søndag 8. januar 2023

Diktsirkel 2023 - ny runde

 Etter å ha vært i tenkeboksen har jeg bestemt meg for å fortsette med en ny runde. Vi er en liten trofast gjeng som bidrar, noen hver gang , andre litt sjeldnere. Alle er like velkommen:) Dette blir vår femte runde! Hurra! Jeg gjør noen få endringer i år, blant annet på antall kategorier. Jeg reduserer fra 6 til 4. Takk Beathe , for forslaget:) Det blir også et par andre endringer, les mer under.Jeg starter årets diktsirkel med å lese Devon av Nils-Chr. Moe Repstad. Hva leser du?

NYTT: 

Bortsett fra fire kategorier:

I år kan du lese boka når du vil gjennom året, ikke bare den måneden da kategorien står på. Jeg synes det er mest gøy når vi leser samtidig, for det er lettere å se hvilke valg de andre har gjort da, men hvis det er lettere å finne en diktsamling hvis dere kan lese aktuell kategori når dere vil, så gjør det.

Lodd. Jeg har hatt trekning hvor en lest bok i en kategori har gitt et lodd. Nå utvider jeg til at den som leser to bøker i en kategori får et ekstra lodd. Dette for å belønne  ekstra innsats. 

Altså: 1 lodd for hver gang man deltar i en kategori.  Et ekstra lodd for hver gang man leser to bøker i en kategori.

Premiering: En diktbok eller flere enten fra egen hylle, eller fra bokhandelen som jeg selv har kjøpt. Mulig jeg kan be om sponsing fra forlag også, lenge siden jeg har gjort det.


Kategorier:

1. Januar- mars:  Norsk favoritt. 

Les en bok av dine favoritter. Hvis du har lest alle, leser du noe av en annen du liker godt. Har du ingen favoritt, spør en venn eller biblioteket om tips.

2. April-juni: Klassiker.

Vi må jo ha med en klassiker. Tips kan fås i boka til Janne Stigen Drangsholt, eller bilbioteket, hvis du står fast.

3. Juli - september: Ferietid

Jeg vil ha med denne kategorien fortsatt. Les en bok fra et land du drømmer om å reise til, et land du skal reise til, eller fra et land du synes virker interessant. Les noe fra utlandet elle en annen kultur.


4. Oktober- desember: Frahylla/fritt valg

Les fra hylla hvis det har samlet seg opp hos deg, eller les noe annet. Fritt valg.

Sånn. Dette skal ikke bli så vanskelige kategorier. Jeg håper det er noe for enhver smak, og at flere vil hive seg med i år. Som før, kan man også delta med et dikt, ikke nødvendig med en hel samling. Det viktigste er å sette av tid til og stimulere diktlesing.Retningslinjer/regler:
*Post innlegget  og legg inn link i månedsinnlegget som jeg legger ut eller i samlefanen. Du kan lese boka når du vil i løpet av året.
* Du kan også delta uten blogg. Legg da inn en kommentar i kommentarfeltet om boka du har valgt og hva du synes om den. Eller tagg meg på instagram @artemisia_60
Alle som linker til min blogg i innlegget sitt deltar i trekning om premier.  Alle deltagelser med linker gjelder som et lodd. De som ikke har blogg er unntatt krav om linking, men har dere instagramkonto kan dere tagge med @artemisia_60 #diktlesesirkel og/eller like min facebookside Artemisias Verden. Deltar man med to bøker i en kategori, får man et ekstra lodd.

* Dette er en lavterskelsirkel. Ingen krav om analyser etc eller at man skal kunne så mye om dikt. Her er lesegleden i fokus. Man greier alltids å si noe om hva boka handler om, hvordan man likte den eller ikke, hva man fikk ut av den.
* Hvis du føler for det, si gjerne noe om hvorfor du valgte akkurat den boka.

Velkommen og lykke til.:)


NB! Trekning på fjorårets deltagelse kommer snart.12 kommentarer:

 1. YES!!! Her ble det nesten like stor jubel som tidligere i dag når det ble trippelnorsk på pallen i tour de ski på herresiden!
  Jeg så i går kveld at du hadde begynt på en diktbok og så at det stod diktsirkel 23 så jeg øynet et håp men ville ikke mase på deg heller.

  Med andre ord veldig glad for at det ble flere runder og skal gå i gang med å lete etter bøker nå i ettermiddag. Synd at den norske diktboken jeg har lest i år ikke faller under den første kategorien men det finnes heldigvis flere å ta av.

  Helt på siden da men, jeg kom over en artikkel ang Tre kvinner av Sylvia Plath som var interessant og som fikk meg til å tenke at den kanskje stikker noe dypere enn jeg først trodde, ikke at artikkelen får meg til å ta helomvendig men det skulle visst være noe hint til noe mytologi i den samlingen og da har jeg bestemt meg for å lese den èn gang til før jeg skriver omtale, nærmest for å se om jeg plukker opp noe av det denne gangen.

  Tusen takk for ny runde i sirkelen, det gledes! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Regnet med at du ble glad Beathe:) Og det liker jeg.:)
   Ja, jeg skrev det i går, et signal, som våkne deg plukket opp:)
   Og så tas det et skritt av gangen her. Holder på å skrive en artikkel også, som har deadline til uka og må prioriteres. Men det innlegget var latt og kjapt å skrive. Kjekt å skrive seg litt varm før jeg fortsetter med artikellen.
   Grattis til gutta på Tour de ski da:)
   Så idrettsgallan i går, dvs gløtta så vidt. Masse dyktige idrettsfolk i Norge.

   Interessant ang Tre kvinner. Husker ikke om jeg fanget opp det mytologiske , siden jeg ikke blogget om den , men godt mulig siden jeg dro den med meg til Hellas. Mulig jeg har snappet opp noe om det et sted..

   Slett
  2. Ja,hehe,det fikk jeg med meg! Så på idrettsgallaen i går jeg også, eller jeg spolte meg litt gjennom i går kveld før jeg la meg. Det ble flest priser til sommeridretter, det pleier å være vinteridretten som stikker av med de fleste prisene. Sånn ble det ikke i år,men det betyr vel bare at det er enda større bredde i idretten generelt her i Norge og ikke bare i vinteridrett vi hevder oss og det er en god ting selv om jeg heiet på utøverne som driver vintersport.

   Oj,spennende med artikkel som har deadline da! Blir jo veldig nysgjerrig så håper at det går an å lese noen steder når den foreligger!

   Slett
  3. Ja, ikke sant. Det blir en artikkel i Hverdagsnett neste nummer, så den kan leses gratis.

   Slett
 2. Jeg stemmer i med Beathe, Yippi!! Selv om jeg ikke har bidratt så mye så er dette en utfordring jeg gjerne vil ha liggende å murre. En norsk favoritt må jeg da greie å spore opp, har samlet alle diktene i en hylle, så jeg får ta frem dem, og minne meg selv på hva jeg likte best :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempebra Tine! Veldig glad for at du blir med:)

   Slett
 3. Flott at du fortsetter en god tradisjon, selv om jeg sitter på sidelinjen. Jeg leser nemlig omtalene, og plutselig en vakker dag? :-)

  SvarSlett
 4. Kjempe morsomt at du forsetter, jeg skal prøve å henge med i år også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre:) Glad for at du blir med videre:)

   Slett
 5. Jeg klarer ikke å la være, må bli med igjen! Blir nok mye mindre aktiv med bloggingen dette året, men lesing blir det nok minst like mye av. Og da må dikt også være der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Glad for å høre det Åslaug:) Spent på hva du velger fremover:)

   Slett