torsdag 1. september 2022

Oppsummering august -22

August gikk jaggu fort den også, og vips var sommeren over. Jeg forlenget tidenenes dårligste trøndersommer med en uke på Kreta på tampen her, Det gjorde godt. Sitter i baren og venter på at bussen skal hente oss. Har sjekket inn bagasjen på hotellet, radig, så da er det bare å gå rett i sikkerhetskontrollen når vi kommer på flyplassen. Flyet går 00.05, det betyr at jeg er hjemme  midt på natta. Rett i senga da, tenker jeg, og sove. Har lest 13 bøker i august, ikke så værst, men flere er korte bøker, noen er ganske lange, over 400 sider. Var en uke hos datteren m/fam i Lofoten også, ikke så mye lest der, men har lest en del her på Kreta. Sol, strand, bading, lesing. I gang med Jussi sin siste nå, ikke så spennende at det gjør noe så langt, så jeg håper den kommer seg. Here we go:


Har lest ut Hardanger, En høyere rettferdighet og Øyas hemmelighet på Kreta. Nå har de fått en plass i hotellets bokhylle. Håper noen andre får glede av dem. Bra bøker, link til omtaler under her. 

Leste bøker:

1. Hva og når skal vi spise? av Marit Kolby: Sakprosa/helse, lånt privat, norsk22, 192 s 
2. Dinosaurgjengen Halloween-festen av Lars Mæhle og Lars Rudebjær: Barnebok, norsk22, leseeks, 45 s
3. Dinosaurgjengen Kjempeblekkspruten av Lars Mæhle og Lars Rudebjær: Barnebok, leseeks, norsk22, 43 s
4. Ikke bestått av Hjorth & Rosenfeldt : Krim, kjøpt, Sverige, 460 s
5. Anomalien av Herve le Tellier: Spenning, leseeks, USA, Frankrike, 304 s
6. La alt håp fare av Geir Tangen: Krim, leseeks, norsk22, 213 s
7. Den unge mannen av Annie Ernaux: Frankrike. lånt på Bookbites/lydbok, 27 min /45 s
8. Fremmedlegeme av Unni Lindell: Krim, norsk22, leseeks, 383 s
9. Houllebecqs hytte og En lang rekke ulykker av Per Schreiner: norsk22, Bookbites, 111 s
10. Zetaviruset av Øystein Bogen: Thriller, Norge/Russland, lånt på bib, debutant, 347s
11. Øyas hemmelighet av Patricia Wilson: Kreta/Hellas, England, leseeks, frahylla, 448 s
12. En høyere rettferdighet av Hjorth & Rosenfeldt: Krim, Sverige, leseeks, frahylla, 462 s
13. Hardanger av Marit Eikemo: Noveller, frahylla, vunnet i insta-konk, 172 s

SUM: 13 bøker/ 3225 s

Ser det ble to bøker om Sebastian Bergman i august. To reiser, da ble det sånn. Kunne gjerne lest den syvende også, kjenner jeg. Må skaffe meg den, kan ikke vente til neste reise.;)

Boka til Marit Kolby er veldig bra. Hun skal forresten på Debatten, NRK i kveld, så jeg på instakontoen hennes. Det må jeg se når jeg kommer hjem. Tenker hun sikkert får kjørt seg, for fortsatt er det hun sier kontroversielt i store kretser, også hos nasjonale ernæringskretser? Skulle ikke forundre meg.

Fremmedlegeme skal det komme omtale av. 

Houllebecques hytte og Den unge mannen var leseverdige bøker, men tenker ikke at jeg blogger om dem. Korte bøker, Ikke de beste bøkene av disse forfatterne.

6 krim/spenning
3 andre romaner
2 barnebøker (lest flere ganger)
1 sakprosa
1 novellesamling

7 leseeks/ 4 lånt/  1 kjøpt/ 1 vunnet

3 frahylla

0 1001-bok

1 debutant- krim

Land besøkt:
Sverige (2) , USA, Frankrike (2), Russlnas, Hellas,  Jussi blir med hjem. Skal tro om han er glad for det? Helt ferdig her nede ble han nok ikke.


