En bokhandel i Barcelona. Jo Nesbø er overalt.
Bøker lest til BBP 2014
- Start
- Bøker lest 2014 (norske)
- Bøker lest 2015
- Bøker lest 2016
- Bøker lest 2017
- Bøker lest 2018
- Reiser Latin- Amerika
- Reiser Europa
- Reiser Afrika
- Reiser Asia
- DIKTLESESIRKEL 2018
- Lesesirkler og utfordringer 2018
- Lesesirkler og utfordringer 2019
- DIKTLESESIRKEL 2019
- Bøker lest 2019
- Lesesirkler og utfordringer 2020
- DIKTLESESIRKEL 2020
- Bøker lest 2020
- Lesesirkler og utfordringer 2021
- Bøker lest 2021
- DIKTLESESIRKEL 2021
- Jannes 66 klassikere
søndag 30. september 2018
Oppsummering september -18
Det ble ni bøker lest i september. Antallet er ok. Jeg har hatt ferie i Barcelona og Costa Brava, og var sammen med familie halvparten av tiden, så det ble ikke så veldig mye lesing, men noe ble det på flyet og da jeg var alene i Roses noen dager. Det har skjedd mye annet også både på jobb og ellers. Høstmøtene med forlagene har startet blant annet. Og så var jeg i Stavanger på Bokbloggertreff og litteraturfestival forrige helg. Samt sett Havets katedral på Netflix denne helga. Her kommer oppsummeringen:
fredag 28. september 2018
4 kjappe: Marita Fossum/Singularitet, Patti Smith/Om å skrive, Sigrid Rausing/Mayhem og Nøkkerosene/Anne Helene Guddal
Jeg har lest fire bøker i løpet av september som jeg ikke har rukket å skrive om før nå. Derfor kommer det fire kjappe og korte anmeldelser, før de går helt i glemmeboka. Alle fire er bøker jeg likte godt.
mandag 24. september 2018
Diktlesesirkel september - 18: Norske utgivelser 2018
Påminnelse om ny runde i diktlesesirkelen. Kategori: Norske utgivelser 2018.
Har du lest? I tilfell hva? Har du blogget? Skal du- vil du? Har du glemt?
Hiv deg med. Som vanlig legger du en kommentar en link i kommentarfeltet her eller under samlefanen. Link her.
Har du lest? I tilfell hva? Har du blogget? Skal du- vil du? Har du glemt?
Hiv deg med. Som vanlig legger du en kommentar en link i kommentarfeltet her eller under samlefanen. Link her.
Kapittel Litteraturfestival og Bokbloggertreff i Stavanger 2018
Været var det store tema fredag. Uværet Knud truet land, luft og strand i Sør-Norge. Kom folk seg frem til Stavanger i tide, kom de i det hele tatt? Noen gjorde dessverre ikke det på grunn av fly som returnerte og ble innstillt. Bergenserne ble forsinket med båten på bøljan blå, men hadde visst hatt en fin tur med masse ompamusikk. Fra Trondheim kom tre av fire frem. Et fly måtte returnere til Værnes.
Men, når alt dette var landet, så kom fokuset på festival og treff. Jeg har fått med meg flere interessante arrangement, spist god mat, skravlet blogging og litteratur med medbloggere, vunnet quizen sammen med Siljeblomst og Monika, hatt sene netter og sene morgenener, men rukket frokost, med mer. Her kommer noen snapshots fra helga.
Men, når alt dette var landet, så kom fokuset på festival og treff. Jeg har fått med meg flere interessante arrangement, spist god mat, skravlet blogging og litteratur med medbloggere, vunnet quizen sammen med Siljeblomst og Monika, hatt sene netter og sene morgenener, men rukket frokost, med mer. Her kommer noen snapshots fra helga.
Å, Vestlandet! Lørdag kveld og koselige samtaler mellom forfatterne Erlend Nødtvedt,
Marit Eikemo og Olaug Nilssen. Ordstyrer Harald Birkevold til høyre.
søndag 23. september 2018
Bokbloggerprisen 2017 gikk til Zeshan Shakar for Tante Ulrikkes vei og til Erika Fatland for Grensen
Utdeling av Bokbloggerprisen er et av årets høydepunkt for oss bokbloggere som har stemt og samlest. I år ble fire bøker kortlistet som Årets Roman og tre sakprosabøker ble kortlistet i kategorien Åpen klasse. Debutant Zeshan Shakar kom inn på kortlista som en joker i siste stund. Han var nominert på langlista, men ordningen med en joker betyr at av de som ikke kommer på kortlista kan stemmes frem blant de andre kandidatene på langlista, slik at vi får en til på kortlista. I år ble det altså Shakar.
Zeshan Shaker, Ingeborg Senneset, Monika Flatabø og Olaug Nilssen.
torsdag 20. september 2018
Bokmøte med Press, Vega, Spartacus og Samlaget i Trondheim 19.september- 18
Denne uka har jeg vært på to bøkmøter. Det er alltid spennende, interessant og trivelig. Forleden var jeg med Gyldendal som hadde med seg et kobbel forfattere. I går var fire mindre forlag på Kulturtorget, Biblioteket i Trondheim. Det er mange mindre forlag i Norge og det at noen samarbeider slik er en veldig god ide. Det koster nok en del å reise rundt å markedsføre og presentere nyhetene sine på bokfronten for bokhandlere og bibliotekarer (og en skarve bokbloggere) landet rundt.
