tirsdag 12. april 2022

Dagstur til Alicante. Costa Blanca del 3.

 På min lille ukestur til Villajoyosa hadde jeg på forhånd planlagt at jeg skulle en tur til Alicante og en tur til Altea. Og slik ble det. Onsdagen ble det litt bedre vær, litt sol, og litt varmere, en fin dag å dra på bytur på. Jeg hadde ingen andre planer enn å se meg litt omkring, gå på kafe og se etter et par butikker. Ikke visste jeg helt hvor jeg skulle gå av heller, men jeg plottet meg ut en holdeplass i sentrum nært Rambla og Explanada ved havnepromenaden. Her er noen gatebilder:


Endelig sol.

Jeg gikk av holdeplassen før Lusero, husker ikke hva den het, noe på M. Turen fra Villajoyosa og til Alicante tok en time med Tram, og koster 2,50 euro hver vei. Jeg kjente jeg var ganske sulten da jeg kom frem, og målet mitt var å finne en koselig utekafe i sola først av alt.


Når jeg kommer opp fra undergrunnen, slår flotte fasader imot meg.Jeg går nedover mot havna, ser etter Rambla som skal føre meg til Explanada, den vakre og populære promenaden. Jeg har aldri vært i Alicante før, men har skjønt at dette er en stor by. Jeg tar bare en bitte liten bit av den i dag. Jeg orker ikke så mye på en dag for tiden.

Sola lokker folk ut på kafeer og i gatene. Det myldrer av liv, det er puls, det er herlig.Rambla, en av hovedgatene.Jeg ser et smug med flere kafeer som jeg går inn i. Finner meg en plass i sola.Det blir gambas på Koki. De er nydelige, som reker i hvitløksolje skal være. Boka er med (Hjorth & Rosenfeldt i bakgrunnen der)Jeg fortsetter med skinke og manchego, nydelig. Deilig å sitte her i sola. 


Går videre, kikker på de vakre fasadene, på kafeer, går i smug, inn på Rambla.

Blir fristet av italiensk is, gelato. Jordbær og pistasj.


Explanada, båter ved havne, store cabincrusere og seilbåter.Se den vakre formen på promenaden, flisene som bølger seg.Og alle palmene.Fargerike blomsterrabatter.Masse boder med kunsthåndverk bortover promenaden.Skulptur i en rundkjøring.Fra en annen vinkel.
Takk for denne gang, nå går jeg opp i byen igjen, 

En livlig park.


Og her gikk jeg meg på min favorittbutikk Natura. Bruker å besøke den på Gran Canaria, handler alltid klær eller noe der. Nå ble det en vårbluse og en bokstøtte.Fint ettermiddagslys. På tide å finne banen hjem. Der oppe ser vi borgen, den skal jeg besøke neste gang jeg er i Alicante. 


Vet ikke helt hva dette er, men at det er noe gammelt, kopier av ruiner eller ruiner, av noe slag, med vakre mønstre.

Takk for i dag Alicante. På Trammen hjem, med posen min fra Natura. En fin liten utflukt.

Alicante er Spanias 8.største by. 

"Befolkningen i Alicante by var 331 750 (2008), og befolkningen i Stor-Alicante er beregnet å være 757 443, noe som gjør Alicante til det åttende største byområdet i Spania.

Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania. Økonomien er hovedsakelig basert på turisme og vinproduksjon. I tillegg til vin eksporterer byen også olivenolje og frukt. Industrien i Alicante produserer blant annet næringsmidler, lær, tekstiler og keramikk. Områdets spesialitet når det gjelder mat er turrones – nougat av honning og mandel." Wikipedia, mer her


Innlegg fra Villajoyosa:  

***Bildene er uredigerte, tatt med min iPhone 11 pro.***


4 kommentarer:

 1. Hei, jeg var innom å kommenterte både på dette og det under i dag ved frokostbordet, men det forsvant. Jeg har opplevd det flere ganger fra i-padden. (den er kanskje blitt litt gammel)
  Jeg har kost meg med bildene dine og du har opplevd en del selv om ikke været var topp. Du fikk heldigvis sol tilslutt. God Påske:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så kjedelig når kommentarer forsvinner. Opplever ofte det når jeg kommenterer fra mobilen.
   Så gøy at du koser deg med bildene:)
   Takk og god påske til deg også:) herlig vårvær i Trondheim i dag, og det er meldt sol i morgen og fredag også:)

   Slett
 2. Flotte bilder og kommentarer. Har vært noen ganger i Alicante, men aldri gått rundt og sett så mye som deg. Må jo tilbake og kanskje ta inn på hotell.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fin kommentar:)
   Ja, å ta inn på hotell i Alicante er sikkert ikke så dumt , en gang. Det skal jeg vurdere selv:)

   Slett