tirsdag 27. november 2012

Boken på vent (10): Tråden

Da er det tid for ukens spalte Boken på vent, som er initiert  av Beathes bokhylle . Jeg har fortsatt mange bøker på vent. Og siden jeg har tenkt å ta frem dem jeg ønsker å lese før årets utgang, blir det en av disse som jeg har på min leseplan jeg vil trekke frem. Nå trekker Victoria Hislops Tråden veldig i meg.


.

Jeg har kun lest halve Øya av Hislop tidligere, men jeg fulgt med hennes forfatterskap. Under Oslo Bokfestival var jeg på to intervjuer/samtaler med henne om Tråden, og ble veldig fascinert. Historien i tråden er lagt til Hellas, Thessaloniki. Den foregår i 1917 og 2007. Jeg forsto det slik at Hislop har gjort veldig mye research i forhold til skrivingen av romanene sine, og da spesielt de fra Hellas, et land hun sier hun føler seg sterkt knyttet til. Hun sa også at ser tråder fra tidligere tider i Hellas og  frem til problemene de strir med i dag.

Her er forlagets omtale:

En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid


Jeg gleder meg virkelig til å lese denne.18 kommentarer:

 1. Denne venter jeg på også, er rykket frem til nummer 101 i køen. Håper jeg får den til jul :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har den hedligvis liggende her, og jeg er fristet til å starte med den akurat i kveld. La de andre som jeg hadde tenkt å lese først, vente rett og slett. Jeg tror det er viktig å lese etter lysprinsippet--da treffer man best boka man trenger der og da.. Tenker jeg når jeg tenker etter..
   Håper du får den til jul. nr 101? Kan jo ta sin tid det.. Jeg gir opp å stå på vent på biblioteket når jeg må vente så lenge.

   Slett
 2. Åhh,denne har jeg lyst til å lese nå snart. Leste hjemkomsten i fjor og har Øya på vent også. Jeg merker at jeg har en tendens til hele tiden skulle lese det siste nye og så har jeg en hel haug med sikkert gode bøker på vent,skal jeg ha et "nyttårsforsett" når det gjelder bøker må det være å lese mye mer av det som har stått en stund i bokhyllen og ikke bare gape over det siste nye.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lagt til linken din, jeg var inne å endret noe i sted er det derfor den er borte mon tro? Eller det vil si at jeg ser den jo på siden min...

   Slett
  2. Huffameg,i dag ble det mye rot med meg, har laget ny link så om du prøver å legge ut linken din på nytt så er det fint... beklager dette.

   Slett
  3. Jeg tror også jeg må få unna litt av det jeg har liggende nå før jeg starter på alle nye bøker i 2013. I høst har jeg derimot prioritert de nye bøkene, fordi jeg både har kjøpt en del og fått en del. Og så låner jeg en del på biblioteket i tillegg, og de må jo leses når men får dem.

   Slett
 3. Jeg gleder meg også til denne, som står høyt på lista for lån på biblioteket. Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi mange som gleder oss..) Fin uke til deg også.:)

   Slett
 4. Denne står på vent hos meg og! Jeg likte så veldig godt Øya, men ikke Hjemkomsten, og da er jeg litt spent på om jeg vil komme til å like denne! Jeg tenkt at den sikkert er en utmerket julegave. Men det kunne jo være greit å lese den først, for sikkerhets skyld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror dette er en fin julegave for den som liker Hislop og er glad i Hellas, ja. Men alle er ikke begeistra for denne boka, har jeg merket meg, så vi får lese med åpent sinn.:)

   Slett
 5. Ååå denne har jeg også lyst til å lese! Den står og venter på meg men jeg har ikke hatt tid til den helt enda :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da er vi mange som gleder oss. tror jeg starter på den i kveld..har lyst på en tur til Hellas nå.;)

   Slett
 6. Denne står på vent hos meg også, men jeg tror nok det blir en stund til jeg leser den. Er litt mettet på slike bøker for tiden ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan bli for mye av en genre iblant.. Selv har jeg lest for mye tungt og trist og dystert om vold og mishandling og overgrep i det siste, at jeg har behov for noe annet nå.. Så får vi se hva Tråden bringer. Tenker nok at den er dramatisk..

   Slett
 7. Denne har jeg veldig lyst å lese. Har hjemkomsten og øya i bokhylla som jeg heller ikke har lest enda. Mye å glede seg til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant-...mye å glede seg til.:)

   Slett
 8. Av Hislop har jeg lest "Hjemkomsten", som jeg likte godt og kan tenke meg å lese mer av denne forfatteren.

  Takk for bursdagshilsen på dagen min i går, Anita!
  Når det gjelder "En dåre fri" tror jeg det er et vanskelig tema å skrive om, så jeg er spent på om jeg kommer til å like boken. Uansett er vi jo forskjellige som du sier, og godt er det :)

  Takk for lesetips, "Skuggen og dronninga" har jeg satt på leselisten - kanskje jeg leser disse to etter hverandre.

  SvarSlett
 9. Den har ikke jeg lest, men jeg liker Tråden godt. En interessant og gripende historie, har lest halve boka siden i går.

  Lykke til med lesingen, og jeg håper du hadde en fin bursdag Melusine.:)

  SvarSlett