tirsdag 13. august 2013

Boken på vent (45 ): Hevneren

Etter å ha lest så gode anmeldelser ( Adressa og Dagbladet)  og omtaler (Tine, Åslaug og Rita)  av Jan-Erik Fjells tredje bok Hevneren, brenner den faktisk litt her hos meg. Jeg har også Tysteren på vent, men ønsker å lese Hevneren først. Den står seg vel godt alene, tenker jeg..Hvorfor ikke hoppe i det? Nei, jeg har bestemt at den skal bli med meg på ferie om tre uker. Jeg tenker at jeg leser den på flyet til Sarajevo siste dagen denne august måned.  Det blir tre uker å vente det, nesten tre uker..


Som nr to av googlebildene av boka kom dette:Hehe, jeg bare måtte Tine.;)

Hevneren handler om dette i følge forlaget:

San Francisco, 1961. Den 17 år gamle norskættede Daniel «Danny» Larsen ankommer det føderale fengselet Alcatraz. Han er idømt en livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse for væpnet ran og drapsforsøk på en politimann. 33 år senere besøker et norsk kjærestepar det nå nedlagte fengselet. Der møter de den godt voksne amerikaneren, William. Han forteller dem historien om nordmannen han sonte sammen med mange år tidligere.Norge, nåtid. Etter en politirazzia på en ulovlig pokerklubb blir Anton Brekke degradert fra Kripos til ordensavdelingen i Fredrikstad. Anton og makkeren Magnus Torp er første patrulje på åstedet for et bestialsk drap. Drapet gjør det klart at det er en seriemorder på ferde.Hva er sammenhengen mellom disse drapene og den 50 år gamle historien om Danny? Anton Brekke tar saken.Jeg hørte faktisk på opplesinger og samtaler med Jan -Erik  Fjell på bokfestivalen i fjor, og jeg husker alt skrytet rundt Tysteren, så han har lenge vært en forfatter jeg har tenkt jeg vil lese. Om senest tre uker så gjør jeg det.:)

Jeg venter også på andre nye krimbøker denne kommende høst:

Hulemannen av Jørn Lier Horst
Jordtårer av Frode Eie Larsen
Pergamentet av Gert Nygårsdhaug, 
samt den siste av Torkil Damhaug og Chris Tvedt.

Og det kommer helt sikkert flere godbiter..:)

Har du noen bøker på vent?

Hos Beathe kan du lese om flere bøker på vent hos bokbloggere akkurat nå.:)
20 kommentarer:

 1. Fikk meg en god latter på morrakvisten :) Du kan glede deg til Hevneren, som du sikkert har skjønt er jeg begeistret. Var det både før og etter jeg hadde lest boken :) Ha en nydelig tirsdag Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det var jo et herlig bilde.:) ja, har skjønt det, vet du.. Fin tirsdag til deg også.:)

   Slett
 2. Jeg må få tak i Tysteren før jeg kan gi meg i kast med Hevneren og der imellom er det Skyggerom. Har veldig lyst å lese denne nå så det er litt irriterende at jeg er typen som MÅ lese de i rekkefølge selv om det ikke alltid er strengt tatt nødvendig. Hehe....så flott at du fikk Tine med også:) Ønsker deg en strålende dag,Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Glad jeg ikke må lese dem i rekkefølge jeg.. ;) Liker jeg en bok, så kan jeg lese de andre etterpå. Hvis jeg ikke liker den så trenger jeg ikke lese flere..
   Så hvorfor ikke da starte med den beste?
   Ja, artig at bildet av Tine dukka opp på googels fremste rad da..:) Strålende dag til deg også.:)

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tysteren og Skyggerom har eg lest, så eg skal nok få med meg Hevneren før eller seinare. Tysteren var ein grei debut, men eg tykte boka fekk i overkant mykje skryt. Skyggerom er betre.

   (Beklager, eg rota litt med kommenteringa mi i dag. Ikkje heilt vaken enno)

   Slett
  2. Ja, jeg husker ble veldig rost, ja.. Lett å bli sånn hvis man har med en lovende debutant å gjøre kanskje?

   Slett
 4. Jøss! Her dukket Tine opp, stilig!Fint bildet!:) Gleder meg også veldig til å lese denne boken, har trua på at den er veldig bra. Likte Tysteren godt:) Skyggerom gleder jeg meg også til å lese:)Må jo lese i rekkefølge, så det blir nok skyggerom først. Kos deg masse med boka når den tid kommer Anita!:) Spennende det hørtes ut å reise til Sarajevo:) Håper vi får noen bilder der ifra etterpå:) Ha en herlig dag Anita!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da! Jeg er ikke så opptatt av å lese i rekkefølge, såfremt det er frittsående bøker, og veldig viktig ift til karakterutviklingen.. men dette er jo bare bok tre, så det går vel greit..:)
   Blir nok noen bilder fra Sarajevo skal du se.:) Fin dag tilbake til deg.:)

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Flink du er som greier å vente så lenge! Men det blir nok verdt det! Jeg har hørt mye bra om disse bøkene, men har ikke lest de selv. Håper du får en fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal hvertfall prøve... Har jo så mange spennende bøker som ligegr her, så det kan gå bra! Fin dag til deg også.:)

   Slett
 7. Jeg var ikke så begeistret for Tysteren. Det var egentlig Anton Brekke jeg ikke likte, men jeg skal da ta en titt på Hevneren for det :-)
  Det hørtes virkelig spennende ut med ferie til Sarajevo! Håper du får en virkelig fin tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ferie til Sarajevo og omegn ser jeg frem til . Takk skal du ha.:)

   Slett
 8. et forfatterskap eg enda har til gode, men har en bok av ham liggende som eg skal få lest i løpet av høsten :D

  SvarSlett
 9. Ikke lest noe av forfatteren enda, men står på leselisten og håper å få lest noe av han i løpet av høsten

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok et forfatternavn å regne med fremover.

   Slett
 10. Skal vist være en kriminell handling som utføres i Moss har jeg lest. Burde lest bøkene til forfatteren som kommer fra Østfold. Uansett, kos deg med boka når du engang leser den. På flyet eller et annet sted.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gøy å lese forfattere fra samme fylke.:) Takk skal du ha..:)

   Slett