torsdag 31. desember 2020

Oppsummering desember- 20

 Årets siste dag. Kalkunen står i ovnen og gjenstående tilbehør er forberedt til koking mens kalkunen hviler. Jeg har bestemt meg for å være alene hjemme i kveld. Helt greit. Har vært mye borte i jula, og smittesituasjonen i Trondheim er alarmerende, og jeg føler ikke for å menge meg med flere. Jeg er invitert bort til min søster, på andre siden av byen, men det kjennes best å være hjemme nå. Formen er så som så også. Men jeg er takknemlig for å bli invitert altså. Nyttårsaften er en sånn type kveld jeg foretrekker å ha det rolig, tid til refleksjon mer enn fest. Jeg skal se litt TV, blogge, lese, kose meg. Og kanskje dukker det opp noe fyrverkeri utenfor, selv om kommunen sitt er avlyst og alle innbyggere er bedt om å roe det ned, ikke samle seg i flokker. Sånn ble enden på året, men dette overlever vi. Værre med de i Gjerdrum som savner sine etter jordskredet, og har mistet hjemmene sine. Mine tanker går dit også i kveld.
Nuvel, nå skal jeg gi dere en kort oppsummering av desember. Jeg venter med års-oppsummeringen til i morgen.  Desember har vært tung, men sol og en del fint vært de korte timene i Trondheim har hjulpet noe på. Hjemmekontor også. Jeg har hatt ca to ukers ferie og vært på Finnskogen og i jula i Lofoten hos familien. GranCa-turen som jeg bruker å ta hvert år, gikk naturligvis ut i år. Siden jeg har vært mye sosial i feriene, så ble det lest mindre. Men jeg har likevel lest en del; 15 bøker. Bra det.


mandag 28. desember 2020

Svanemordet av Hans Olav Lahlum

 Jeg har lest lite av Lahlum, dette er min andre bok av han. Før har jeg lest den frittstående romanen Oppdraget, fra andre verdenskrig. Den likte jeg godt. Har lenge vært spent på krimserien om K2 og Patricia, og hev meg på den siste i serien. Tja.. les mer under bildet om hva jeg synes.


fredag 25. desember 2020

Julens ni liv av Florence McNicoll

 Jeg har lest en søt liten julehistorie om en kvinne som arbeider på et omplasseringssted for katter i London. Hun har et mål om at favorittkatten Felicia skal få et nytt hjem til jul. Dette er den andre juleromanen jeg har lest i desember, og kanskje blir det en til før året er omme. Denne boka var mer romantisk og søt, enn morsom.

søndag 13. desember 2020

Tre menn til Vilma av Gudrun Skretting. Herlig feelgood !

 *Boka har jeg fått gratis som et forhåndseksemplar av forlaget Aschehoug. *
Jeg leser ikke så ofte slike bøker, men denne virket morsom og jeg trengte noe lett å lese, så hvorfor ikke en morsom julebok.
"Tre menn til Vilma" var både morsom, rørende, sjarmerende og velskrevet. Les mer under bildet:



torsdag 3. desember 2020

3 dystopier fra nær fremtid: Jegere og sankere av Per Schreiner, Død og oppstandelse av Bjørn Vatne, Stillheten av Don Delillo

 Hvorfor ikke ta tre på rappen, tenkte jeg, siden jeg hadde disse tre bøkene som har noen fellestrekk, i hus. Vatneboka hadde jeg lånt på biblioteket og det nærmet seg lånefristens utløp. Jegere og sankere hadde jeg hørt mye bra om, så jeg startet med den. Har også lest en bok av Per Schreiner før, som jeg likte godt. Beistet, heter den, en lettere surrealistisk roman. Jeg har lest alle tre romanene til Bjørn Vatne, men ingen av Don Delillo, før nå. Et artig lite miniprosjekt dette, det å lese de etter hverandre. Hva har de til felles? Les gjerne videre under bildene.