fredag 31. desember 2021

Oppsummering desember -21

Desember er straks over. Jula er også det. Jeg var på Gran Canaria til 10. desember, og etter det har tiden gått til juleforberedelser av ymse slag. Da jeg var på Gran Canaria kom nyhetene om omikron i sør-Afrika. I dag leser jeg i avisa at omikron er dominerende i Trondheim. Og Stavanger vil innføre koronapass. Jaja, glad jeg er lite (minimalt) fysisk sosial for tiden. Har lest 10 bøker, er godt i gang med nummer 11, men tviler på at den blir ferdig i dag. Her kommer en kort oppsummering. Merker at med en gang jeg raser over tastaturet som jeg pleier, får jeg vondt. Har en vond arm og skulder som har vært skikkelig hissig de siste dagene. Note to self: Ta det med ro. 


Disse to fikk jeg i julegave, ønsket meg dem.  Har 200 sider igjen av  Lucias siste reise. Den er fornøyelig, men jeg har ikke orket å lese så mye som jeg trodde i romjula. Surrer med mye annet. (TV, internett-surfing, avislesing, puste, blogging/blogglesing, webinarer, en tur på jobben, litt handling, hvile, fysioterapeut, hvile, matlaging, spising, hvile, øvelser, skrive lister for 2022, hvile, chatte på messenger)

torsdag 30. desember 2021

Diktsirkel 2022- Kategorier

Det er stemning for enda et år med diktsirkel. Så gøy! Her har jeg laget en liste over kategorier for 2022. Noe er kopiert eller justert fra 2021, noe er nytt. Takker Beathe for ideer. Håper alle finner noe de har lyst til å lese. Takker alle for deltagelsen i år. Det vil komme en loddtrekning på nyåret.


onsdag 29. desember 2021

1001-bøker liste 2022. Elidas lesesirkel

Lagde liste i går som jeg har lagt som side øverst i fanene. Tenker det er greit å lage et innlegg også. Kopierer det bare hit. Kan nesten ikke skrive nå pga veldig vond høyrearm og bakre skulder... Håper det blir likar i morra. Kan jo ikke leve, fungere uten å skrive. Mange av bøkene på lista hadde jeg på lista i fjor også, men som jeg ikke leste. Hadde flere alternativer i noen kategorier. Men det er spennende med noe helt nytt, friskt - for meg- gammelt blod også:)



Bøker jeg klikket og reserverte på biblioteket i går da jeg laget lista. Hentet dem i dag. Har du lest noen av disse?

tirsdag 28. desember 2021

Diktsirkelen. November (+desember)- bok, oppsummering av 2021 og veien videre.

 I høst har jeg vært litt treg med å komme ajoure på kategorivalgene mine, samt publisering av motivasjonsinnlegg. Heldigvis er det mange selvgående deltagere i sirkelen som har fulgt med, lest og lagt ut innlegg helt uten masing fra meg. Det gleder meg at det ruller nesten av seg selv:) Nå har jeg lest novemberboka, og eget innlegg om den skal komme senere. Dog skriver jeg litt om den under her. Den trenger bare minst en gjennomlesing til for at jeg skal kunne skrive en mer ordentlig omtale. At novemberboka går over i desember får vi tåle, det er jo annenhver måned vi leser dikt her

Og så går vi straks inn 2022? Hva mener dere om en runde til?


Klassiker. Bok for november/desember.

mandag 27. desember 2021

Adventskalenderen av Siri Østli. Morsom og sjarmerende juleroman

 Selv om boka heter Adventskalenderen, kan den fint leses i romjula.  Selv startet jeg med den før jul, men leste den ferdig i går. Siri Østli er kjent som Norges Feelgood-dronning. Jeg har ikke lest noe av henne før, og er positivt overrasket etter å ha lest denne romanen. Noen ganger trenger man akkurat sånne bøker som dette. Dette er den andre juleromanen jeg leser i år.


torsdag 23. desember 2021

Jente , 1983 av Linn Ullmann.

 Linn Ullmann er etterhvert en meget kjent og kritikerrost forfatter som har bevist gang på gang at hun står støtt på egenhånd som kunstner, ikke i skyggen av sine berømte foreldre. Jeg har lest og likt flere av bøkene hennes. Når det gjelder Jente, 1983, som er bejublet og ligger høyt på bestselgerlistene, så er jeg mer lunken.


tirsdag 21. desember 2021

Et hjerte av gull av Florence McNicoll. Årets juleroman?

