søndag 30. juli 2023

Oppsummering juli-23

I juli ble det mindre lesing enn forventet av en eller annen grunn. Jeg har stort sett vært hjemme, men med familiebesøk en ukes tid, samt at jeg var fire døgn på skriveferie på Hotell Borge på Husøy og noen dager hos min søster i Sandefjord på tampen av juli, så gikk en stor del av måneden til sosiale aktiviteter. Derfor ble det mindre lesing, og mindre skriving. Jeg la redigering av boka mi på hylla, men kom i gang igjen mens jeg var på Borge. Nå sitter jeg i Sandefjord, etter dager med fine korte utflukter til besøkshager, kunstgallerier og kafeer, og en bursdagsfeiring av min nevøs datter og herlige måltider. Over til månedens bøker: 


Artig utstilling med vintage bøker i Alonsohuset i Sandefjord.

søndag 23. juli 2023

Gladere mage, gladere deg av Gry Hammer

Jeg har lest og brukt flere av bøkene til Gry Hammer, og har stor sans for hennes formidlingsevne og det hun formidler om mat, livsstil og helse. Nå har hun samlet mye av kunnskapen om mage- tarm- problematikk i en ny bok; Gladere mage, gladere deg som havnet rett på bestselgerlistene i vår. Det er tydelig at dette temaet er i vinden som aldri før. Flere sliter med mageproblemer og livstilssykdommer og ønsker å gjøre noe med det. Legene har ikke alltid svar på hva som bør gjøres, eller kan ikke tilby noe som virker. Gladere mage, gladere deg er en flott praktisk bok med kunnskap om forskjellige temaer som påvirker magen og tarmen, samt oppskrifter på magevennlig mat.



onsdag 19. juli 2023

Den som hengir seg til djevelen av Lars Helle. Klar anbefaling av en god sommerkrim

💛 Ønsker du å lese en herlig sommerkrim, som er spennende, interessant, lettlest og med historisk bakteppe, så anbefaler jeg Den som hengir seg til djevelen av Lars Helle. 🔆 I tillegg har boka en lun humor med hovedkarakteren krimforfatter Kurt Stille. 🐝 Hans samboer Liz skal sette opp et spel i hjembygda Rognvik, og Kurt er med, med planer om å skrive en krimroman med samme tema som handler om hekseprosessene på 1600-tallet. Alt blir vel virkelig da Liz blir truet og det skjer drap i bygda. 👿




torsdag 13. juli 2023

Den blå villaen av Eva Frantz. God og lettlest sommerkrim

 Eva Frantz har skrevet en serie om politibetjent Anna Glad, og nå er den første boka kommet på norsk. Den ble gitt ut på svensk i Helsingfors i 2017. Jeg håper forlaget Mangschou gir ut flere norske oversettelser, for dette er en serie jeg kan tenke meg å følge videre.




tirsdag 11. juli 2023

Svaber av Zahid Ali. Fornøyelig komikrim, perfekt sommerlesing.

 Komikeren Zahid Ali har debutert med en heidunderende god krimkomedie. Svaber, en vaskekte detektiv, spiller på hva det enn måtte være i det universet karakterene befinner seg i. Denne boka koste jeg meg skikkelig med. Les mer under bildet.


fredag 7. juli 2023

Det brennende bladet av Katrine Engberg. Spennende , litt mild, ny dansk krimserie

 Jeg har lest to bøker i Katrine Engbergs Københavnserie, som jeg likte veldig godt. Jeg ser at det er flere i serien som jeg ikke har lest, de får jeg lese senere. Har forresten Blodmåne her som jeg har lånt. Nå har jeg lest den første i hennes nye serie, og den er ganske annerledes enn de andre jeg leste. Roligere kanskje? Den har også handling fra København, men også fra Nord-Jylland. Jeg likte boka godt, og det funket også å lese den på senga.



søndag 2. juli 2023

Øst for verdens ende av Jon Ståle Ritland

Jon Ståle Ritland er en ukjent lyriker for meg, og jeg ble nysgjerrig på boka da den ble utgitt på Bonnier i vår. Han har gitt ut flere diktsamlinger, som er kritikerrost og flere er oversatt til andre språk. Litt rart å kunne ha oversett denne forfatteren, men slik er det vel, man får ikke med seg alt.  Boka er kort, men meningstett, med lyriske strofer som berørte meg.



lørdag 1. juli 2023

Oppsummering juni- 23

 Juni gikk så det suste. Sånn passe med lesing, selv om jeg føler jeg har lest lite. Det har jeg vel også, sammenlignet med tidligere måneder i år. (se statistikken nederst i innlegget) Har vært en uke på Rhodos tidlig i juni, men ellers hjemme med mye godt vær. Det har blitt en del verandalesing, en del skriving og jobbing med manus. Ferdig med førsteutkastet, og det er jeg så fornøyd med. I skrivende stund har vi fått grått og kaldt trøndervær, som er meldt skal vare 1, 5 uke. Vi får vel tåle det. 



I anledning Pride leste jeg denne boka, en vakker og sterk selvbiografi i tegneserieform om å være skeiv. I dag er det parade i Oslo, og jeg synes derfor det er passende å ta med dette. (Gender Queer av Maia Kobabe)