onsdag 3. juli 2019

Diktlesesirkel juli - 19: Nålevende utenlandske poeter

Kategori: Nålevende utenlandske poeter som profilerer seg på kjærlighet, natur, politikk eller sorg.

Jeg er ikke så streng, så det holder om den du velger skriver dikt innenfor et av disse områdene.Det har ikke vært så lett å finne en levende utenlandsk lyriker som er oversatt til norsk. Jeg har søkt forlag, bokhandlere og sist; i dag biblioteket.
Det ser ut det er mye lettere å finne døde poeter som er oversatt. Kanskje det er da de blir oppdaget her hjemme.
Jeg tenkte det var lettere å finne noe hvis jeg dro til biblioteket og der fant jeg både Ulf Lundell (dog på svensk, og det er greit) og Bob Dylan, som har fått Nobelprisen i litteratur for diktningen sin.  Begge disse to rockepoetene, hvis dikt og sanger er fra samme tiden sånn ca- 1960-70 (boka med Dylan-dikt spenner derimot lengre fremover)  og de skriver begge inderlig om kjærlighet og er samfunnsengasjerte i tillegg.

Jeg tok også med meg en interresant bok av en dikter fra Færøyene; Joanes Nielsen. Jeg tror ikke den er helt innafor tema, hvis man ikke tøyer den til natur, men vi får se. Lese den skal jeg uansett.

Blir du med? Hva kan du tenke deg å lese? Å lete etter aktuell poet/diktsamling er faktisk ganske gøy.

Andre forslag er: Rupi Kaur, Yahya Hassan, Caspar Eric, Margaret Atwood..

Mer om diktsirkelen her


4 kommentarer:

 1. Jeg har lagt klar: Marta Tikkanen "Århundrets kjærlighetssaga", så den kommer etterhvert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Er det dikt? Har hele trodd d var en roman, men der ser du.. Har ikke lest den. Spennende 😃

   Slett
 2. Jeg er som du vet snart klar med "Glass,ironi og Gud" av Anne carson! Fikk nesten litt lyst til å se om jeg kan finne flere for det er som du sier selv, ganske gøy å lete litt etter noen som er aktuelle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende valg. Ja,blir litt gira av å lete.. Skal lese både Lundell og Dylan, tenker jeg, og den Gudahove også, i alle fall noe av den om ikke hele.

   Slett