mandag 26. november 2012

Førnøyelig om eldre svenske landsbybeboere: Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist

Rosa elefanter er den siste boken av den populære svenske forfatteren Karin Brunk Holmqvist på norsk. Jeg var litt spent på denne som jeg har hørt og lest en del om. Siden jeg trengte noe lett å lese i går, tok jeg frem denne boken.


Rosa Elefanter - Karin Brunk Holmqvist Kirsti Vogt
Først litt om handlingen:
Artur og Selma bor på et lite småbruk i Sør-Sverige og lever stort sett en rolig tilværelse. En dag får de nye merkelige naboer. Familien Hernemo tilhører en religiøs sekt og Artur synes å se at det skjer mystiske ting der. Blant annet graver de et hull i hagen og drar på en mørk søppelsekk en kveld. De har også et telt i hagen hvor de har bønnemøter med tungetale. Samtidig leser de i avisa at det er forsvunnet en ung mann i bygda. Arturs fantasi begynner å spinne, og han driver sin egen lille etterforskning.

Disa flytter også inn i nabolaget. Hun er en eldre, jevngammel kvinne og en gammel hippie, som er sterkt preget av newage-praksis. Hun tilbyr Selma rosenterapi og vennskapet er da godt i gang. Disa er ganske frimodig og spesiell og hun utfordrer gjerne sine religiøse naboer Hermeno.

...

Jeg vil ikke røpe mer her, men bare si at jeg synes dette var en fornøyelig roman  som jeg koste meg med og humret til flere ganger. Her er frodige replikker,  artige situasjoner og litt spenning. Det er lett å se for seg disse romanfigurene og situasjonene de havner i. Arturs fortvilelse fordi han roter seg inn i forviklinger, Selmas blussende glede over å få en ny venninne, Disas frimodighet, med mer..

Ja, dette er en bok jeg anbefaler til den som har lyst å lese noe koselig, lett og humoristisk.  Kanskje et gavetips til mor, en tante eller bestemor?

Karin Brunk Holmqvist har skrevet flere bøker i samme genre, og alle er blitt veldig populære her til lands.  Hennes siste Kaffe med musikk er enda ikke oversatt, men jeg sett den på svensk og den virker veldig morsom. Kanskje jeg kjøper den når jeg drar til over grensen til Sverige på julebord til uka.

Takk til Silke forlag for leseeksemplaret.


Karin Brunk Holmqvist

Karin Brunk Holmqvist: Rosa elefanter

Silke forlag 2012

4 kommentarer:

 1. Så kjekt at du likte denne,jeg syntes bøkene hennes er herlige, enkel og lett underholdning og det trenger man innimellom, Kaffe med musikk har jeg begynt å sikle etter jeg også!

  SvarSlett
 2. Ja, jeg vil nok lese flere av henne, men kanskje passe på å ikke lese for mange på rappen? Hører folk går lei da..
  En kollega av meg , som er svensk, hadde med seg Kaffe med musikk på jobben en dag, og den virket veldig morsom. Tror jeg låner hennes... Ellers koster disse billig i Sverige! Påga sykdom så blir det ingen <sverigetur med meg denne uka, lell...

  SvarSlett
 3. Jeg fikk "Rosa elefanter" i en give away fra Beathe, den står og venter på meg i bokhyllen og jeg skal plukke den frem når jeg trenger noe koselig, lett og humoristisk som du sier :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt å ha slike bøker da.:)

   Slett