onsdag 14. september 2022

Høstmøte med Cappelen Damm på Royal Garden 13.09.22

 Cappelen Damm er Norges største forlag, noe høstkatalogen deres bærer preg av. På Royal Garden i går kveld var de tilstede for å presentere høstens bøker for bokhandlere, bibliotekarer og et lite knippe bokbloggere. Noen forfattere hadde de også med seg, noe som alltid er gøy. Jeg har vært så heldig å få være med på disse møtene noen år nå, og jeg koser meg like mye hver eneste gang:)


Cecilie Nessheim og Knut Gørvel (godt gjemt bak Cecilie), er stødige ledere av kvelden i år som før.

Her kommer en kort rapport med et lite utvalg av de bøkene jeg synes er mest interessante, samt om de forfatterne som opptrådte og snakket om de nye bøkene sine.

Før presentasjonene begynte, så fikk vi forsynte oss av en deilig buffe`med alt av drikke. Vi hadde en time til dette,  noe som var bra, siden vi også fikk tid til å prate litt med de andre. Av oss bokbloggere var det Reading-Randi (min faste høstmøte-venninne) og meg, samt  Lillasjel/Mariann som kom ens ærend fra Isfjorden utenfor Åndalsnes. Det var veldig hyggelig å treffe henne igjen. Vi liker begge bøker, blogging, god mat og reising, så det går ikke tomt for temaer. Buffe`er toppers når man går på lavkarbo som jeg gjør. Spekemat, grønnsaker, salat og kyllingspyd. Melon, smør og litt rømme, blant annet. Nam nam kosemat.

Norsk Skjønnlitteratur


Denne fikk vi med posen, gleder meg til å lese. Likte så godt serien om Barrøy-folket. Denne handler om noen ungdommer i Oslo under krigen.Gert Nygårdshaug er en av mine favorittforfattere. Han er veldig produktiv og er ute med en ny bok.Det samme med Vigdis Hjorth, som er aktuell med Femten år , en bok jeg for lenge siden har plottet ut for å lese denne høsten.Karin Fossums nye krim er også et must. Jeg har denne på PDF.Her ryr favorittene inn på rad og rekke. Hanne Gellein er fra Trondheim og dette er hennes andre krim om patolog Silje. Inspirert av Arnfinn Nesset-saken.Krimbøkene til Øistein Borge er også knallbra. Ser frem til denne.Det samme mener jeg om Torkil Damhaug sine bøker.  Absolutt verdt å få med seg. Litterært gode, og dyptgående psykologiske portrett.
Sakprosa:


Cappelen Damm har sakprosa i alle kategorier. Her en bok om båten, som er svært viktig for nordmenn, som den kystnasjon vi er. Måtte tenke meg om, og faktisk har også faren min hatt båt, og ofte har han lånt en også når vi var med på hytteturer på kysten av Trøndelag før i tiden. Små prammer med årer eller en liten påhengsmotor.Over til det internasjonale: Virker som en interessant bok om det spesielle amerikanske politiske systemet.

Barn og unge:


Litt hulter til bulter her altså. En grøssende bok for unge. Elsket sånne da jeg selv var barn.Artig serie.Da er vi over på sakprosa igjen. Norske historier. Denne virker interessant.Så også denne med B-gjeng leder Abbas. Hans historie er fortalt til journalist Kjetil Østlie.  Interessant bok som jeg tror mange kan tenke seg å lese.Ja, denne ble jeg nysgjerrig på. Var i besøkshagen til hans søster i sommer.


Feelgod


Jeg er svak for morsomme  feelgood julebøker, så denne skal jeg nok lese etterhvert.En bok som har fått mye oppmerksomhet . Den skal være morsom. Har den i hus, og den skal leses. Tror boka er mer gøy enn det tittelen henspiller på.

Barnebøker


KokebokDinosaurer. Barnebarnet mitt elsker dem.

Voksen sakprosaEn antologi jeg har ønsket meg siden jeg så den kom tidligere i høst. Må ha! Flere forfattere deler fra sitt hjemmekontor, om skriving og sånt.Ukraina er hot i år, flere forlag har bøker fra og Ukraina i katalogene sine. Dette er den jeg kunne tenke meg å lese. 

Skjønnlitteratur


Marilynne Robinson, en forfatter jeg har hatt på TBR-lista mi en stund. Nå får jeg sjansen, siden bok 4 i Gilead-suiten lå i bokposen vi fikk.


Trøndersk forfatter


Eivind Hofstad Evjemo har skrevet flere kritikerroste bøker, men det er en stund siden nå. Gleden er stor når han nå kommer med en ny.Boka er om en gård, jordbruk, å være bonde, landsbygda, hva skjer fremover i et natur/klimaperspektivet
og det kommer flere i en planlagt serie.


