onsdag 3. mai 2023

Boklansering av Glasgow Kiss av Roar Ræstad på Macbeth whisky & aquavitbar 3.mai 2023

 Jeg har i kveld vært på en kjempekoselig feelgood lansering av Roar Ræstad sin siste roman Glasgow Kiss. Jeg har lagt ut bilder på instagram og facebook, men det er så kjekt å ha det i bloggen også. Som Randi og meg snakket om i kveld, i bloggen kan vi gå tilbake og huske,  via arkivet. Reading-Randi og meg har vært på mange boklanseringer, boktreff og bokmøter sammen, i tillegg til fotovandringer og reiser til Cuba, Madeira og Gran Canaria. Hun er også tidligere kollega av Roar Ræstad fra Strinda videregående skole. Vi mimret litt før det startet, om alle de lanseringene vi har vært på med Roar og Jan Boris Stene. Det Roar har gjort nå, er derimot noe helt annet enn historisk krim.


Hanne Gellein, Roars kollega og krimforfatter på samme forlag, har æren av å bokbade ham med sine  underfundige spørsmål. Tidligere, på Krimfestivalen i Trondheim, har Roar intervjuet henne. Så nå får han igjen;)

Macbeth er en gammel pub, eller bar kaller de vel seg, i Trondheim, i en gammel bygning nederst i Søndre gate. Siden Ræstads nye roman handler om en kameratgjeng som reiser på guttetur til Edinburgh, går på pub, fotballkamp og sånt, kunne vel ikke rammen vært bedre.


Stemningen blir satt ved et musikalsk innslag med låta "Brothers in arms".Har du noen gang sett ei så kul inngangsdør? God stemning i lokalet.
Velkomstdrink fikk vi også, dvs vin, øl eller mineralvann. Whisky var visst for drøyt, mente visst forlaget...Roars redaktør Anja fra Cappelen Damm holder tale for Roar. Hun gratulerer ham med en helt unik feelgoodroman med menn. Og for menn? Uansett, det er nå flest damer som leser. Selv jobber hun mest med krim og kjenner godt til Ræstads krimromaner fra VB-forlaget og hun ble ganske overrasket når han kom med dette manuset til Cappelen Damm. Glasgow Kiss er i en helt annen gate, men veldig bra, med humor og veldig unikt. Og hvor mange menn skriver feelgood? 

Hun forteller at Roar deltok på Feelgoodfestivalen i Oslo tidligere i uka, hvor det var ca tre menn, og 389 damer, og han ble godt mottatt og sjarmerte publikum. Mange i salen ((også meg) trodde at tittelen Glasgow Kiss handlet om noe annet , noe mer romantisk, enn det det gjør , og når det gikk opp for dem at uttrykket har et mer voldelig opphav, lo damene likevel.. Godt gjort i grunn:)

Hanne Gellein og Roar Ræstad.  Jeg fikk motlys da jeg skulle ta bilder, så det var ikke så enkelt.. Men håper stemningen kommer frem.


Min trofaste boktreffvenn Randi og meg.  Rakk en prat med Anja og Vibeke C på salg og marked. Det var veldig hyggelig å få hilse på henne også, siden hun er den jeg har kontakt med på Cappelen Damm når det gjelder leseeksemplarer. Anja hilste jeg også på i Oslo. Trivelige damer:)Nå er det bare en ting å gjøre:) 

God lesning:)4 kommentarer:

 1. Fine bilder og fin reportasje Anita - sannelig er du rask - nå var det hyggelig å være på boktreff med deg igjen, lenge siden sist - jeg fikk ikke sagt adjø til deg, tror du var på en mingle-runde - jeg måtte rekke en buss. (Første gang med buss i dette året tror jeg) - morsomt var det å mingle og prate med mange gamle kolleger også - fin boklansering. (Og ja, den tittelen har en sterk undertone, og jeg tror det er en del å tenke over i romanen - har så vidt begynt på den)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Randi:)
   Det var veldig hyggelig å gå på boktreff med deg igjen:) Håper det blir flere utover:)
   Skjønner det var ekstra gøy for deg med så mange gamle kolleger tilstede:)
   Begynner på boka nå...:)

   Slett
 2. Fint referat med fine bilder til! Ser ut til at det var en fin lansering og jeg ser frem til å lese boken ganske så snart. Veldig kul inngangsdør! Alltid kjekt å treffe forlagsfolk også, og Vibeke er min kontaktperson på Cappelen Damm også, så det var kjekt å få et fjes til navnet! :-)

  Ønsker deg en fin dag, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe:)
   Boka er fornøyelig, ble ferdig med den i dag:)
   God helg til deg Beathe:)

   Slett