tirsdag 24. januar 2017

Naboparet av Shari Lapena - spennende sidevender

Akkurat nå er leselysten min laber. Det vil si, jeg har lyst til å lese, men vet ikke hva jeg har lyst til å lese. Det jeg leser har jeg ikke lyst til å lese mer i akkurat nå. Kanskje er løsningen å lese mer ala Naboparet? En lettlest spennende thriller med sider som fyker unna i en fei.
Naboparet leste jeg ut på reisen hjem fra Gran Canaria sist lørdag og den egnet seg ypperlig til lesing på flyplassen, flyet og flybussen. Reisedagen gikk fort unna med denne boka.


Naboparet handler om paret Marco og Anne som er invitert til en middagsfest hos naboene Cynthia og Graham. Barnevakten melder avbud i siste liten, og de blir enige om å gå likevel, men sikrer seg med babycall og innomstikk hver halvtime. Når de kommer hjem om natta har datteren Cora forsvunnet. Foreldres store skrekk er et faktum.
Hvordan kunne de gå fra henne? Alle slags selvbebreidelser og bebreidelser mot hverandre trer frem.
Politiet blir kontaktet og full etterforskning settes i gang.
Annes foreldre er villige til å betale dusør for informasjon som kan lede dem til barnet.
Timene, dagene, går uten at politiet finner spor etter kidnapperen og barnet.
Foreldrene blir mistenkt, alle blir sømfart. Ting de ikke visste om hverandre kommer frem i lyset. Hvor godt kjenner Anne og Marco hverandre? Hvor godt kjenner de naboene, og foreldrene til Anne? Annes velstående foreldre har aldri akseptert Marco fullt og helt, har de grunn til det?

Naboparet er en rykende spennende sidevender, med finurlige overraskelser, den er en godt sammensnekret psykologisk thriller og perfekt som reise og ferie- lektyre. Den kan minne om bøker som Piken på toget, Avslørt og Flink pike/Gone girl.

Andre som har blogget om Naboparet:
Tine, MyCriminalMInd

Forlagets omtale av boka her

Om forfatteren her, hjemmesiden


Foto: Penguin Books


Shari Lapena: Naboparet, 336 s
Gyldendal 2016
Kilde: Forhåndseksemplar fra forlaget

Originaltittel: The Couple next Door

14 kommentarer:

 1. Denne gjorde du interessant, Anita. (Anbefaler også den jeg holder på med nå, Ian McEwan sin siste - ganske spesiell).

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra du synes det Randi. Jeg greide å skrive ganske kort også. Men man kan ikke skrive så mye om denne boka uten å røpe for mye. (McEwans bok har jeg lagt merke til, men jeg skal lese Barneloven av ham først, siden jeg har den i hylla)

   Slett
 2. Bra at denne er bra. Har lydboka på vent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, god spenningsunderholdning, effektiv, enkelt og lett språk. Funker sikkert bra på lydbok!

   Slett
 3. Så bra at boken fenget leselysten, Anita. Jeg håper du finner en bok som gir deg samme ønsket om å lese videre snart. Det er ikke vanskelig å skjønne hva du mener, en kan ha hyllene fulle av bøker uten at noe frister.

  Denne boka minner meg litt om Madeleine-saken, og jeg får vondt langt inn i hjerterota av å tenke på den lille jenta som forsvant i Portugal. Selv har jeg litt problemer med å lese krim hvor det er hendelser med barn involvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var veldig passende som reiselektyre, enkel, lett, effektiv, spennende. Skjønner problemet med å lese thrillere/krim med barn involvert. For å si det sånn, denne er mer overraskende og spennende, enn den er grusom, men mer kan jeg ikke si.

   I dag fikk jeg en novellesamling i posten av Jakob Arvola som fenget leselysten, har lest halve boka- 4 noveller- allerede. Artig når det treffer og man bare har lyst til å lese mer! Men jeg må bremse litt når det gjelder å lese noveller for raskt etter hverandre, slik at de ikke surves sammen i en stor graut.

   Slett
 4. Så kjekt at denne boken fraktet deg raskt og smertefritt hjem fra "syden". Takk for linking, jeg likte som du sikkert har lest også boken :) Lykke til med leselysten, håper litt lett krim får den til å øke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kjekt med en slik bok på reise- flyplasslektyre i sitt rette element.
   Har lest Jakob Arvolas noveller i dag, de var gode!

   Slett
 5. Ikke helt i blinken for meg. Men på flytur, det hadde nok passet godt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er kanskje mer en klassisk krimtype enn psykologisk thrillertype? Men ok, det er ingen tungvekter dette, men fyller sin funksjon.

   Slett
 6. Denne finnes hos Lydbokforlaget også, så jeg håper jeg skal få hørt den med tid og stunder. Foreløpig prøver jeg å lese meg gjennom noen fler av tidligere anskaffelser, men målet er at jeg sånn omtrent mot slutten av februar skal begynne å unne meg noen nyheter igjen... Vi får se hvilke fristelser som har kjempet seg til plass fremst i køen når vi kommer så langt ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg greier ikke å være så streng med meg selv, selv om jeg har som mål å lese mer frahylla før jeg går igang med for mye nytt. Btw- så fikk jeg Napoparet for noen uker siden, som overraskelse i posten, så den er ikke helt nyanskaffet per se. Den funker sikkert bra som lydbok!

   Slett
 7. Denne har jeg også liggende. Så godt å høre at du likte den! Psykologiske thrillere er noe jeg ikke kan få nok av for tiden, så nå gleder jeg meg til å begynne på denne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var underholdende og spennende, men ingen tungvekter for å si det sånn.

   Slett