Litterære og andre kulturelle arrangementer:
Kun en konsert, med Vømmøl på Ladekaia.Film/serie basert på bøker: 
1. Sandman av Neil Gailman. Netflix - serie, 10/10 eps.
2. The big short. Film Netflix. Basert på bok av Michael Lewis
3. Psykedelisk rensessanse , Netflix, 4 eps, basert på bok av Michael Pollan

Bra film og serier alle som en:)

Kino:
1. Elvis
2. Prinsessen, en dokumentar om Diana

Da gjenstår det å ønske dere alle sammen takk for følget i august og en god september. Når høsten kryper på, blir det godt å sitte inne med pledd å lese gode bøker, og bokhøsten er sparket i gang. Noen bokmøter skal jeg på, det gleder jeg meg til, samt at jeg håper å få med meg krimhelg i Osterøy.På toppen av Chania


Oppsummering juli- 22.  13 bøker/ 3742 s


14 kommentarer:

 1. Så deilig å sitte i solen og oppsummere august, og så mange bøker du har lest! Jeg talte fire stykk av dine, som jeg har lest selv, så vi leser litt likt om dagen. Jeg er og på Kreta, men det er i P. Willsons roman Flukten til den greske øya :)
  Takk for tips om Debatten og Marit Kolby, tror jeg skal bevilge meg litt tv i kveld og se om jeg kan la meg motivere til å ta tak. Nyt de siste minuttene av ferien Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og nå er jeg på flyplassen. 45 min forsinkelse. Litt for bråkete for lesing .. skrålete gjenger mrd mobilmusikk på full guffe. Jaja..
   Den du nevnte er den jeg også har av Wilson .
   Håper du får noe ut av debatten . Skal se om jeg finner er stille sted og se d på mobilen :)

   Slett
  2. Om jeg fikk noe ut av den? til de grader. Er så motivert til å gjøre noen grep nå, for en fornuftig dame. Spesielt i forhold til hun andre fektedamen som snakket med hermestemme på et tidspunkt, det var helt sykt.
   Mitt eneste spørsmål til deg, før jeg kjøper boken, er det lov å drikke kaffe på morningen, uten at kostebilen settes i gang?
   Håper duren hjem gikk bedre, og at du møtes med finvær når du kommer hjem :)

   Slett
  3. Så bra:) Så det på mobilen på flyplassen . Fektedamen; Tine Sundfør(?), har vel et revir å forsvare som «kostholdsekspert «.
   Husker ikke hva / om Kolby skrev om kaffe, men det meste i boka har jeg også lært da jeg gikk på Funksjonell Medisin. Kaffe ( også bulletproofkaffe) bryter ikke fasten, har jeg lært når jeg har lært om lavkarbo og keto og faste . Kaffe er ikke noe problem , i så måte. Tror ikke den påvirker børstebilen.
   Har ikke boka, men kjøpte den til min datter i bursdagsgave og leste den der. Skal selv jeg finner der jeg fikk tatt bilde av og sende deg.
   Ellers kan jeg anbefale podcasten Leger om livet, der er Marit Kolby i samtale med Anette Dragland i flere episoder . Veldig interessant å høre på:)

   Slett
  4. Er fint vær her i dag ja. Fantastisk morgen på Værnes, landa 4.30 ca. Rød stripe på himmelen og 6 grader . Varmere på dagtid . Måtte sove noen timer. Kanskje blir det verandalesing første helga i september :)

   Slett
 2. Fin og innholdsrik måned, Anita! :-) Jeg har lest fire av disse (6,7,9 og 13)
  Har nettopp kommet fra bokmøte og fikk med meg hele 7 bøker hjem så bokhøsten er definitivt i gang.
  Gi en lyd om jeg skal sende Ernaux boken til deg, jeg ser det går en film om samme tema, bare at den eldre kvinnen (Emma Thompson-liker henne godt) kjøper sex av en ung mann. Vært en del diskusjoner rundt dette på facebooken min de siste dagene, interessant debatt som gjorde meg oppmerksom på filmen.

