søndag 18. november 2012

Smakebit på en søndag (7): 1Q84

Jeg er helt og holdent fanget i 1Q84. Haruki Murakamis siste bøker. Bok 3. Det er så spennende at jeg synes det er godt med en pause i kveld, etter å ha lyttet og lest meg gjennom 120 sider i dag. Jeg må jo tenke på hjertet og lungene. Hjertet tåler det vel, værre med pusten. Jeg glemmer å puste ordentlig merker jeg, når spenningen er så konstant over lang tid. Nuvel, jeg har valgt det selv, lidelsens glede over spenningens mysterium.

1Q84. Bok 3 - Haruki Murakami Ika Kaminka


I bok 3 nærmer hovedpersonene Aomama og Tengo hverandre. En gammel lengsel har blusset opp. Mysteriet med året 1Q84, sekten Sakigake, little people og de to måner er fortsatt et mysterium. Men mye har skjedd og begge er i stor fare.

Min smakebit er fra kapittel 8 i bok 3.

"Hør på meg , Takai. Du er en kløpper til å gjemme deg, like flink som en flyndre på sandbunn Mimesis kalles det. Det hjelper ikke, du slipper ikke unna i all evighet. Før eller siden kommer det noen og åpner døra. Garantert....."

..." Aomame stiller balltreet opp mot kjøkkenbenken. Hun slipper patronet ut av kammeret på pistolen, sikrer den og pakker den i den tykke strømpebuksa igjen før hun legger den tilbake i skuffen. Deretter slenger hun seg ned på sofaen og lukker øynene. Mannens stemme runger i ørene."

Nå står jeg mellom valget om å se en film, RoyRob, fra det skotske høyland eller å lese videre.

Ha en god søndag dere.:)

P.S. Dette er en fast spalte som Mari i Flukten fra virkeligheten legger ut hver søndag. Hvis dere vil delta eller lese flere smakebiter anbefales en tur inn til henne.


30 kommentarer:

 1. För mig återstår det fortfarande att läsa något av Murakami. Fågeln som vrider upp världen står i hyllan och vill gärna bli läst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da er det kanskje på tide? Håper du liker ham da.:)

   Slett
 2. "Jeg glemmer å puste ordentlig..." - disse bøkene måtte jeg umiddelbart sette på leselisten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe...hvis du vil ha pustebesvær, så..;)

   Slett
 3. Så flotte smakebiter! Har ikke lest noen av disse bøkene enda, men kanskje kanskje ;)

  SvarSlett
 4. Takk for kjempeflott smakebit!:) Har lyst å lese disse bøkene, men har liksom ikke fått meg til det ennå. Men etter din tale om de, kanskje de må rykke litt mer opp på lista. Vil jo å glemme nesten å puste, hehe:) Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig.:) Anbefales, som du skjønner...:) Fin søndag til deg også, med eller uten pust.;)

   Slett
 5. Takk for smakebiten, Anita : ) Dette er blant den av Murakamis bøker jeg fortsatt har til gode å lese - etter å ha lest ditt innlegg gleder jeg meg desto mer : )

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Det låter ju som mycket spännande böcker. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Jeg også vil være med i gjengen av de som nesten glemmer å puste og jeg har disse på listen min over bøker jeg må få kjøpt meg, snart skal jeg få gjort noe med det.Tusen takk for smakebiten:-)
  Ha en fin søndag,Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spent på hva du vil synes om dem da Beathe. Husk å pust hvis du glememr det da., så jeg slipper å komme med oksygentilførsel.;) Fin søndag til deg.:)

   Slett
 8. Den här serien har jag fått som tips av många, men än så länge har jag inte läst något alls av Murakami. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange som liker dem.. Velbekomme.:)

   Slett
 9. Takk for smakebiten! Atter et tips som får leselista mi lengre og lengre! Døgnet har ikke nok timer, da lesing bare er en bit av alt det andre! God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye man vil lese.. Så jeg bruker lydbok i tillegg da rekker jeg over mer. God søndag til deg og.:)

   Slett
 10. flott smakebit. har merket meg boken før, men aldri sett nærmere på den. må lese litt om den nå ja :)

  SvarSlett
 11. Jag läste boken för en månad sedan och ändå tog det en stund innan jag kom på vem "Takai" var XD Minnet är bra, men kort...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe... ja jeg vet ikke hvor stor plass Takai får fremover....

   Slett
 12. Jeg har planer om å lese IQ84 1-3 i 2013. Det lover godt med så gode skussmål fra din side :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra du synes det.:) Lykke til med lesingen.:)

   Slett
 13. En fin smakebit! Jeg har lenge tenkt å lese disse bøkene, det er vel noe med at det synes som et prosjekt som gjør at jeg ikke har begynt. Jeg har lest Elskede Sputnik og likte den virkelig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker...:) Nei det er ikke mer prosjekt enn at det er mange sider tilsammen. Men det er lettfordøyelig lesestoff, synes jeg..

   Slett
 14. Tusen takk for fin smakebit! Jeg har hatt lyst til å lese disse bøkene utrolig lenge nå! Hører bare bra ting om dem, men jeg har ikke kommet så langt enda :P Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Ja, det er kose- og spenningsbøker hvis man liker det som beveger seg over i det magiske... Jeg er hvertfall betatt. Har ca 100 sider igjen.... Fin dag til deg også.:)

   Slett