torsdag 2. juni 2022

Jakob og Neikop og tidsmaskinen av Kari Stai (barnebok)

 Jakob og Neikop er gode kamerater. I den syvende boka av Kari Stai oppdager de en tidsmaskin som fører dem på ville veier. Jeg har lest boka flere ganger for barnebarnet Jakob nå (4 år) og han er veldig begeistret for disse bøkene. Selv synes jeg denne siste boka er litt skummel, men det synes ikke han, men spennende, ja, det synes han, og morsom.


Forlaget om boka: 
Bestevennene Jakob og Neikob legg seg for å sove etter ein lang og travel dag. No vil dei skunde seg å slappe av. Da dei endeleg vaknar, oppdagar dei at dei har sove i ti år. Men kor har tida blitt av? Kan Tjuven ha stole tida? Kan dei kjøpe tida hos Somlekob i kiosken, han som alltid har all verdas tid? Eller kan ein tidsmaskin vere redninga?

Jakob og Neikob og tidsmaskinen er den sjuande boka om radarparet Jakob og Neikob. Serien har fått eit klassikarstempel, og bøkene er omsette til fleire språk.
Som teksten over viser, så våkner de og har sovet i ti år og vil lete etter tiden de har brukt opp. De finner tidsmaskinen og havner så alt for langt bak i tid, helt til bablestadiet. Så forsøker de igjen og havner i grava, og da vet de ikke hva de skal gjøre. Plutselig svever de oppe i lufta og er spøkelser. Hørt på makan. Men det ordner seg til slutt heldigvis, så Jakob også kan sove.

Boka er morsomt illustrert med fine farger og tegninger og Jakob har oppovermunn og Neikop nedovermunn. 

Anbefales sterkt for målgruppa!

Tine har også blogget om boka. Les gjerne hennes fine omtale.Jakob var glad og ivrig etter å bla i den da bestemor kom på besøk med bokgaver.                                                                                                                                Kari Stai: Jakob og Neikop, 
Samlaget 2022
Leseeksemplar fått av forlaget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar