tirsdag 31. mars 2020

Diktlesesirkel mars- 20. Diktdebutant. Kjære Grønland av Ida Frisch

Mars er straks over og som veldig mange andre har jeg hatt mye annet å tenke på  enn dikt og diktsirkel denne måneden, corona-måneden da samfunnet ble mer og mer avstengt lokalt og globalt. Nå skal jeg ikke skrive mer om coronavirus, men la dikt være tema. Kategorien denne måned er Debutant, og jeg lar det gå at også forfattere som har gitt ut andre bøker, men debuterer med dikt kan bli godkjent. Siden jeg fikk en slik forespørsel og sa ok, så gjør jeg også den samme vrien selv fordi det la seg tilrette med en splitter ny og kort diktsamling i posten forleden.


Mitt førstevalg var Bilder i ord, men siden den er såpass lang, greide jeg ikke lese den ferdig i mars, og velger derfor Kjære Grønland som mars-bok i stedet.


onsdag 25. mars 2020

Noen krimtips: Risiko av Sven G.Simonsen, Brennende hat av Val McDermid, Norske tilstander av Lars Lenth og Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite

Siden jeg blogget sist har koronaen kommet i full fart inn i Norge og verden forøvrig. Jeg har lest svært lite siden jeg kom hjem fra Oslo 8.mars, grunnet kontinerlige oppdateringer i nyheter og  facebook, bekymringer, endringer på jobb, stadig nye restriksjoner, hjemmekontor, hjemmetrening (nja, sådær, men prøver) og andre familiære omstendigheter som også tar tid og energi. Å finne lesero, bloggelyst og konsentrasjon er ikke så lett for tiden, men det blir forhåpentligvis bedre etterhvert. Enn så lenge ønsker jeg i allefall å skrive litt kort om de siste bøkene jeg har lest, så de ikke går helt i glemmeboka. Krim og thrillere, that`s it. Har prøvd å lese andre bøker, men det er ikke så mye som frister for tiden.


søndag 8. mars 2020

Krimfestivalen dag 3, lørdag 7.mars 2020 - ett bekreftet forfall pga Coronaviruset

Søndag morgen, roer på hotellet, sen utsjekking er en gave. Det er grått i Oslo i dag. Mitt eneste ærend før jeg drar til Gardermoen er lunsjing på Funky Fresh Foods. Her på rommet leser jeg, nettsurfer, blogger, tenker. Pusler. Tar livet med ro. Noe jeg forsåvidt har gjort i hele helgen, selv om jeg har fått med en del av Krimfestivalen. Nå er jeg klar for å rapportere fra dag 3.


Jørn Lier Horst og rettspsykolog Pål Grøndahl i samtale med Marte Spurkland om drap, hvilke typer drap skjer i Norge.


Krimfestivalen dag 2, fredag 6.mars - høydepunkter

Jeg velger å dele opp de siste to dages opplevelser i to innlegg, så de ikke blir så store. Fredag satt jeg og så på live-streamingen fra Cappelen Damm-huset frem til ca kl. 15.00 . Da gikk jeg ned Universitetsgata til Norli der det skulle være krimkafe med to av hovedgjestene, suksessforfatterne Oyinkan Braithwaite og Alex Michaelides. Jeg regnet med at det var fullt hus, men der tok jeg feil. Jeg fikk meg til og med plass helt fremst, en meter fra forfatterne omtrent, og det ga meg gode bilder, men likevel føltes det  litt kleint å sitte å knipse nå nært. Vel, jeg håper de er vant til det.





Nigerianske Oyinkan Braithwaite signerer etter bokbadet på Norli. Dette var faktisk den eneste signeringskøen jeg så/vet om, siden de i Cappelen Damm-huset hadde valgt å ikke ha signerings-køer i år pga Corona-smittefaren. Det er lett at folk står for tett sammen da. Folk ble oppfordret til å huke forfatterne direkte for å få signert bok.  Jeg kjøpte Min søster er  seriemorder, noe jeg hadde planlagt å gjøre. Min eneste kjøpte bok denne gangen. (klapp på skuldra til meg selv)


fredag 6. mars 2020

Krimfestivalen Oslo 2020 torsdag 5.mars- Dag 1

Siden jeg synes det var så koselig å være på Krimfestivalen i fjor, er jeg her også i år, da en jobbreise til Oslo ga meg en gyllen mulighet til å bli her et par dager ekstra.  Festivalen varer fra torsdag 5.- lørdag 7.mars og har besøk av ca 50 forfattere fra inn- og utland. I går prioriterte jeg fire arrangementer i Teaterkjelleren på ettermiddagen. Det var nok for meg siden det hadde vært en lang dag i forkant.

søndag 1. mars 2020

Jeg er nummer 13 av Øistein Borge- elegant krim på høyt nivå

Øistein Borges krimhelt Bogart Bull ble jeg kjent med da jeg leste debutboka Den syvende demonen i Cuba for noen år siden, nærmere bestemt 2016. Jeg husker at jeg likte den godt. Siden det har han kommet med to bøker til i serien. Jeg har nummer to liggende på vent her, men har nå lest den siste; Jeg er nummer 13. Jeg liker at han reiser rundt i disse bøkene, det er krim med internasjonalt tilsnitt, altså ikke norsk bygde- eller bykrim, dette her.