søndag 8. januar 2023

Reklame på bloggen

 Til informasjon. Jeg tester ut reklame på bloggen, og lar gamle idealer vike for litt ekstra penger i dyrtidsåret 2023.  Mindre inntekt og mer utgifter pga prisstigning og høyere boligrente. Jeg må spare penger til reiser. Jeg vet ikke hvor mye det vil innbringe, antagelig ikke så mye. Jeg tror AdSense som Blogger bruker, begrenser seg til maks 600,- pr mnd, men jeg er ikke sikker på om jeg har skjønt det riktig. Uansett ikke akkurat noen luksuriøs business dette. Har du erfaring med AdSense, la gjerne høre dra deg. Med bok- og reiseblogg er det nok ikke så mye penger å snakke om, men alle monner drar.

Jeg starter med full pakke, for så å se hvordan det tar seg ut, og så justerer jeg plasseringen av reklamen etterhvert.

Håper det ikke forstyrrer for mye, gi meg gjerne tilbakemelding.

Godt nytt år!


20 kommentarer:

 1. Dette blir spennende, regner med å få vite litt om hvordan det arter seg etter hvert. Jeg leser normalt ikke blogger hvor reklame flakser rundt foran øynene mine, synes det er veldig forstyrrende, så nå er jeg spent :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Se her, kom jo kommentaren. Svarte deg på facebook, men kan legge det ut her også, for andre lesere:

   Ja, det blir det. Jeg kommer til å justere ned plasseringene hvis det blir for påtrengende og masete. Jeg har inntrykk av at Blogger-reklamene ikke er så påtrengende som en del andre bloggportaler, som feks Blogg.no så vi får se. Det blir en prøveperiode, så vær tålmodig med meg:)

   Slett
 2. Jeg synes det er fint at du vil prøve, jeg har full forståelse. Jeg har faktisk tenkt litt på det selv, og sendte inn søknad før jul. Fikk til svar at jeg kun måtte ha en e-post adr, til den aktuelle bloggen. Jeg har flere blogger, så jeg synes det er så oversiktlig å ha alle lett tilgjengelige, så jeg får se. Det blir spennende å se hvordan det blir.
  Hvorfor jeg har tenkt på dette i høst er jo fordi mange skoleelever/studenter tydeligvis henter stoff fra våre blogger, ser det i forhold til pensumslister. Plutselig kan det var mange, mange opp mot hundre klikk på Camilla Collett. Så noen uker etter på en annen forfatter/lyrikker osv.
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ingunn:) Jeg og mange andre bokgloggere har jo vært svært mot reklame på bloggen. Men nå er det andre tider..
   Sendte også søknad i går og måtte fylle ut amerikansk skatteskjema, og fikk beskjed om at alt er i orden. Det tar ca et døgn før det aktiveres. Er spent på hvordan det vil fungere ja.
   Opplever selv det du nevner om at elever henter stoff fra bloggen. Plutselig får enkelte gamle innlegg om en bok eller forfatter et voldsomt rykk på statistikken. Det samme med enkelte reiseinnlegg i sesong, spesielt Gran Canaria og Kreta.

   Slett
  2. Men folk må jo klike seg inn på reklamen hvis det skal gi uttelling, har jeg skjønt..

   Slett
 3. Dette blir spennende! Til vanlig har jeg ad-block på hele tiden for å slippe reklamen,men for legge inn godkjenning på at reklame vises når jeg er her hos deg.
  Har vært inne på noe lignende selv også,finne en måte å tjene pittelitt penger på bloggen. Blitt med tanken foreløpig.

  En annen ting er jo Pokket.no, tror man må søke og jeg vil tro at du er mer attraktiv enn meg til dette siden du er mer aktiv på bloggen. Ser at både Elida og Marianne( Lilasjel) har disse små "bokbutikkene", men jeg aner ikke hvor mye inntekt det er snakk om, men som du sier, alle monner drar.

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir det. Og takk for det Beathe. Tar gjerne tilbakemelding på hvordan det virker.:) Tar vel et døgn fra jeg søkte og fikk det godkjent, til det aktiveres.
   Man får ta med seg det man får, såfremt det ikke ødelegger helt..Vi legger jo ned utrolig mye arbeid på dette, selv om det er hobby, så er det greit å få bittelitt igjen, gjennom flere år.

