søndag 27. september 2020

Så ble det kaldt av Frode Eie Larsen. Gir seg på topp.

 Jeg visste ikke før i går at Frode Eie Larsen pensjonerer etterforsker Eddi Stubb i denne boka.  Da hadde jeg kommet ca en tredjedel inn i den. På Fb skriver forfatteren heldigvis i en kommentar at han ikke kan garantere for at han aldri dukker opp igjen, men nå er det tid for andre prosjekter. Ja vel, da er det håp. For nå har han jo virkelig funnet formen med denne karakteren og serien, forfatteren. Så ble det kaldt er skikkelig godt krimhåndverk og en sabla spennende bok.


torsdag 24. september 2020

Den tredje engelen av Gert Nygårdshaug. Splitte pine bramseil langt inn i Rørøsvidda for en bok!

 Gert Nygårdshaug gir seg aldri med denne serien, og det er jeg glad for. Serien om Fredrik Drum og Skaphedin Olsen skulle vært over for tre bøker siden, men den fortsatte og fortsatte, som overraskelser og perler på en ujevn snor. Drum og Olsen er nok like iherdige karakterer som maur i en maurtue. De vil henge med, være med, om enn under andre forutsetninger. Den tredje engelen er et spinnvilt hopp videre fra siste bok. Skarphedin er i bedre form enn på lenge. Rørosviddas friske luft og historiske sus, samt en nyslådd forelskelse har nok gjort susen og brusen.


fredag 18. september 2020

Boktips på en fredag: De siste kjærtegn av Kjersti Anfinnsen og Mor forsvinner av Truls Unholt

Det er en liten stund siden jeg leste ferdig disse to fine bøkene, og før de går i glemmeboken (det gjør de nok ikke, men likevel; det blir vanskeligere å skrive om dem dess lengre tiden går) må jeg skrive noen få ord om dem. De fortjener mange lesere, de er gode tips fra meg på en fredag. Unholt er debutant og har skrevet en god og interessant roman om en aldrende mor og hennes ene sønn. Anfinnsens roman er hennes andre, og De siste kjærtegn har hun høstet masse lovord for, og det velfortjent. 

lørdag 12. september 2020

Gul bok av Zeshan Shakar

Zeshan Shakar gjorde braksuksess med debutboka Tante Ulrikkes vei. Den vant også Bokbloggerprisen 2017. Det forplikter en bokblogger til også lese oppfølgeren. Gul bok er annerledes, selv om den også handler om å være innvandrer. I Tante Ulrikkes vei var det skolegang, studier og ungdomsmiljø som gjaldt. I Gul bok er det arbeidslivet, det å få jobb, og etablere seg, samt kontakten med det man kommer fra; gamle venner, familie, røtter.


torsdag 10. september 2020

Sjakknovelle av Stefan Zweig (1001-books)

Sjakknovelle er den andre boka/kortromanen/novellen jeg lytter til av Stefan Zweig. Denne hadde jeg store forventninger til siden veldig mange har rost den opp i skyene. Og som vi vet, er det lett å bli litt skuffet. Visst fenget den etterhvert og selv om jeg ikke leste den, hører jeg jo at språket er godt og de knappe kortfattede sidene makter å si mye om en politisk vanskelig situasjon og en menneskelig tilstand.



søndag 6. september 2020

Tro meg når jeg lyver av Ellen G. Simensen (knallbra debutantkrim)

Noen ganger kommer det overraskelser i posten som trigger leselysten min av nysgjerrighet. Denne gangen kom det en norsk krimdebut blant krimbøker av internasjonale forfattere fra forlaget Cappelen Damm.  Denne måtte jeg jo bare lese ganske raskt. Jeg har også fått med meg at flere har tenkt det samme. Norske krimdebutanter er vi nysgjerrige på. Ellen G. Simensen har gått på Krimforfatterskolen. Artig at det begynner å komme bøker fra elevene der.


Lekkert cover

lørdag 5. september 2020

Amokløper av Stefan Zweig (1001-books)

Jeg har lest mye om Stefan Zweig, funnet ham referert som en av de store klassiske dyktige forfatterne som har noe å melde. Jeg er nettopp ferdig med Amokløper, som jeg har lånt som MP3-fil på Bookbites. Det tok litt tid å komme inn i den, dvs konsentrere meg nok til å følge med. Jeg er litt ute av trening når det gjelder lydbok, det er en stund siden jeg har hørt på, har vært så mye annet, så masse annen lyd også.



tirsdag 1. september 2020

Oppsummering august -20

I august har jeg vært en del på farten. Jeg har hatt en del ferie, vært på jobb en uke, og studiesamling i Oslo en uke. Nå ( i går) har jeg fått tennisalbue og den gjør veldig vondt. Var til legen i dag og fikk det konstatert. Derfor blir det lite skriving og et kort innlegg denne gangen.


En av flere gode bøker lest. Longyearbyen av Heidi Sævareid. Anbefales.