tirsdag 27. mai 2014

Boken på vent (78): Stål

Stål er en bok jeg lenge har ønsket å lese, men så ble den glemt helt til forlaget sendte ut nyhetsbrev om at boka hadde kommet ut i pocket. Wiii! Endelig en påminnelse. Selvfølgelig ville jeg lese Stål av italienske Silvia Avallone. Italia er det landet jeg alltid har følt noe helt spesielt for, og dermed har også alt derfra trukket i meg, så også bøker. Stål er ingen feelgoodbok fra Toscana med vakre olivenlunder og romantikk i fokus. Stål er noe annet, som tittelen sier vitner den om noe hardt.Her er hva forlaget sier om boka:
Silvia Avallone var 25 år da hun debuterte med "Stål", en roman fra et Italia på vrangen. Hun er et lysende talent som har klart å skildre et stykke Europa der ungdommen møter stadig større utfordringer.

Byen Piombino i Toscana er så forskjellig fra postkortene som over hodet mulig. Her er ingen olivenlunder, vinmarker eller fargerike restauranter, men et stålverk som har slukt byens menn i uminnelige tider. I trappeoppgangene til de forfalne høyblokkene langs via Stalingrado deales det heroin og andre stoffer.
Her vokser Anna og Francesca opp. De er tretten, snart fjorten og lyser opp stranda med sin blendende skjønnhet. "Stål" er den fantastiske historien om deres drømmer og lengsler, om deres kjærlighet og vennskap som skal vare evig, og om et samfunn der kompasset har gått i stykker.


Mer HER

Vil du se hva andre bokbloggere har på vent i hylla, si ta en titt inn i bloggen til Beathe som driver denne spalten hver tirsdag. Ha en fin dag.:)

14 kommentarer:

 1. Italia er landet i også mitt hjerte, og nå er det så lenge siden sist og så kort tid til neste gang at det skal bli kjekt å lese Stål. Ja, for jeg har har den i hyllen jeg også. Skal fly til Trondheim i morgen, så kanskje jeg skal ta den med i lommen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal du til Trondheim? Så kult. Skal du være her noen dager? God tur! Nå er jeg ferdig med En bønn for Venezia og hopper på mer Venezia (jordmoren) før jeg drar til Toscanas mer moderne ungdommer i Stål.

   Slett
 2. Fikk mail jeg også men glemte å svare på den, jaja, den finnes jo i butikkene så ingen fare. Husker jeg leste om denne boken på noen svenske blogger for en god stund tilbake og da noterte jeg meg den. Nå blir det spennende å se hvordan den faller i smak hos deg. Har aldri vært i Italia men landet har alltid fascinert meg og jeg har så lyst å reise til en vingård en gang.*Drømme,drømme*

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ta deg en tur til Italia Beathe- en dag , på ordentlig. Det er et vakkert land, men ganske dyrt. Spent på Stål, ja.:)

   Slett
 3. Denne boke vil jeg også lese! Er som dere italiafrelst, håper på en tur dit utpå høsten sammen med eldste datter som nettopp nå flytter onn i Trondheim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da får vi lese i flokk.:) ;) Jeg har veldig lyst til en tur til Venezia igjen, men det spørs når jeg får til det.. Har bestillt tur til Dublin i september sammen med venner.

   Slett
 4. Dette høres ut som en god bok. Jeg har alltid hatt lyst å dra til Italia, men aldri kommet meg så langt. Kanskje på tide å gjøre noe med ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er spent på denne.. Du må realisere Italiareisen vet du.:)

   Slett
 5. Det hørtes ut som en fin bok. Den må jeg notere meg. Jeg drømmer om å dra til Italia, men det drømmen har ikke gått i oppfyllelse enda :-) Ønsker deg en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du også? Så mange som drømmer om Italia.. Så fint at de finnes mange bøker som kan ta oss med dit.:) Takk, i lige så.

   Slett
 6. Den här har också jag "på vent". Ser fram emot att läsa den så småningom. :-)

  SvarSlett
 7. Dette høres ut som en bok det er verdt å ta en nærmere titt på :)

  SvarSlett