   Pokket har jeg også vurdert, har snakket med Mariann om det hvordan det fungerer. Har ikke kommet så langt. En ting av gangen her for tiden. Prøver å selge bøker på bookis og fb-grupper, ikke noe napp så langt.
   Geir Tangen har også Pokket, men vet ikke om han er aktiv lenger.
   Tror ikke det er noe særlig å tjene på det, heller, men alle små drypp osv..

   Nå tannlegen her, holdt på å skrive meg bort fra tiden..

   Slett
 4. Det blir spennende å se, Anita. Jeg har lenge vurdert å trappe ned evt. slutte å blogge. Har få følgere, og ser at Instagram o.a er mer i vinden. Da kan jeg bare lese og kose meg, null ekstra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Blir sikkert mest reklame som har med bøker og reiser å gjøre, antar jeg. Eller hva jeg finner på å skive om.

   Håper du ikke slutter å blogge. Å trappe ned er en mulighet, det vil jo jeg også, eller helst skrive kortere innlegg. Fint å ha bloggen som arkiv, synes jeg. Går ofte tilbake for å huske hva jeg mente og hva boka handlet om. Som Ingun skriver under her..
   Instagram har vært mer i vinden i flere år. Er der også, men det er så hastig..

   Slett
  2. Hold ut Åslaug! jeg er sikker på at vi gamle gode travere bidrar til et fargerikt fellesskap i bokbloggverden :)
   Å tune det ned litt, å blogge kort og for egen statistikks skyld, hjelper meg å holde koken :)

   Slett
  3. Det er fint med blogg for egen del, så jeg slutter nok ikke helt. Korte omtaler er nok tingen. Vi holder ut Tine!

   Slett
 5. Men, da får du ikke gått tilbake og sett hva du mente om boka osv. Jeg skriver nok noen ord mest for min egen skyld, så har jeg orden på hva jeg driver med. Håper ikke du slutter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i dette, Ingunn. Blir nok med videre, i redusert form.

   Slett
 6. Jeg var spent og sjekket bloggen din nå (mandag kveld her/tirsdag morgen hos deg) men finner ikke noe reklame ennå. Forstår godt at du vil forsøke å få inn noen kroner på den svært så tidskrevende hobbyen vår. Kom plutselig på at jeg har blokkert alt av reklamer over alt, så kanskje det er derfor jeg ikke finner noe?
  Jeg har hatt tanken tidligere selv, men var da på en av mine mange nedadgående spiraler mht mengde innlegg pr mnd, så jeg slo det fra meg. Skal bli spennende å høre om det gjør noe av seg! Må folk kjøpe noe via reklamen på bloggen din, eller holder det å ha klikk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tar nok lengre tid. Sjekket nå, og det står at AdSense holder på å klargjør bruken på bloggen, de må visst gå igjen bloggen først, så det kan ta en dag for noen, lengre tid for andre publisister. Skal de nå gå gjennom hele bloggen min, tar det lang tid, haha.. Men regner med at de har en robot som gjør det..den er jo tross alt knyttet til Google.

   Folk må ikke kjøpe noe, reklameinntekter er visst basert på klikk, har jeg skjønt . Så klikk bare i vei, hehe.. (selv om det genererer ny reklame hos deg-- Håper det blir mest bøker og reise da)

   Slett
  2. Lurer på om jeg kommer til å se når reklamen er på plass? Siden jeg har AdBlock på, mener jeg. Gi lyd når du ser den er oppe og kjører så skal jeg teste - og klikke og klikke :)

   Slett
  3. Vet ikke.. Skal si fra:) Og tusen takk:)

   Slett
  4. Marianne: Du kan sjekke hos Kleppanrova. Hun har fått det på plass. Jeg må fortsatt vente på gjennomgangen fra AdSense.

   Slett
 7. Jeg har koblet på reklame nå. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så det nettopp. Rart at jeg ikke har fått det godkjent enda, men det kan ta to uker. Prøvde å se en video med brukanvisning, men skjønte ikke alt. Var noe om en kode, hvor finner du den?

   Slett