fredag 18. februar 2022

Brynjulf Jung Tjønn vant P2-lytternes romanpris 2021 for "Kvar dag skal vi være så modige". Gratulerer!

 I år gikk hele programmet med presentasjoner og jurydiskusjoner meg hus forbi. Men heldigvis ligger de på nrk og jeg skal høre på dem nå. Synes det er interessant. Fikk akkurat nå melding om at Brynjulf Jung Tjønn vant prisen for boka "Kvar dag skal vi være så modige". Den handler om omsorgssvikt. I motsetning til årene før har jeg kun lest en av de nominerte denne gangen. Det er Jente 1983 av Linn Ullmann. De andre har ikke stått på leselista mi en gang, bortsett fra Fiskehuset av Torleif Bjella. Antar at det endrer seg når jeg har hørt på programmene.



Bildet er lånt fra NRK-saken, fotograf: Anna Julia Granberg. Link til saken under.

Han har skrevet romaner for voksne og barn og er ellers anmelder i VG.

Hilde Susan Jægtnes, Erlend O. Nødtvedt og Mattis Øybø, Brynjulf Jung Tjønn, Stein Torleif Bjella, Linn Ullmann.

Nå skal jeg begynne å høre på programmene mens jeg vasker litt.
God helg:)

Link til programmet her Podcast nrk.



6 kommentarer:

  1. Da var boken lastet ned fra Bookbites. Har lest Øybø og Bjella i tillegg til Ullmann sin. Fiskehuset likte jeg veldig godt. Får sjekke ut de andre,takk for tips!

    God helg, Anita 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Raskt. Jeg ble nysgjerrig på å lese den etter å ha hørt hans presentasjon, men må nok vente litt. Har nok bib-bøker her samt krimbøker som tenkes lest før Krimfestivalen medio mars.
      LIkte du Øybø sin?
      Var morsomt å høre på presentasjonene, hørte de to første programmene nettopp mens jeg ryddet og støvsuget her. Tenker å høre på jurydrøftingene i morgen, i alle fall starte på dem.
      Var Tjønn og Bjella sin jeg ble mest nysgjerrig på. Men Bjella sin har vært i kikkerten min siden den kom ut, da.

      Takk og God helg til deg også Beathe:)

      Slett
  2. Jeg må si som deg, i år har prisen gått meg hus forbi. Og forfatteren har jeg ikke hørt om en gang. Siden Beathe sier at den finnes på BookBites, kommer jeg nok til den utpå våren, men akkurat nå har jeg flere prosjekter som jeg ikke vil svikte.
    Ha en kjempefin lørdag Anita!

    SvarSlett
    Svar
    1. Men det er bra at programmene ligger ute på nrk.no. Jeg har hørt gjennom den første jurydiskusjonen i dag,interressant. Hører neste når jeg går til butikken etterpå. De tre første bøkene, blant annet Mordet på Henrik Ibsen som jeg vet du har lest. Virker som litt artig bok.
      Trenger ikke akkurat flere bøker på leselista, men samtidig; gode bøker er jeg alltid interessert i å finne.

      Jeg skjønner du vil være lojal mot egen leseplan. Jeg prøver også, men det skjærer seg stadig vekk. Får vel bare akseptere at det er sånn. Leste en anmeldelse i VG i dag om en bok jeg ble så nysgjerrig på at jeg lastet den ned på Bookbites med en gang. Biblioteket hadde ikke fått den inn i papirbok enda, tar vel litt tid. "Det er jeg som kan hjelpe deg" heter den, av Kjersti Halvorsen. Har lest litt, virker lovende... Så sånn er det, hehe..https://www.vg.no/rampelys/bok/i/Kz23j4/forfatteren-bak-hyllet-tv-serie-imponerer-enda-mer-med-andreboken

      Ellers så blir det 1001-bøker fra bib og diktbøker (sirkel snart) som ligger her, pluss krim før krimfestivalen.

      Ønsker deg en fin lørdag Tine, og takk til deg:)

      Slett
    2. Planen med å være loyal ryker ofte, men etter å ha lest Kamerat livet, og vært på foredrag med Cecilie Løveid, ble jeg skikkelig hekta. Leste Vandreutstillinger i går, og venter på flere av hennes gamle utgivelser.

      Kom jeg gjennom Trolldomsfjellet i går, phew... nå må det bare skrives litt om den. På øret har jeg Ulysses om dagen, og boken ligger hjemme, så jeg følger med der også, ganske artig.

      Er ikke flink med podcaster, hørte en om overgangsalder på oppfordring fra en kollega (menopausebyanita), og det gikk jo, men jeg trenger virkelig et spark bak for å gjøre det flere ganger. Onsdag skal jeg på foredrag med Erlend O. og Henrik Ibsenboken, og senere i vår er det teater på gang av samme bok.

      Gøy å få tak i en helt ny bok på BookBites da, leste om den nå, ser ut til å være noe for meg også.

      Nyt søndagen Anita, nå er vi klar for tur i snøen :)

      Slett
    3. Så gøy at du har blitt hekta på Cecilie Løveid. Jeg likte Kamerat, livet godt, likte Vandreutstillinger veldig godt. Har ikke lest så mye annet av henne, men det skal jeg. En gang.

      Imponert over at du kom deg gjennom Trolldomsfjellet og er i gang med Ulysses. Ulysses har jeg lest mye om, en bok mange skryter av at de har lest uten at de har det, visstnok. Spent på hva du får ut av den. Den er ikke på min tbr-liste, men kanskje du endrer på det, hvem vet..

      Hører ikke mye podcast jeg heller, men dette er jo radioprogram som jeg hører i opptak, akkurat som jeg ser TV i opptak noen ganger. Artig at du får med deg teater også av Nødvedts bok. Det er visst i Bergen det skjer for tiden;)

      Har lånt et par bøker til diktsirkel i mars; Martha Tikkanen og Fernando Pessoa. Leser kanskje en i dag.

      Takk, fin søndag til deg også:)

      Slett