mandag 12. september 2022

Høstmøte med Kagge på Byscenen i Trondheim 2022

 Endelig er det som normalt igjen når det gjelder forlagenes høstmøte-turne rundt omkring i landet. Det er så koselig og inspirerende å være med på dette. Randi og jeg har vært med på flere forlags møter i mange år nå. I kveld var det Kagge sin tur, på Byscenen i Trondheim. Åh, for en katalog de har denne høsten. Her er et bittelite utvalg:Forlagssjef Tuva Ørbeck Sørheim og salgssjef Tine Hvistendahl ønsker velkommen og leder kvelden. De presenterer bøker og forfattere som kommer på scenen.

Kagge er kjøpt opp av det danske forlaget Politiken, men de kjører samme profil som tidligere, sier Sørheim og Hvistendahl, bortsett fra at devil satse mer på skjønnlitteratur. I den anledning har de ansatt en ny sjefsredaktør for skjønnlitteratur som heter Vidar Strøm Fallrø. Han får vi møte på tampen av kvelden.

Nå la bildene seg i omvendt rekkefølge her, så dere får kvelden fra slutten og fremover. Det har egentlig ikke noe å si, og jeg er for trøtt til å bruke mye tid på å endre på rekkefølgen når de først er lagt inn. 

Så herved får dere hilse på Vidar Strøm Fallrø først, sammen med Anders De La Motte. Jeg var veldig begeistret for årstidskvartetten hans, og jeg er veldig spent på den nye krimboka som kommer i oktober; De bergtatte. En krysning av litt av hvert, hvis jeg har skjønt det rett.En nydelig illustrert bok av Charles Dickens Juleeventyr, av Lisa Aisato og oversettelse av Erlend Loe. Denne fikk vi med et prøveeksemplar av i goodiebagen, og jeg kan love at dette er noe å se frem til.
Åsne Seierstad kommer med ny bok 20 år etter Bokhandleren i Kabul om afghanere.Denne ble jeg også fristet til å lese.  Michelle Obama er en klok dame. Inspirerende og hun har nok mye å dele med oss.
Maja Lunde er i vinden for tiden, etter å ha fått gode anmeldelser for sin fjerde bok i klimakvartetten. Hun skriver også barnebøker, og denne gir hun ut på Kagge.
En versjon av Kvitebjørn og Valemon. Tipper at denne kommer under mange juletrær i år. Åh, disse bøkene er så fine, Har lest nesten hele serien for mitt barnebarn på 5 år. Julegaven er en ny bok som kommer utpå høsten.


Kokebøker er også sakprosa, og det kommer noen i år også. Hellstrøms serie sammen med kona Anita  kommer med med en kokebok med sjømat. Den virker fristende.Krigen er fortsatt aktuell, tro det eller ei. Temaet er uuttømmelig, og stadig nye historier og vinklinger kommer i bokform.


Så hopper vi til mat igjen. Dette er også en bok jeg ble fristet av. Så lettvint å lage mat i en gryte, så godt.Ole Martin Alfsen var også tilstede, og jeg ble ikke mindre sulten av den presentasjonen.Mustafa har sikkert en spennende historie å fortelle.
Strikkebøker kommer også hvert år. Denne så litt fin ut. Jeg strikker ikke selv, men kan gjerne tipse andre. Klompelompe kommer  også med ny bok.Lege og helhetsterapeut Audun Myskja har skrevet mange bøker. Jeg har lest noen av dem. Lurer på om han har noe nytt å komme med i denne boka om meditasjon? Selv sier han at ikke har jobbet så mye med en bok som denne.


Tema mat, for spesielt interesserte. Mads Hansen er morsom, men jeg er litt tvilende til om dette er en bok for meg, men den er garantert en bok for veldig mange andre, blant annet instagram-fansen.Krigen og Rinnanbanden.Om å være skilsmissebarn. Kan være en viktig bok.Tore Strømøy har skrevet en ungdomsbok i spenningssjangeren med et historisk bakteppe. Passer for barn/unge 9-13 år, og pensjonister som liker Tore, sier han med smilet på lur.True crime.Poesi fra en lokal Trygve Skaug. Axel Frønes.Krigen igjen.
Den siste ukas store snakkis. Forlaget møtte ekstrem etterspørsel og trykker opp nye opplag for harde livet. Vi var så heldige å få med denne i goodiebagen. Gjett om den skal leses snart:)


Er så fint med fjell og bøker om fjellturer.

Thomas Hylland Eriksen har blitt en voksen filosof og er ute med ny livsvisdom.Linnea Myhre kjenner vi også, her med kokebok sammen med Wenche. Godt å høre at hun har fått fokus på matglede:)Innvandrere sitt skråblikk på Norge er alltid gøy:)


Noe for meg og alle som liker geografi og reising.


