tirsdag 13. november 2012

Boken på vent (9): På tvers av solen

Da er det igjen  tid for å finne frem en ny bok som venter. Det er Beathes bokhylle som har denne spalten fast hver tirsdag. Den boken jeg nå ønsker å trekke frem er en bok jeg har hørt lite om, men som jeg ble oppmerksom på gjennom katalogen til Bastion forlag.  Den handler om menneskehandel, et aktuelt men dystert tema i vår tid.


På tvers av solen - Corban Addison Kjell Olaf Jensen

Romanen foregår på to kontinenter, I India og U.S.A. Forlagets omtale:

"Etter at en tsunami raserer deres indiske hjemby ved kysten av India, sitter 17-årige Ahalaya Ghai og hennes 15 år gamle søster Sita tilbake uten foreldre og uten hjem. Mens de kjemper for å komme seg til tryggheten i klosteret hvor de går på kostskole, bortføres de av menneskehandlere og kastes ut i en skult verden av seksuell vold og ulovlig handel, en verden hvor et barns uskyld er det mest verdifulle bytte. Halvveis på den andre siden av jorden, i Washington D.C., opplever advokaten Thomas Clarke kriser både privat og i sitt yrke. Forfulgt av tankene om sin lille datters tragiske død og med et vanskelig forhold til sin kone, tar han en skjebnefylt avgjørelse når han bestemmer seg for å ta et sabbatår og arbeide gratis i India for en frivillig organisasjon som bekjemper landets menneskehandlere. Hans samvittighet er blitt vekket i Mumbai hvor han på nært hold både har opplevd sexhandelen i all dens gru og det korrupte juridiske systemet som understøtter det. Når han blir kjent med Ahalaya og Sitas skjebne, gjør Clarke det til sin personlige oppgave å redde dem og iscenesetter en dødelig kamp mot et internasjonalt nettverk av hensynsløse kriminelle. På tvers av solen strekker seg over tre kontinenter og to kulturer og er en uforglemmelig reise gjennom det moderne slaveris underverden og inn i det mørkeste av menneskets indre."

10 kommentarer:

 1. Nydelig bokomslag og et sterkt innhold virker det som! Tusen takk for tipset, blir spennende å høre hva du syns om den når den er lest :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig..Ja, dette er en bok jeg er spent på. Så da får du høre..:)

   Slett
 2. Det hørtes ut som en virkelig sterk bok. Og en viktig bok, en sånn som får deg til å tenke over både hvordan andre har det, men også hvor godt en har det selv.

  Ønsker deg en trivelig tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert. Trivelig tirsdag til deg også.:)

   Slett
 3. Godt valg dette Anita:-) Har denne i hyllen min forløpig ulest som så mange andre. Får håpe jeg får sjanse til å lese den før jul,men det er jammen ikke sikkert. Dette er nok en sterk og viktig bok å lese,for jammen har vi godt av å lese om hvordan det er i andre land. Ha en superduper dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant Beathe! Dette er en virkelighet vi i Norge er forskånet for, heldigvis. Fin dag til deg også.:)

   Slett
 4. Sterk bok du har på vent. Har lest en bok om temaet menneskehandel og den var skikkelig tøff å komme igjennom. Husker ikke da hva den heter (Gullfisk hukommelse). Gleder meg til å få høre mer om den. Ha en fin fin kveld Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den kan nok bli det.. Var det ikke Liza Marklund som hadde en av sine siste om menneskehandel?
   Fin kveld til deg også Bella.:)

   Slett
 5. Høres både spennende og sterk ut. Ikke lest denne, så takk for tipset

  SvarSlett