mandag 19. august 2013

Morsomt om svenske pensjonister på tur: Kaffe med musikk av Karin Brunk Holmqvist

Kaffe med musikk er Karin Brunk Holmqvist`femte bok om de svenske pensjonistene på norsk. Det er min andre. I fjor leste jeg Rosa elefanter. Holmqvist skriver lett og morsomt om hverdagssituasjoner i ei svensk bygd, og ruller opp et snodig lite persongalleri av pensjonister med særpreg. Så også i den siste boka.Syforeningen i Brantevik med Viola, Inez og Olga i spissen vinner en busstur til Julemarked i Tyskland. Det nye medlemmet Svea som er innflytter var ikke tilstede under lotteriet men de bestemmer seg for at også hun skal få bli med. De er jo inkluderende må vite, selv om noen av dem synes Svea er litt fin på det. Svea holder seg litt unna damene på turen, og begynner å flørte med Erik, en enslig mann som er med. Damene er helt ukjent med å reise, og opplever det ene og det andre, og spesielt så er kaffe med musikk oppi, noe som bidrar til å øke humøret til både damene og de andre i reisefølget.
Hjemme i Brantevik forsøker mennene å styre huset som best de kan, men de må også erkjenne at de kommer til kort og savner damene sine. Sveas mann Ola, derimot, har annet på ferde..

I et lett språk, og med underfundige situasjonsbeskrivelser med mye humor, har Karin Brunk Holmqvist igjen servert oss en morsom og fornøyelig bok om de herlige svenskene. Jeg leste den på få timer i går kveld, og koste meg skikkelig. Boka var også vanskelig å legge fra seg, fordi jeg måtte jo bare se hva som skjedde på turen da de kom til Tyskland. Jeg har også vært på noen bussturferier selv, og syntes jeg gjenkjente noen av situasjonene, som jeg humret av. Man er alltid spent på hvem man reiser med, og får nye vennskap og blir kjent med rare folk. Bussjåføren har også sine særegenheter som andre i reisefølget, så også her.

Og så lærte jeg at svenske sosionomer på sykehus i Sverige brukte å gå med skotskrutete skjørt med spenne tvers over. ;)

Mer om Kaffe og musikk og forfatteren HER

Min omtale om Rosa elefanter 

Min smakebit på en søndag fra boka HER

Takk til Silke forlag for leseeksemplaret.


Karin Brunk Holmqvist: Kaffe med musikk, 230 s

Silke forlag 2013

12 kommentarer:

 1. Dette er herlige bøker og kos å lese innimellom alt annet,det tar jo ikke mange timene heller.Liker jo alle disse men har selvfølgelig noen favoritter og jeg kan anbefale deg å lese den første som kom på norsk "potensgiverne"!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan det godt hende jeg gjør en dag Beathe.:) Det er jo veldig koselige bøker..)

   Slett
 2. Gleder meg til å lese denne boken. Storkosa meg med de første fire ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Randi.:) Tenker du skrattet godt.:)

   Slett
 3. Herlig!! Nå har jeg lest så mange flotte omtaler av denne boken, at det virkelig skal bli en fryd å lese den :)

  SvarSlett
 4. Har ennå ikke lest noe av denne forfatteren, men gleder meg til å kaste meg over boken!:) Klør litt i fingrene å starte på den etter så mange fine omtaler. Ha en koselig kveld videre!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja bare gled deg Isabella. Håper også du liker den.:) Kos kveld til deg også.:) Jeg pages en del med ustabilt nett her for tiden, så det hender jeg er litt til og fra ift kommentarer etc..

   Slett
 5. Jeg har vel bare lest den første boka, Potensgiverne, syntes den var ganske fornøyelig, men har liksom tenkt at éi av disse er nok... På den andre sida har jeg trua på at du kan være kvalifisert til å "kvalitetssikre" bøker, så da åpner jeg for at denne kan bli lest ved leilighet ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din tro og veldig hyggelige ord Berit.:)
   Jeg håper denne også kan falle i smak hos deg. Det er som sagt lettlest kose-feelgood heter det vel, med lun humor og hverdagsliv, og velskrevet synes jeg.:) Godt en gang i blant å lese slikt, synes jeg, og ikke bare om sorg og elendighet.;)

   Slett
 6. Fin omtale. Hun skriver morsomt ja - ble overrasket over Potensgiverne, fornøyelig den også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.. ja disse bøkene er fornøyelige. Jeg har den siste på svensk liggende hjemm..

   Slett