Meget aktuelt kan man si. Vi er avhengig av mobilen, mer enn vi aner..Aktuell i pocket. Hvil i fred Dronning Elisabeth.Ny bok fra Inger Merete Hobbelstad om Troja-krigen.Ny bok i 200-sider-serien. Jan Ove Ekeberg om vikingetiden.Ja, denne virker også interessant.Sunniva Gylver har skrevet bok om sin mann som døde av kreft i fjor, om sorgen og om eksistensiell beredskap, om håp. En bok til trøst og oppmuntring.


En barnebok som har gjort det stort ute. Vi vil nok se mye av den her også.Natur, uteliv,Øystein Wiik er en fantastisk formidler. Nå har han skrevet roman om Martin Linge. Den fikk vi med i goodiebagen og den skal leses.Kagge har også en del krim, og her er en serie jeg ikke har lest, av Anki Edvardsen. Ny bok nå; Havfruen. For de som liker Camilla Laeckberg  og lignende.Bøkene i goodiegbagen. Lyset var litt rart her, men lite å gjøre med der vi satt under lyskasterne.Maten. Dalgryte som vi har fått flere ganger før. Jeg tok meg i å si at jeg sikkert måtte spise burger etterpå, haha- men dette viste seg faktisk å vøre veldig mettende og godt.


Randi og meg på vei hjem. Venter på bussen.

Vil du ser mer av høstens bøker, sjekk katalogen her

Randis innlegg fra vår 2018 og høst 2018
Krimkvelder 04.02.2014 
og  29.02.2016 Og her bilde av bøkene som jeg tok da jeg kom hjem, i litt bedre lys.8 kommentarer:

 1. Flott referat og mye interessant her. Håper vi får de samme bøkene i morgen. Øystein Wiik sin har jeg ellers er abida Rajas bok et "must" denne høsten. Det er noe helt eget å få presentert bøkene på denne måten kontra å bare lese om dem på nettet.

  Vi skal være på Ole Bull huset i morgen og der pleier vi å få servert en nydelig salat og det gleder jeg meg til.

  Cappelen Damm i morgen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe. Ja, det er bare å glede seg:) Rajas bok må jeg begynne på i kveld, på senga. Ingen vei utenom, haha.
   Har du fått Wiiks bok, sa du?

   Kos deg i morgen, spennende å se om de samme forfatterne kommer til dere. Salat er nok bedre enn dal.. Håper også det er varmere hos dere, for på Byscenen var det iskaldt. Kanskje de sparer strøm, skulle visst være dyr i disse dager ifølge Adresseavisen.. ;)

   Jepp, Capp Damm i morgen:) Det går slag i slag.

   Slett
  2. Ja,fikk den for et par uker siden, har ikke pleid å få uoppfordret fra de,iallefall lenge siden.
   Blir spennende å se hvem av disse som kommer i morgen.
   Pleier å være grei temperatur men blir ikke overrasket om de må slå ned gradene litt. Vanvittige priser.

   Rajas bok tigget jeg om så håper jeg rekker å avbestille slik at jeg ikke ender opp med to, ikke det,er jo ikke sikkert at vi får alle de samme bøkene heller.

   Kos deg i morgen, sees nok på insta om mobilen min fungerer. Synger på siste verset så burde nok kjøpt ny.

   Ha en god natt,du får kvinne deg opp og begynne på Raja🙂

   Slett
  3. Virker som jeg stadig faller ut av disse listene, ellers er det noe med posten, postbud som ikke elser nøye nok eller lignende.
   Spent på hva du synes om møtet i Bergen ja .
   Vi var på flott møte med Capp Damm i kveld, Mariann, Randi og meg. Mulig jeg blogger om det i morgen:)

   Bokhøsten blir aldri kjedelig, det er sikkert.:)

   Ps- begynte på Rajas i går kveld, men har ikke rukket å lese mer i dag... Litt av en oppvekst.
   Kanskje nå et par sider på senga. God natt:)

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Det var litt av en flott presentasjon over flere bøker jeg vil lese. La Motte sin serie likte jeg godt, Raja naturligvis og Lunde sin bok. Her på Hamar har vi ikke slike store presentasjoner, så dette var utrolig mye og bra, Takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ingunn:)
   Bor i en ganske stor by, så heldigvis er det er det en del av "luksusen"- men du bor jo ikke så langt fra OSlo og der er det masse sånt:)

   Slett
 4. Ja, det vet jeg og har vært på det flere ganger i Oslo men ikke de siste årene.

  SvarSlett