 Jeg har nettopp lest ferdig min første juleroman i år; Et hjerte av gull av den britiske forfatteren Florence McNicoll . (pseudonym for Sopfie Wilson). I fjor kom hun med juleromanen om kattene; Julens ni liv, på norsk. I år er det hunder det gjelder. Begge bøkene hedrer Battersea home for cats and dogs.  Jeg likte også denne boka ganske godt.


fredag 17. desember 2021

Mine menn av Victoria Kielland. Spesiell og spennende roman om massemordersken Belle Gunness.

 Jeg har lest Mine menn av Victoria Kielland, en ukjent forfatter for meg. Massemordersken Belle Gunness har jeg derimot hørt og lest mye om opp gjennom årene. Belle Gunness var fra Selbu, ei bygd ca fem mil fra Trondheim. I år har ikke mindre enn tre norske forfattere skrevet romaner om henne (mfb om Vestby bok som jeg ikke vet om har og når kommer) . Det kommer jeg tilbake til senere i innlegget. Nå handler det om Mine menn,



tirsdag 14. desember 2021

Flukt av Carl Frode Tiller . Fantastisk bra, som vanlig.

Jeg har lest alle bøkene til Carl Frode Tiller. Han skriver så bra om menneskelige forhold, om kommunikasjon, gjerne den mer dysfunksjonelle delen av den. Sarkasmen mellom folk, ofte så det gjør vondt å lese. Flukt er en litt annerledes roman, men hans særpreg finnes også i denne. Flukt er en roman som  åpner opp for litt annerledes opplevelser, som noen vil kalle overnaturlige, paranormale, mystiske eller spirituelle opplevelser. Carl Frode Tiller har sagt i intervjuer om boka at den baserer seg på en opplevelse han selv har hatt for en del år siden. Selv om han mener han er en veldig rasjonell person, så presset denne opplevelsen seg fram i form av en ny roman. Jeg synes det er spennende, og jeg har møtt mange som har opplevd lignende opplevelser i form av nærvær etter at en person er død. Jeg var spent på hvordan Tiller skrev om dette.


søndag 12. desember 2021

Øyeblikk for evigheten av Kjersti Anfinnsen. Bokanbefaling!

 Øyeblikk for evigheten er Kjersti Anfinnsens tredje roman. Den er en fortsettelse på De siste kjærtegn.  Det er litt over to uker siden jeg leste den ferdig, rett før jeg dro på ferie. Rakk ikke å skrive om den da, men den fortjener oppmerksomhet, så her kommer noen få ord.


torsdag 9. desember 2021

Rød selvbiografi av Anne Carson. Sterk og sanselig lyrisk roman.

 Rød selvbiografi er Anne Carson gjennombrudd som forfatter. Hun har kalt den en versroman. Vi kan også kalle boka lyrisk prosa. Jeg har ikke lest noe av henne før, og så veldig fram til å lese denne. Til å begynne med synes jeg starten var litt rar med sine bruddstykker av gresk mytologi, og vers om Geryon av den greske poeten Stesikhoros. Etter å ha lest hele boka leste jeg starten på nytt, og da ga den en helhetlig mening. Jeg ble både rørt, begeistret, fascinert og tankefull av den lille verseromanen om barnet- tenåringen- den voksne Geryon og hans opplevelse av sin plass i verden og kjærligheten. Carson kaller den delen av boka som handler om den moderne Geryon for en romanse. Dette er en liten perle som absolutt godt kan leses flere ganger.


Vandretur fra Puerto Rico til Arguineguin desember 2021 (del 2, Puerto Rico, Gran Canaria)

 Jeg har gått denne turen flere ganger, men det er noen år siden sist. Det er en fin tur å gå, og jeg ville se om det var noen forandringer på veien, spesielt på Anfi del Mar som jeg har lest at skal ha gått konkurs, og har skiftet eiere noen ganger.  Nå bor jeg i den nye delen , "Nydalen" og har en ganske enkel vei opp til toppen ved Plaza Cueva, før man går ned mot Balito Beach. Her er noen bilder:



Playa Patalavaca . Det er litt sent nå og få som ligger på solsengene.

onsdag 8. desember 2021

Mannen som ikke var morder av Hjorth & Rosenfeldt. Skikkelig god krim og perfekt reiselektyre

 Omsider fikk også jeg lest en bok i serien om Sebastian Bergman av Hjorth & Rosenfeldt, en serie jeg har hørt og lest veldig mye bra om. Jeg har etterhvert kjøpt de fleste bøkene i pocket, på salg o.l, men de har blitt stående i hylla, av den enkle grunn at det stadig vekk kommer så mye nytt som går foran i køen, og at jeg leser mye annet enn krim også. Mannen som ikke var morder, som er den første i serien, var så heldig å få bli med i feriekofferten til Gran Canaria, sammen med to andre krimbøker og et par andre romaner. Jeg er glad for at jeg tok med denne, den er perfekt som feriebok, og pocketboka er lett å ha med i både håndveska og sekken.



