søndag 12. mai 2013

Smakebit på en søndag (29 ): Bergit

Noen ganger kommer man over bøker om spennende mennesker man ikke har hørt om før, men som man blir nyskjerrig på. Boka om Bergit- med sine helbredende hender, er en slik bok. Anne-Karine Strøm, tidligere artist, nå journalist og forfatter har skrevet boka.

Bergit_front.jpgFra denne boka skal dere få en smakebit, siden det er søndag og spalten i Flukten fra virkeligheten er åpen for anledningen.


Bergit er healeren, helbrederen fra Selja, oppvokst i Loen, i dag 85 år. Hun merket tidlig sine spesielle evner, men tok dem først ordentlig i bruk i godt voksen alder. Hun forteller i boka om sin oppvekst, sine erfaringer og møter med andre helbredere, som Snåsamannen og Mirakel-Mikkel. Forfatter Strøm skriver også mer generelt om healing/håndspåleggelse/alternativ behandling før og nå i boka.

Boka er utgitt på Orfeus forlag i 2013.
Lege og musikkterapeut Audun Myskja har skrevet forord til boka. Bakerst i boka er en bra litteraturliste for den som vil lese mer om emnet.
Smakebit:

Etter at broren Ola ble påkjørt og fikk en hodeskade, skjedde dette.:

".. Ola og jeg var mye i lag, også etter at han kom ut fra sykehuset. Jeg husker særlig en høstdag vi var ute i marka for å plukke bær. Han likte bestandig å hoppe i lyngen, og det gjorde han også denne gangen. Da betrodde han meg at det skranglet inne i hodet hans. Men jeg måtte love å ham ikke å fortelle det til noen. Jeg svarte ham at vi var nødt til å si det til far og stemoren min. Men Ola nektet. Han sa: "Hører du ikke hvordan englene synger? "
    Da skjønte jeg at noe alvorlig var fatt. Jeg følte på meg at dagene hans var talte. I det jeg fikk erkjennelsen så jeg en glorie av lys rundt ham." (s. 70-71)

Intervju med Bergit i Hjemmet HER

Vil du lese flere smakebiter fra bøker bloggere leser, ta en titt inn i bloggen til Mari, da vel.:) Ønsker deg en fin søndag.:)


Anne-Karine Strøm og Bergit. Foto: Jørn Grønlund

31 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en spennende kvinne! Og en fin bok :-)

  SvarSlett
 2. Ja, der er mer mellom himmel og jord. Jeg er gift med en mann fra Snåsa og har selvfølgelig fått med meg bøkene om Snåsamannen. Tror der er mange rundt om i landet som gjør gode ting, som få vet om. Takk for supert tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Snåsamannen er vi jo godt kjent med vi trøndere , og boka som Kolloen skrev har jeg. Ja, det er nok en del som kan mye slikt rundt omkring.
   Bare hyggelig å tipse vet du.:)

   Slett
 3. Denne boken kunne jeg tenke meg å lese,hun virker som en spennende kvinne og jeg liker å lese om folk som har evner. Tusen takk for tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes også jeg. Har lest noen slike, både om Snåsamann, om en synsk person fra Ål-hallingdal som May-Grete Lerum skrev (husker ikke hva han het), Marcello Haugen, Eirik Myrhaug, og noen synske som Anna Elisabeth Westerlund, Susan Sibbern m.fl.
   Bare hyggelig Beathe og god natt!

   Slett
 4. Spennende bok! Bergit har jeg ikke hørt om, men Audun Myskja har litt heltestatus hos meg, så jeg ble jo litt nysgjerrig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Myskja er en interessant og modig person.:)

   Slett
 5. aldri hørt om, men nå ble eg veldig nysjerrig ! takk for tips :)

  SvarSlett
 6. Oi, så spennende og interessant emne. Forstår god du ville leser denne. Liker smakebiten du har valgt. Fin og trist. God søndag til deg også.

  SvarSlett
 7. Kan ikke være helt enkelt å ha slike evner i dagens samfunn, men spennende å lese om da! Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet ikke om det er værre nå enn før. Lettere å være åpne om det i dag, tror jeg- selv om det er mye pes å få også spesielt hvis man går ut offentlig. Fin søndag til deg også.:)

   Slett
  2. Nei, det har du rett i! Sånn sett er det mer akseptert at vi er forskjellige, og mange er åpne for å bli kurert på den måten. Men en var det visstnok status å ha slike evner (vel, det må ha vært i steinalderen eller noe slikt) - før vi ble sivilisert :)

   Slett
  3. I enkelte miljøer er det status nå også..

   Slett
 8. Ibland önskar jag att jag kunde träffa på en sådan här person, som kunde "laga" mig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hehe- hvem gjør ikke det? Men det er vel ingen quickfix healing heller, har jeg skjønt..)

   Slett
 9. Det finnes nok mer enn vitenskapen hittil kan bevise. Interessant. Gjør til og med meg, skeptikeren, nysgjerrig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Sunn skepsis er da fint å ha. :)

   Slett
 10. Takk for spennende boktips og smakebit! :)
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Fin søndag til deg.:)

   Slett
 11. Hm, den här typen av historier har jag väldigt svårt för, jag är nog för skeptisk helt enkelt. Men boken kan ju vara intressant ändå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hver sin smak- men so du sier, boka kan være interessant for det.:)

   Slett
 12. Uten at jeg avviser slike evner, er jeg skeptisk. Men det er allikevel interessante mennesker. Og jeg har en kollega som er veldig interessert i dette tema. Skal tipse henne om boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, men det er jo fint at du kan tipse videre til noen som er interessert i å lese om slike personer og emner.:)

   Slett
 13. Jeg husket faktisk denne dama fra et ukeblad- og det kan godt være det du linker til (fikk ikke opp sida). Spennende emne- man vet liksom ikke hva man skal tro... Noen har nok evnene, mens andre opberoper seg å ha dem. Noen gjør det for å hjelpe, andre for å egen fortjensete. Hvordan skille skitt og kanel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kom inn til intervjuet nå, og det er ikke det jeg husker, som må være flere år siden...
   Nyt boka og våren ;o)

   Slett
  2. "Noen har nok evnene, mens andre opberoper seg å ha dem. Noen gjør det for å hjelpe, andre for å egen fortjensete. Hvordan skille skitt og kanel?"

   Ja, det er sant. Dette markedet er stort nå, og mange forsøker seg. Men å skille? Man må nok sjekke referanser, høre på jungeltelegrafen , google opp, gjøre litt research, tenker jeg- hvis man ønsker å bruke noen.

   Takk i lige så- her høljer det ned.;(

   Slett
 14. Det låter som en väldigt spännande bok :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett