På kunstutstilling i Berlin, Kathe Kollwitz, ved siden av Literaturhaus. Kollwitz var en sterk dame og hun malte om krigen, om det å være mor, om folks levekår, om sorgen over å miste en sønn. Ingen av bøkene om henne var på engelsk, så da lot jeg være å kjøpe.
Bøker lest til BBP 2014
- Start
- Bøker lest 2014 (norske)
- Bøker lest 2015
- Bøker lest 2016
- Bøker lest 2017
- Bøker lest 2018
- Reiser Latin- Amerika
- Reiser Europa
- Reiser Afrika
- Reiser Asia
- DIKTLESESIRKEL 2018
- Lesesirkler og utfordringer 2018
- Lesesirkler og utfordringer 2019
- DIKTLESESIRKEL 2019
- Bøker lest 2019
- Lesesirkler og utfordringer 2020
- DIKTLESESIRKEL 2020
- Bøker lest 2020
- Lesesirkler og utfordringer 2021
- Bøker lest 2021
- DIKTLESESIRKEL 2021
- Jannes 66 klassikere
fredag 29. juni 2018
Oppsummering juni -18 + reminder Samlesing av Grensen
Årest første sommermåned - juni- er straks over, selv om mai i realiteten var sommer her i Trøndelag. Vi har vel hatt litt sol og varme i juni, men mest av alt har gradestokken holdt seg nede rundt 10-15 grader. Jeg fikk meg fire dager i Berlin hvor det var varmt, sydenvarmt, så jeg skal ikke klage. Klage gjør jeg heller ikke, kun konstantere tingenes tilstand. I juni har jeg hatt mye familiebesøk, barn og barnebarn. Ellers har vi flyttet kontor på jobben, noe som betyr bedre kontorlandskap, men lengre arbeidsvei. Jeg har vært på noen utflukter med nyttevekstforeningen som har gitt positivt påfyll og jeg kjenner at det å være ute i naturen er et savn, det gjør så godt for kropp og sjel, og jeg som bor så urbant må passe på å komme meg mer ut i naturen. Når det gjelder lesing og blogging har det vært ganske labert, men jeg har nok ikke hatt kapasitet/tid til mer. Det føles som om ting tar mer tid for tiden. Juni er også sommeravslutningenes tid, og jeg har vært på to. Glemmes må heller ikke Litteraturfestivalen på Lillehammer.
fredag 22. juni 2018
Bøker om Berlin 1: 16.07.41 av Dag Solstad
Jeg har nettopp vært i Berlin. Jeg hadde med meg denne boka, som handler om at Dag Solstad vandrer rundt i Berlin snart 60 år gammel. Det samme som meg, faktisk, men jeg var ikke der i flere måneder, kun fire dager. Det var fornøyelig lesing fordi jeg kjente igjen flere av stedene. Jeg var et par ganger i bydelen han bodde i, blant annet.
I 2009 ble 16.07.41 kåret til en av tiårets ti beste norske romaner i VG.
Etiketter:
Berlin,
Dag Solstad,
fotos,
lillehammer,
tyskland
onsdag 20. juni 2018
Mannen som førstørde mitt liv av Peter Lindforss. Om Leonard Cohen. Moshonistas biografilesesirkel juni.
Litt på etterskudd i junis slappe bloggeland. Dvs boka er ferdiglest sånn ca til fristen 15. juni, men først nå skriver jeg om boka. Og det får bli som det blir. Kort, langt, uredigert, emosjonelt eller ikke. Kategorien er Med ordet i sin makt, og Elisabeth med bloggen Bokstavelig talt har bestemt emnet. For lenge siden planla jeg å lese biografien om Obsfelder som kom for noen måneder siden, men siden tiden gikk fra meg valgte jeg å finne en kortere en fra hylla. Jeg fant tre- om Virginia Wolf (Vindsetmo) , en om fetter Jens Bjørneboe og en vennebio om Leonard Cohen. Valget falt på Cohen, siden boka var kort og jeg så det var mye fra Hydra der.
Etiketter:
biografi,
frahylla,
hellas,
hydra,
Leonard Cohen,
lesesirkel,
Peter Lindforss,
sakprosa
onsdag 13. juni 2018
Når ingenting finnes av Rikard Sommer- spennende indiekrim
Jeg har lest en debutant, en indiebok, en krimdebut av Rikard Sommer, bosatt i Oslo. Den handler om vitenskap, data, en trussel som kan bli katastrofal. Sommer er åpenbart dyktig til å skrive og historien er spennende.
mandag 4. juni 2018
Reiseskildringer i dag. Samtale mellom Erika Fatland, Morten Strøksnes og Peter F. Idling. Litteraturfestivalen på Lillehammer (del 2)
- Det skumleste var å sette seg inn i en bil med en fremmed sjåfør, - sa Erika Fatland, da hun snakket om å reise rundt i landene som grenser til Russland som hun skildrer i sin fabelaktige bok Grensen.
Stappfullt på dette arrangementet også. Mange vil høre om reiseskildringer. Det bor en eventyrer i oss alle. Fra venstre: Marius Warholm Haugen (leder samtalen), Morten Strøksnes, Erika Fatland, Peter Frøberg Idling.
søndag 3. juni 2018
Lillehammer Litteraturfestival: Du skal ikkje sova bort sumarnatta (del 1)
For et vær, for en varme. Selvfølgelig kan man ikke sove bort slike vakre netter. (om det er mulig, er en annen sak.. varmt!) Lillehammer strutter av sol, folk, varme, fest og musikk under Litteraturfestivalen. Her er noen stemningsglimt fra de tre siste kveldene:
Pub til pub slår sjelden feil. I kveld med Tore Renberg og Aleksander Flotve. Musikk og opplesinger fra Renbergs univers. Fansen gråter, danser og jubler. Tore har fans i alle aldre. Også blant bokbloggere.
Pub til pub slår sjelden feil. I kveld med Tore Renberg og Aleksander Flotve. Musikk og opplesinger fra Renbergs univers. Fansen gråter, danser og jubler. Tore har fans i alle aldre. Også blant bokbloggere.
Etiketter:
fotos,
lillehammer,
litteraturfestival,
Tore Renberg
fredag 1. juni 2018
Samlesing juni-18: Grensen av Erika Fatland (Bokbloggerprisen 2017)
Juni er i gang. Sommeren likeså. Jeg er på litteraturfestival på Lillehammer. Det er også Erika Fatland. Hun deltar på flere programposter. I går ledet hun samtaler med flere eminente forfattere under Festaften på Maihaugen. Erika Fatland er allsidig, dyktig og modig. Hun har reist rundt i fjerne Østen og skrevet bøker om det. Hun har vært i krigsherjede land, i gamle Sovjetstater, i diktatoriske regimer som Nord-Korea. Om det skriver hun i den fabelaktige boka Grensen som ble gitt ut i fjor. Grensen er også en av dem bøkene som skal diskuteres av ledende kritikere under en samtale her i morgen. Dere som ikke er der; og/eller som ikke har lest Grensen enda; hiv dere med i samlesing og diskusjon på bloggen. Her, på din egen eller i på bloggen til Norske bokbloggere
Abonner på:
Innlegg (Atom)