Perfekt til en liten pause på kafe`

søndag 5. desember 2021

Tur til Norskeplassen. Palmera Noruego. Puerto Rico, Gran Canaria desember 21. Fotos. (del 1)

 Sist jeg var i området her, bodde jeg på hotell Green Beach i Patalavaca. (2018). Da hadde jeg planer om å gå til Norskeplassen, men var redd det ble for langt så jeg gikk via Korset til Puerto Rico for å danse linedance med venner istedet. Nå er jeg her en uke, etter en uke i Puerto de Mogan. Innleggene mine kommer litt hulter til bulter nå, men dette blir altså del 1 fra Puerto Rico.  I dag gikk jeg til Norskeplassen, og det ble ikke så langt som jeg trodde. Jeg valgte et hotell oppe i den nye delen, og ikke så langt fra fjellet med tanke på at jeg skulle gå turer der. Jeg vil lage et innlegg om turen, da jeg selv har blitt litt usikker på hvor jeg skal gå for å finne frem. Kommer man opp i høyden er det nok enkelt, men det er mange steder man kan gå feil før man kommer så langt.



Yeah! Fremme, selfie ved Norskeplassen, dagens mål. En enkel portal, laget av turglade nordmenn. 

En uke i Puerto de Mogan - Yogareise med Johanna, minibokbloggertreff og tilstanden på Gran Canaria (del 1)

 Jeg har nettopp vært en uke i Puerto de Mogan på en yogareise med flotte damer og en dyktig og trivelig instruktør på et fantastisk hotell. Deilig å komme ned til varmen igjen, spesielt på denne tiden av året. Jeg har søkt etter yogareiser i mange år, men det ble først nå. Egentlig skulle jeg har vært i Kroatia for to år siden, men den yogareisen ble avlyst og forskjøvet og avlyst tre-fire ganger på grunn av koronaen.  I høst/vinter åpnet det seg med reiser igjen og da hev jeg meg på denne turen, siden jeg allerede hadde bestilt en uke til Puerto Rico på Gran Canaria, der jeg er nå. Her kommer en del bilder og inntrykk fra uka i Puerto de Mogan:



Nice pose, or what? ;)

fredag 3. desember 2021

Mord til jul av Val McDermid. Svar på brev fra Helga av Bergsveinn Birgisson. Drepende drage, angrende hund av Karin Fossum.Korte omtaler.

 Må prøve å få ned noen ord om bøkene jeg leser selv om jeg er på ferie. Her kommer noen miniomtaler av de tre bøkene jeg har lest den siste uka. Har ikke blitt så mye lesing, men det er jo så mye annet å gjøre. Leser også litt på mobilen innimellom i Carl Frode Tillers Flukt, den er veldig bra. Men jeg greier ikke så mye av gangen, blir sliten i øynene. Vel, nok om det- her kommer noen ord.



De tre bøkene jeg har lest den siste uka, siden jeg reiste fra Norge. La dem på den gode dyna mi på den gode senga på Radisson-hotellet i Puerto Mogan, som jeg sa farvel til i dag. Er nå i Puerto Rico på et mye enklere hotell med typical harde madrasser og laken+tepper og hvor naboens hosting høres her jeg sitter, skal være her en uke. Men det blir sikkert bra det og. Det er i alle fall godt vær og varmere enn hjemme:)

onsdag 1. desember 2021

Oppsummering november-21

 Hola! På plass med en liten november-oppsummering fra meg også, her fra ferie på Gran Canaria. Dagene har gått med yogakurs morgen og kveld, sosialt samvær, gode måltider og lite lesing. I dag reiste yogagjengen hjem til Norge, mens jeg blir igjen ca ni dager til. Kanskje det blir mer lesing da. Sliter litt med leseformen, eller kanskje det er bøkene jeg valgte å ta med. Ikke alltid det matcher. Men det er også mye annet å konsentrere seg om. Har fått overta et par bøker av bokblogger Mariann, som kanskje kan hjelpe på. Men jeg prøver meg først med mine egne som jeg vil legge igjen her nede. Har ikke sett bokhylle her på hotellet, kanskje de dropper det pga covid? Men i kveld fant jeg en bar med bokhyller, dit kan jeg gå med dem. Nuvel, her kommer oppsummeringen:


Feriebiblioteket:  Wilson og McNicoll fikk jeg overta av Mariann, siden jeg måtte hive ut noen bøker fra kofferten under pakking hjemme pga overvekt. Har nå lest Drepende drage... , Svar på brev fra Helga og så har jeg begynt på Mord til jul.