. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en tur til Alicante med Tram (en times tid fra Villajoyosa) og jeg leste de siste sidene på trammen. Jeg må bare skrive ned noen ord om boka, slik at jeg husker innholdet nogenlunde før jeg leser neste bok.


Jeg leste den første ; Mannen som ikke var morder, på Gran Canaria i desember.  Spørs om dette blir en serie som jeg leser bok for bok når jeg er ute og reiser. Den egner seg godt som reiselektyre, spennende og fengende og pocketutgavene glir fint ned i veska. Litt liten skrift på de to jeg har lest, men det går til nød.

Dødens disippel er Sebastian uten oppdrag og han er ikke velkommen i Rikskrim på grunn av sin oppførsel. Han er fortsatt avhengig av kvinner, dvs sex, men er ikke noe interessert i andre type forhold. Han sørger fortsatt dypt over kona og datteren som han mistet i tsunamien i Thailand.  

OBS! Det kan komme spoilere!

Det skjer et makabert drap, der offeret, en kvinne, blir funnet med nattkjole på og strupen skåret over. Det ligner mistenkelig på drap begått av seriemorderen Edward Hinde, som ble satt inn for en del år siden. Sebastian Bergman var årsaken til at han ble tatt og buret inn. Det skjer enda et drap, og snart skal det vise seg at drapene har en forbindelse til Sebastians eget liv. En dyktig copycat er på ferde, men hvorfor? Og står Hinde bak dette på en eller annen måte? 

Sebastian trygler seg inn i teamet. Torkil skjønner at det kan være lurt, siden dette handler om Hinde på en eller annen måte. Sebastian er den som kjenner han og saken best fra før. Men flere på teamet vil ikke ha han der. Vanja er iskald, Ulrika er også kald. Billy synes det er greit at han er med, Torkil også. Så da blir det sånn, men det er langt fra friksjonsfritt for å si det sånn. En annen ting er at Sebastian også går rundt og må skjule hemmeligheten om at Vanja er hans datter fra et kort forhold med hennes mor Anna Erikssen.  

Sebastian er helt på jordet når det gjelder Vanja. Han stalker henne, han vil lære henne å kjenne uten å røpe noe. Han er helt tussete. Men det at han følger etter henne, fører også til at hun kommer i fare. Sebastian blir også stalket, av gjerningsmannen. Er det hevn over at Sebastian fikk Hinde buret inne? Er det han som er målet?

Vi blir etterhvert dratt inn i en vanvittig jakt på gjerningsmann og andre. Det skjer også en rømming fra fengselet der den tidligere politimannen Haraldsson har fått jobb. Han gjør mange dumme ting, dessverre.

Det er bare å ta av seg hatten for denne boka også.  Utrolig god karakterdreven serie. Boka har en snedig slutt, jeg ble nesten nervøs.. hva vil Ellinor finne på i neste bok? Ellinor er en ganske freidig kvinne som har et slags forhold til Sebastian, dvs hun tar ikke et nei for et nei, og derfor blir hun hos han. Enn så lenge.. Og så fant hun den posen da, med opplysninger om Vanjas foreldre... som eks-kollegaen til Sebastian, Trolle,  skaffet til veie til ham, men som Sebastian selv ikke ville ha likevel og ba Ellinor kaste.

 Jeg regner med at andre har blogget om denne for mange år siden, legg gjerne igjen link i kommentarfeltet.

Bloggere som digger boka: Tine


På Chocolateria Valor i Villajoyosa. Bok er med overalt.


Hjorth Rosenfeldt: Dødens disippel, 470 s 
Aschehoug 2012, pocket
Kjøpt selv (frahylla)


4 kommentarer:

  1. Det er så digg å starte på en litt eldre serie og kunne lese dem "samlet". Denne serien har jeg ikke fått med meg, men kult at du koser deg med bøkene. Og nå har du jo en ekstra grunn til å dra på ferie (må lese bok 3 i serien et varmt sted) :)
    Selv har jeg startet på en serie av Nikki French. Også fra 2012. En god følelse å vite at det er mange bøker igjen i serien :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Og så må jeg passe på å ikke "forspise" meg, kunne vært fristende å begynne på neste med en gang, men det vet jeg ikke er så lurt.
      Men nå er det påske straks, så kanskje gjør jeg unntak i påska.
      Ellers så blir vel neste tur til Bodø/Lofoten ifb med fødsel til datteren min. Neste varme reise blir i juni, hvis ikke jeg utsetter den til høsten, da.. Da blir det i alle fall tur til Kreta.:)
      Tror det er 8 bøker i serien.
      Nikki French har jeg ikke lest. Kos deg:)

      Slett
  2. Enig med Augusta, heldige deg som kan lese serien på rappen :) Digger at du liker den, her er min omtale av bok nummer to: https://tinesundal.blogspot.com/2014/05/ddens-disippel-av-hjorth-rosenfeldt.html
    Håper du koser deg selv om det ikke ser varmt ut der du er :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for link Tine:)
      I dag kom det bedre vær, 22 grader, på med shorts. Dog frisk vind, men mye mye bedre enn 11 grader og regn. I sånt vær kan man like godt være hjemme. Der har man i det minste varmt hus og dyne:)
      Blir like fint i morra med 21 grader sånn ca.:)
      (Traff på et helt lass bergensere i Altea i dag.. og noen få trøndere..)

      Slett