lørdag 8. oktober 2022

Mord og kjærlighet av Atle Nielsen. Krim fra Bergen. (Fotos fra Bergen og bokbad på Osterøy)

 Sist helg var jeg på krimhelg på Fjordslottet hotell på Osterøy, utenfor Bergen. Siste post på programmet var forfatter og journalist Atle Nielsen. Jeg har hørt og sett han på Krimfestivalen i Oslo tidligere, men aldri lest noe av ham, før nå. Jeg kjøpte hans bok nummer 2 i serien om TV2-journalist Ole Bull;  Mord og Kjærlighet. Det han fortalte om boka fikk meg lyst til å lese den. Jeg startet på boka søndag kveld da jeg kom til hotellet i Bergen. Ørjan N Karlsson sin siste krim som jeg hadde med i kofferten, ble fortrengt en stund, alene av den grunn at jeg ville lese om Ole Bull mens historien enda var varm fra bokbadet. (men nå er jeg i gang med Karlsson, btw). 


Ole Bull er gravejournalist i TV2 og bosatt på Nordnes i Bergen. Han beskrives som en kjekk mann iført dyre klær, med drag på damene, glad i musikk, særlig Doors og Nirvana og med sår i psyken etter at en tidligere kjæreste; Kristiane, tok livet av seg. Han fikk dyp skyldfølelse og hjemsøkes av en følelse av at han bare er en dritt, intet verd, og at alle han engasjerer seg i, blir ødelagt. Han har derfor svært vanskelig for å innlede nye forhold med en viss varighet.  I forrige bok; Ett blod traff han en kvinne med navn Emma Byrnes i London, som han ikke har glemt. Ole Bull har også et fysisk, ikke fast,  forhold til en krimtekniker som heter Linda i Bergen. 

I Mord og Kjærlighet skal vi også til London, men primært foregår handlingen i Bergen,  også med en avstikker til Osterøy. Saken starter med en avsløring av en byråd i Bergen som har et sidesprang som får store konsekvenser for familiene deres.

Omtale fra forlaget her: 

Mord og kjærlighet, et velkjent Sandemose-sitat, er tittelen på Atle Nielsens andre bok, hvor vi møter TV 2- journalisten Ole Bull, som trumfer gjennom en kontroversiell reportasje som får store ringvirkninger for et byrådsmedlem og hennes familie. Saken tar en dramatisk vending når Bulls sjef blir skutt og drept utenfor sitt eget hjem et par uker senere. Politiet, med den oppfarende, men dyktige Ingemunn Fenne i spissen, forstår at drapet kan spores tilbake til TV2s reportasjer om den påstått korrupte byråden. Dessuten mistenker politi og presse at den ukjente drapsmannen kan ha flere navn på listen. Ole Bull går i dekning i London. En by han kjenner godt, og hvor også fotografen Emma Byrnes bor. Lite vet han at et av sporene i drapssaken peker nettopp hit. Det blir et kappløp på liv og død, både i London og på Vestlandet, og den garvede journalisten Ole Bull stilles overfor sitt livs vanskeligste valg når menneskene bak drapet på TV2s nyhetssjef nærmer seg sitt neste offer. Mord og kjærlighet er en mørk thriller om farlig nysgjerrighet og journalistikkens integritet som stadig settes på prøve. Og der Jørn Lier Horst vet å skildre en politimanns hverdag, i så vel rutiner som dramatikk, gjør Atle Nielsen det samme med journalistens - og det med bunnsolid troverdighet.




Atle Nielsen forteller engasjert om Ole Bull-serien. Bent Arild Raknes leder samtalen. Fra krimhelg på Fjordslottet hotell på Osterøy 30.09-2.10.22. 


Min mening om boka: 
Jeg synes de første hundre sidene var ganske trege. Alt for mye ord. Stilen er forsåvidt kvikk, men det ble ganske langdrygt. Språket burde vært strammet inn, vært mer effektivt. Etterhvert tok det seg opp, og jeg ble sugd inn i handlingen. Det var sånn passe spennende, men underholdende. Jeg likte å lese om Ole Bull, om Emma , kollegene i media og de politifolka han samarbeidet med. Men så er jeg glad i journalistkrim også. 
Spesielt gøy var det å lese fra Bergen og Osterøy som jeg nettopp har vært i. Jeg tok meg også en tur på Nordnes mandag, fordi jeg visste at Ole Bull bodde der. Hotellet jeg bodde på lå på Nordnes, eller ved grensen av Nordnes. 
Jeg kommer sikkert til å lese mer om Ole Bull, og er spent på hvordan det går med ham videre.



Atle Nielsen og meg etter å ha kjøpt boka hans. Nielsen er en blidspent type som var artig å høre på. 



Signert bok



Er det her Ole Bull bor? Tok meg en kjapp tur på Nordnes etter hotellfrokosten mandag.



Eller her? Jeg gikk forbi Akvariet også, men hadde ikke tid til å besøke det. Det får bli en annen gang.

Atle Nielsen (født 24. november 1956 i Oslo) er en norsk journalist, programleder, forfatter og sportskommentator. Han har utgitt flere bøker og ledet tv-programmer på både NRK, TV 2 og TV 3. Han har skrevet flere sakprosabøker og er lidenskaplig fotballintereseert.



Andre bloggere: 


Atle Nielsen: Mord og kjærlighet, 382 s
Cappelen Damm 2022
Kjøpt selv


2 kommentarer:

  1. Der var jo omtalen din, så den ikke i går :) Jeg lo litt når jeg leste den, for du har et par innvendinger som jeg også har. Hadde tenkt å publisere den neste søndag, for jeg har tatt med en smakebit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, spent på din omtale- hva vi begge tenkte likt om:)

      Slett