Her er noen av årets bøker som heldige vinnere av quiztrekkingen ble til del på slutten av møtet.
Forfatterne kommer med Gyldendal i Trondheim september - 18
Bokhøsten er i full gang og dermed reiser forlagene ut til mange byer for å treffe bokhandlere, bibliotekarer og noen få bokbloggere. Randi og jeg var på plass på Byscenen da Gyldendal kom med et kobbel flotte forfattere. Som tidligere år var Mona B Riise konferansier. I år var hun spesielt opptatt av forfatternes dyrebilder på sosiale medier. De fleste har hunder, men noen har katter. (Jeg tok dessverre ikke bilde av bildene..angrer nå)
Mona B Riise leder showet i år som i fjor.
mandag 17. september 2018
Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger
Simon Strangers nyeste roman er en sterk historie om en jødisk familie som flyttet inn i boligen der Rinnanbanden bodde under andre verdenskrig. Ja, riktig, Rinnan, Henry Rinnan & co. Hvorfor gjorde de det? Det er det Stranger ønsket å finne ut av da han dukket ned i dette stoffet og fikk ideen om å skrive en roman om det.
Hjemkomsten av Victoria Hislop - sterkt om den spanske borgerkrigen og om gleden med flamenco
Jeg hadde med meg Victoria Hislops Hjemkomsten til Spania på ferie nettopp. Etter å delvis ha kjedet meg gjennom en annen historisk roman fra Spania, var ikke forventingene så veldig høye til denne heller, spesielt ikke etter å ha sjekket Goodreads og Bokelskere.no. Skjønt Hjemkomsten kom en del bedre ut enn Bak klostermurene. Dog sammenlignet mange Hjemkomsten med populære Øya og noen ble skuffet. Jeg ble ikke det. Jeg slet meg faktisk gjennom første del av Øya første gang jeg startet på den, men den kom seg senere, da jeg selv reiste til Kreta og besøkte Spinalonga. Hjemkomsten fenget meg fra første stund.
Etiketter:
england,
frahylla,
frankrike,
spania,
Victoria Hislop
søndag 16. september 2018
Psykehus av Drea Karlsen - sterk debut om å ha en alvorlig psykisk lidelse
Drea Karlsen (f. 1989) kommer fra Frøya i Trøndelag, ytterst i havgapet, 16 mil fra Trondheim. Hun har blogget i mange år, jobbet som fotograf og journalist, men har også vært innlagt i psykisk helsevern flere ganger på grunn av selvmordsforsøk og depresjoner. Hun har fått diagnosen bipolar lidelse og har skrevet bok om sine erfaringer som psykisk syk. Det er en sterk bok Drea har skrevet, brutalt ærlig, vond å lese, men ikke uten lyspunkter. Det er en bok som gir innsikt og derfor anbefales til alle som ønsker å forstå mer av hvordan det er å leve med en alvorlig psykisk lidelse.
Etiketter:
Drea Karlsen,
helse,
psykiatri,
sakprosa,
selvbiografisk
lørdag 15. september 2018
Kapittel 18- litteraturfestival i Stavanger og Bokbloggertreff neste uke. Jeg kommer!
I år skal Bokbloggertreffet være i Stavanger i forbindelse med Kapittel litteraturfestival. I årene før har det holdt til i Oslo, men etter at Oslo Bokfestival ble lagt ned ble det ikke samme scwhungen over det. Ny vri i år altså. Det å kunne kombinere festival og treff for oss bokelskere er jo bare toppers. Her er noe av det jeg ønsker å få med meg på festivalen:
tirsdag 11. september 2018
Bak klostermurene av Nuria Esponella
Jeg har drøvtygget meg gjennom Bak klostermurene, en bok jeg har hatt stående i hylla en stund. Jeg fikk den fra Juritzen forlag som en bok i serien Reisefølge. Bøker som har handling fra forskjellige land. De skal være lette å lese, lette å ha med på tur. Jeg har lest flere i serien fra Italia, Egypt og Cuba. Siden jeg skulle på ferie til Barcelona og omegn tok jeg frem denne og la den i kofferten.
lørdag 1. september 2018
Oppsummering august -18
Det ble veldig lite lesing i august, men mye annet. Fjelltur, teater og spel, konsert med a-ha, boklansering og Oslotur i forbindelse med jobb, hvor jeg utvidet det til en helgetur. Det var kjempekoselig. Jeg traff gamle venner, koste meg, gikk tur. Det ble teater; Olaug Nilssen og tidligere i august; Peer Gynt. August har vært en fin måned, men også utfordrende på et par personlige områder. Nå har ting landet for meg, enn så lenge. Håper det varer. Høsten blir vel travel nok. Mandag reiser jeg på ferie til Barcelona sammen med familie. Det ser jeg frem til. I helga skal jeg pakke, vaske klær, handle og være sammen med min yngste sønn. Kanskje det blir en tur i marka også, vi får se. Det er visst masse sopp ute nå, men det spørs om jeg rekker å gjøre noe med det hvis jeg finner, som skal reise avgårde igjen mandag. Nå kommer en kort oppsummering.
Jeg var innom Tronsmo i Universitetsgata for en uke siden. Helt tilfeldig lå den over gata for Savoy Hotell. I samme gate lå også Norlis Antikvariat, og det ble et par-tre bøker der også. Samt Norli fagbokhandel hvor jeg kjøpte en fagbok.
Abonner på:
Innlegg (Atom)