Oslo-forfatter


Kjent for de fleste skal jeg tro. En tykk bok med tre fortellinger fra denne karen nå.
Trøndersk forfatter 2. Didrik Morits Hallstrøm har skrevet en litt krimish roman. Har lest flere av bøkene hans som jeg har likt godt.Denne boka har fått knallkritikker. og skal leses.Samme med denne. Jeg lånte den på Bookbites i dag og har allerede lest en del. Sterke dikt om å være adoptert til Norge, om mobbing og tankeløse holdninger og utsagn som han har møtt.Gro Dahle er også en av våre svært produktive og allsidige forfattere. Nå straks ute med en ny diktbok
.


Trygve Skaug med ny diktsamling-


Psykisk helse


Personlig om spiseforstyrrelser. Mor og datter skriver bok sammen.Om angst.
Om depresjon.Om å dra på tur, oppfølger av boka Friluftsfersking.  En turdagbok.


Alt om å dra på tur for den som trenger en guide.Fortsatt er bøker om sanking aktuelle.Krim igjen. McKintys andre bok. Håper den er bedre enn Kjeden, som jeg ikke likte.Ny bok av Giolito etter suksessen Størst av alt.
Og Kepler kommer med en ny pageturner. Hold deg fast! Edderkoppen heter den.Bøker og kataloger vi fikk i posen.Mariann og jeg vet ikke hvilken ende vi skal begynne i. Denne bokhøsten altså.:)

Takk for en hyggelig kveld. Innlegg fra tidligere høstmøter med Cappelen Damm: 
2015, 20172019

Jeg har deltatt  på flere, men har nok ikke blogget om alle. Noen ganger kun lagt ut noe på facebook og instagram. Men Randi har blogget fra noen av de andre årene vi var der sammen:6 kommentarer:

 1. Ja,hehe....hver høst er "tidenes bokhøst!"
  Jeg fikk tre av disse bøkene i nettet mitt, samt Vigdis Hjorth sin nyeste. Det var fire bøker i mitt nett og ikke fem, men så at flere hadde fått Saabye Christensen sin bok også.
  Jeg har også Gilead-bøkene på min TBR og har hatt det en stund, bok nummer 3 kjøpte jeg på engelsk for flere år siden. "Hjem" er bok nummer to så jeg vurderer å tigge om "Gilead" som er nummer 1 i serien. De to siste kommer til neste år.

  "Kvit,norsk mann" har jeg lest men kommer nok til å kjøpe den på salg en gang. Utrolig sterke dikt!

  Heldig du som fikk "Slaveporten", den har jeg nettopp lastet ned på Allbok, likte godt den forrige boken til forfatteren.

  Digger Halvor Bakke så den boken blir et "must" denne høsten. Hadde håpet at han var der men han er vel på innspilling til "Eventyrlig oppussing".

  Jeg ble smådårlig på vei ned så jeg reiste hjem når pausen var, en del forsinkelser i dag så de kom seint i gang også. Men det er sånn som kan skje.

  Three down- two to go angående høstens bokmøter!

  Takk for bilder og referat, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, det samme hver høst...
   Så synd at du ble dårlig. Håper det går fort over.
   Det var fire bøker i nettet, men de hadde noe overskudd som vi kunne forsyne oss av, og da tok jeg den av Lars Saabye.
   Heldig du som fikk Hjorths bok. Den må jeg tigge om. Hadde håpet den skulle være med i nettet, men var ikke det hos oss. Kun et eks til utlodning, og jeg vant ikke noe i år. Ikke noen fra vårt bord.
   Så bra du har likt forfatteren av Slaveporten, det lover godt.:)
   Ja, ikke sant; Halvard Bakke. Denne boka er visst ganske personlig, med tidligere opplevelser med mobbing m.m.

   Ja, to møter igjen nå:)

   Hyggelig at du liker referatet:) Ps- hvilke forfattere var hos dere?

   Slett
  2. Eivind Hofstad Evjemo,Ingeborg Arvola( boken hennes har jeg lyst til å lese) Og en lege jeg ikke husker navnet på i farten. Torkil Damhaug var også der, men det var to forfattere som ikke hadde vært på scenen da jeg gikk så hvem den femte var vet jeg ikke, men jeg mistenker kanskje at det kan ha vært Abbas.

   Glemte å nevne "Hjemmekontoret" den vil jeg også lese i høst.
   Ja,man kan bli helt svimmel med tanke på hvilken bok en skal begynne på. Jeg som nettopp har begynt på 4 helt andre bøker som ikke har med bokhøsten å gjøre-mistenker at de må bli liggende en stund for mye annet som frister nå.

   Slett
  3. Bra forfattere det der:)
   "Hjemmekontoret" ser jeg veldig fram til og Arvolas bok. Må tigge om den, eller kjøpe den. Lang ventetid på biblioteket.
   Leser på tre-fire bøker jeg nå. Orker ikke lese mer om Abida i kveld, må ha noe annet på sengekanten.
   Men først Farmen:)

   Slett
 2. Fin reportasje fra hyggelig høstmøte og mange interessante bøker, Anita. Inspirerende med disse forlags-møtene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, anonym:) Ja, det er inspirerende:)

   Slett