torsdag 21. september 2023

Skjebnedøgn av Jørgen Jæger. En godbit for fansen i jubilemumsåret til forfatteren. Ole Vik #14

 Jeg var så heldig å få delta på høstmøtet til Bonnier forlag i Trondheim 30.august. Høstmøtene er primært for bokhandlere og biliotekarer, men et lite knippe bokbloggere får også delta. Forlagene har med seg forfattere rundt omkring i landet, og på Bonniers bokmøte fikk vi treffe blant annet selveste Jørgen Jæger. Vi fikk også med oss et forhåndseksemplar av Jægers siste bok; Skjebnedøgn. Den startet jeg å lese prompte, men innlegget blir ikke frigitt før den 21.september, pga sperrefrist.Skjebnedøgn. eri god Jægerstil, med spennende plott, så det ryker og fyker både her og der.


Forlaget om boka:
Intens spenning, personlig varme og menneskelige relasjoner er Jørgen Jægers varemerke. Susanne Skogen plages av en truende stalker og etterdønningenefra sitt forrige forhold. En solskinnsdag i juli finner politiet en ukjent, død mann utenfor huset deres - og sønnen til Susanne er sporløst forsvunnet. Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under en demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene i organisasjonen viser seg å være i livsfare. Cecilie Hopen aner en sammenheng, og den nervepirrende jakten på en nådeløs bakmann begynner. Mens Ole Vik har permisjon for å pleie sin hardt skadde kone, må Cecilie innhente drapsmennene før det er for sent. JØRGEN JÆGER har solgt 1,2 millioner bøker i Norge og er en av landets mestselgende krimforfattere. Han har blitt nominert til Bokhandlerprisen hele fem ganger. Lederen for en miljøorganisasjon blir skutt og drept utenfor Stortinget, og hele ledelsen i organisasjonen viser seg å være i livsfare.

...

Boka er som sagt, i kjent Jægerstil. Jeg har omtrent alle bøkene i serien om Ole Vik, med unntak av Dommen og et par av de første i serien.   Det er godt gjort av forfatteren å holde interessen vedlike ove så mang bøker, og sukessoppskriften e rnok det forlaget selv nevner over her; "Intens spenning, personlig varme og menneskelige relasjoner er Jørgen Jægers varemerke. "

Jørgen Jæger er en plottmester og det er umulig å ikke bli glad i Ole Vik, hans nærmeste kolleger, og Marte og ungene . På minusiden har  han en tendens til å bli ordrik og overforklarende i sine bøker, de kunne nok med fordel ha blitt kuttet ned med 100 sider. Dette er sikkert smak og behag. Med så mye action, kan det være greit med litt pustepauser også. Skjønt første del av boka var litt roligere enn den siste, selv om det var mye spenning knyttet til Ole Vik sine sykebesøk der Marte ligger i koma.

Når det gjelder stalkerhistorien er den ikke lett å bli klok på, mange kan være stalkeren, mange kan være gjerningspersoner. En annen sak som vi får et hint om i starten, er drapet på en miljøvernaktivist. Jeg skjønner ikke hva det har med stalkersaken å gjøre, ikke til å begynne med. det kan jo være to isolerte saker, men i andre halvdel nøstes en forbindelse opp. Smart gjort.  Men så mye mer enn dette, ønsker ikke jeg å røpe. Dere må lese selv, og dere får ingen spoilere fra meg. Jeg tipper fansen har mye å glede seg til her, say no more.

Jørgen Jæger har forøvrig tiårsjubileum som krimforfatter og drar  landet rundt for å besøke bokhandlere etter at boka er lansert.  Det er imponerende. Det er ca 500 bokhandlere i vårt langstrakte land. Håper dere alle tar imot han med varme og glede:)

Innlegg og serien om Jægers krimbøker:

Det sorte fåret (2021) lest, men ikke blogget om
#12 Hjerteløs (2020)
#11 Judaskysset (2019)
#10  Guden (den jeg likte minst) (2017)
#9 Fortielsen (2016)
#8 Monster (2015)
#7 Ridderkorset (usikker på om jeg lest ) 
#6 Stemmen (2012)
#5 Karma (har lest) 
#4 Blodskrift
#3 Dødssynfoni
#2 Kameleonene
#1 Skyggejakten (2003)

Jørgen Jæger og ArifSelfie med Jæger


Henning har også blogget om boka, det samme har TineJørgen Jæger: Skjebnedøgn , 414 s
Bonnier forlag 2023
Forhåndseksemplar fått av forlaget4 kommentarer:

 1. Flott annmeldse, Anita. Limet inn din link i min annmeldse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Henning.:) Da gjør jeg det med din i morgen.. Har vært borte i hele dag, sjø. Natta nå. zzz

   Slett
 2. Herlig omtale, og flotte bilder! Jeg oppfattet ikke boken som overforklarende, også synes jeg det er godt gjort å greie å fornye seg så pass, i den 14 boken i serien, måtte det vare :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine:) Utrolig at han greier å produsere så mye i en serie :) Ja, vi leser nok forskjellig, men jeg liker nok mer undertekst, og ikke så mange ord på å fortelle. Mer "show, don`t tell". Men bevares, plottet er som sagt godt og de faste karakterene til å bli glad i. :)

   Slett