fredag 23. november 2012

Fremtidige favoritter (5): Fly med meg

Jeg synes det er spennende å lese biografier og mennesker jeg beundrer på en eller annen måte. Eller mennesker som har en viktig posisjon i samfunns- og kulturliv. Nå har biografien til den samiske artisten Mari Boine kommet. Den heter Fly med meg, og er skrevet i samarbeid med  Per Lars Tonstad.Denne har jeg veldig lyst til å lese, og det et julegaveønske også.
 Jeg synes Mari Boine er en drivende flink artirst som har nådd veldig langt, også internasjonalt. Det har nok ikke vært  bare bare... Jeg forventer å få lese en unik historie. Forlaget skriver dette:

Hva er det med Mari Boine? Hun fenger lyttere fra alle landets - og verdens - hjørner med sin stemme, uansett om det er joik eller andre rytmer som kommer ut. Hun har fornyet og modernisert den samiske musikken ved å oppta elementer fra både jazz, rock og folkemusikk. Boine vokste opp i et strengt læstadiansk hjem hvor joiken var bannlyst og de gamle fortellingene hadde liten plass. Etter hvert vokste trangen til å både bli kjent med sin egen musikkarv og filosofien bak den og å uttrykke seg musikalsk. Hun ville gjøre opprør mot undertrykkelse og den altoverskyggende fornorskingspolitikken, et opprør som i stor grad har preget Boines liv og kunst. I denne boka får vi høre om det å bli mor, om kjærlighet og svik, drama og tragedie, om å bli musiker og verdenskjent kunstner og om hvordan hun har kommet dit hun er i dag. Forfatteren er frilansjournalisten Per Lars Tonstad, som ble kjent med Mari Boine under studiene ved lærerhøgskolen i Alta på 1980-tallet.

Kagge forlag, 331 sider.


Jeg har lest noen intervjuer med Boine om boken, og de innbød til virkelig å skaffe seg denne.:)


Spalten Fremtidige favoritter er en fredagspalte hos Bokelskerinnen.

2 kommentarer:

  1. Har du fått lest denne og vet du om den er bra?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Nei det har jeg ikke, og nå hadde jeg nesten glemt den....huffameg.. Skal lese den en dag..:)

      Slett