torsdag 8. november 2012

Bøker til jul? Ønsker, ønsker ikke...

Tiden går fort dere, og noen har begynt å planlegge julegaver allerede. Selv tenker jeg bøker i år, og ble inspirert til å lage en liste etter å ha lest bloggen til Dipsolitteraten.

Han stiller følgende spørsmål som jeg nå skal svare på:

1) Hvilken bok - eller bøker - ønsker du deg til jul ?

Alt må vike for natten av Delphine de Vigar

Vår ære og vår mat av Gert Nygårdshaug og Torgrim Eggen  (fått nov.-12)

Taxa luna av Lars Muhl

Solamuletten av Bodil Storm

Om å skrive av Hans Olav Brenner

Nattens skygge av Deborah Harkness  (fått nov-12)

1001 books you need to read before you die (nyeste versjon)2) Hvilken bok  - eller bøker - ønsker du deg ikke til jul ?

Tja, ikke chitlick, ikke krim for det har jeg nok av.Ikke bøker om interiør, strikking, makeup og klær og sånt. Ikke fotballbøker.


3) Hvilken bok - eller bøker - vil det glede deg å gi bort i julepresang ?

Vanskelig å velge noen spesielle, siden jeg generelt liker å gi bort bøker.  Krim/grøss/spenning til mor, eller den nyeste av Joralf Gjerstad. Mulig hun vil like noe av Gillian Flynn, eller Kråkejenta og Hungerilden, eller Sirkelen og Ild.

Noe fra krigen eller Sovjetunionen til far.

Til datteren må det være hemmelig siden hun leser bloggen innimellom. Kanskje noe fra Latin-Amerika? Til svigersønn en god krim fra Nord-Norge.

Til søstrene veldig forskjellige ting, siden de er forskjellige. Har noen ideer. Alt fra handling med kvinner i Iran, til selvhjelpsbøker i kognitiv terapi til krim. Kanskje noe fra Silke forlag.

Til en venninne: Horst`Jakthundene eller Granhus`Stormen.

Til min eldste sønn må det bli en bok om IT, en god tegneserie -Pondus?

Min yngste vil bli glad for en god biografi om en kjent rapper. Har dere noen forslag? Eminem`s er lest.


4) Hvilken bok tror du vil bli "gjengangeren" under norske juletrær i år

I fjor var det Hel ved. Året før Snåsamannen av Kolloen. Seiler det opp noen tilsvarende i år? Det kan jeg ikke helt se.. Jakthundene av Horst selger som hakka møkk, men kanskje alle har kjøpt den til jul? Hvis ikke, tror jeg den vil ligge under mange juletrær.

Udødelighetens elixir av Gabi Gleichmann kan også finne veien til mange juletrær. Det er en praktutgave av en bok, og derfor artig å gi bort.

I Trondheim tror jeg mange vil få boka av Odd Reitan: Hvis jeg var president.

Jeg tror nok det blir mer spredt i år enn i fjor og året før.
6 kommentarer:

 1. Takk for tips! Jeg visste ikke Joralf hadde kommet med en ny bok. Jeg bestilte den med en gang. Stefaren min har bursdag i slutten av måneden så det blir bursdagsgave da han har de to andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da at du fikk tips om det.:) Ha en fin kveld.:)

   Slett
 2. Fin ønskeliste!
  Den nyeste versjonen av "1001 books you need to read before you die" skulle jeg gjerne hatt og hm! ja veldig sammenfallende på punkt to!
  Fint at du har gjort en grundig gjennomgang med hensyn til bøker å gi bort, selv har jeg kun en mor som leser og hun ønsker seg ikke bøker. Ellers leser datteren min mye, men hun ønsker seg dem ikke til jul...haha, helst vil hun at jeg kjøper dem til henne, eller låne dem på biblioteket. Til jul ønsker hun seg helt andre ting :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker...:) Har allerede sett meg ut enda noen bøker på ønskelista, i bokhandel i dag...

   Den "1001 books.." koster ikke all verden på Amaxon, kun 12 pund eller noe sånt..

   Sønnene min er vel ikke de som ønsker seg bøker heller, egentlig, da må det treffe veldig godt på tema.:)

   Slett
 3. Så fin liste:) Håper jeg får noen bøker til jul:)Skal skrive ønskeliste på bloggen min om ikke så lenge:) Heldig du er som har så mange som ønsker bøker. Selv kjenner jeg få leseglade i familien:)Håper noen av ønskene blir oppfylt:) Har også lyst på Nattens skygge:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.:) Håper jeg får noen bøker jeg også. Bøker kan være litt dyrt å gi bort hvis man har mange å gi til, men jeg har flere leseglade i familien, både søster, foreldre og datter..så da får vi se- :) Mamma sier at man kan få kjøpt gavekort i bokhandlere nå som ikke er knyttet til kjede, men som kan brukes hvor som helst.. Det er jo kult..:)

   Slett