  Skal selvfølglig se "Hendelsen" når den kommer også.
  Ønsker deg god tur hjemover, Anita og en fin (lese)måned i september.

  SvarSlett
  Svar
  1. Svaret mitt i går kom ikke direkte under her, men ligger som neste kommentar av anonym. Mulig du har lest det, men nevner det just in case not..

   Slett
  2. Jepp, så den! :-) Det var Bonnier og Bastion forlag som hadde møte, kjempekoselig!
   Diskusjonen ang den filmen var jo ikke på min facebook men hun filmanmelderen sin så jeg var litt uklar i skriveøyeblikket. Ser frem til begge filmene i grunnen. Lenge siden jeg har vært på kino nå.

   Her ble det 15 leste bøker i august, et par korte bøker riktignok.

   September startet bra med en knallsterk diktsamling,"Kvit,norsk mann"- den anbefales!

   Håper du har nydelig vær i Trondheim også, her skinner solen og jeg skal ta "tantetrillen" min med meg ut på en liten handletur før jeg vender blikket ned i noen bøker.

   Ha en fin lørdag, Anita :-)

   Slett
  3. Ja, det var det vet du;) Jeg var jo på Kreta, men mener jeg fikk invitasjon. Sikkert trivelig å delta på den:)
   Litt uklar er fort gjort...

   15 bøker er bra.

   Har lest anmeldelser av Tjønns "Kvit, norsk mann" og har lagt den til min leseliste for høsten. Bra du likte den:) Er vel Cappelen Damm det.

   Vakkert vær her også, men bare 15 grader i lufta, så jeg blir litt kald på føttene når jeg sitter på verandaen, selv om det steker i ansikt og front. Litt lurt det der, kjenner jeg.. Får ta på meg bukse eller pledd.. Har lest Bokmagasinet og KK på verandaen. Adressa leste jeg på nett i går, det samme med anmeldelsene i Dagbladet. Masse Trude Marstein i anmeldelsene for tiden. Tenker å lese den, men etter Bokmagasinets grudnige anmeldelse kjenner jeg det ikke er noen hast. Kanskje er jeg litt mett av disse samtidsromanen om norske middelklassemenneskers midt i livet sine problemer. men vet at Marstein skriver bra, så den er nok verdt å lese. Bjørn Vatnes siste roman; Underlivet, virket mer spennende og ikke minst morsom..

   Takk, det samme til deg Beathe:)

   Slett
  4. Jeg har spurt etter Marstein sin bok,men har for sikkerhetsskyld lånt den på Bookbites også,men så var det dette med nettbrettet da...Orker ikke lese for mye på det .Vatne sin har jeg også lånt,samt Hjorth sin. Får se hva jeg rekker å lese 🙂

   Slett
  5. Samme her ang nettbrett. Sjekket bib, og det er himmellang ventetid, typisk ved nye bøker som får gode anmleldelser. Orker ikke å reservere en gang..
   Samme med Hjorth sin.
   Vatne glemte jeg å sjekke.

   Slett
 3. Takk:) Så kult ang bokmøte. Hvilket? De jeg skal på i Trondheim er i midten av september .
  Sitter på flyplassen nå. Forsinket fly. Begynner å bli trøtt.. zzz
  Bare send Den unge mannen hvis du vil :) Blir glad for det:)
  Diskusjoner du sikter til har jeg ikke fått med meg .
  Men Hendelsen skal jeg se :)

  SvarSlett
 4. Ser vi leste samme antall bøker denne måneden. Har lest seks av bøken som er alle krimbøker pluss novelle bøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi leser mye mye av den samme krimmen:)

   Slett