tirsdag 6. august 2013

Boken på vent (44 ) : Vinter i Havana

Det er tirsdag og fine Beathe åpner igjen  bloggen sin for innlegg om bøker på vent. I dag har jeg valgt en av de bøkene jeg har som mål å lese i løpet av snart, siden den kommer fra Cuba, en av mine fremtidige reisemål. Vinter i Havana, er en krim, skrevet av Leonardo Padura.

STERK STEMNING: «Vinter i Havana» har fått et poetisk omslag av Aina Griffin.


Bokas handling:


Kriminaletterforsker Mario Conde har frihelg. Han våkner med dundrende hodepine etter en særdeles fuktig nyttårsaften av at telefonen ringer. Det er sjefen. Conde må komme med en gang. En høyt plassert leder i det cubanske industriministeriet, Rafael Morín, har forsvunnet på uforklarlig vis. Vinter i Havana er den første av fire bøker i Paduras Havanakvartett. Til sammen tegner de et bredt anlagt bilde av dagens Cuba. Bøkene kan leses uavhengig av hverandre.

Leonardo Padura (f. 1955) bor i Havana. Han er roman­forfatter, essayist og journalist. For bøkene i Havana-kvartetten har han mottatt en rekke priser, bl.a. Premio Café de Gijon-prisen og den spanske Premio Hammett-prisen.
Les mer HER


Anmeldelse i Dagbladet HER

Boka har jeg fått av en bekjent, og er en bok jeg gleder meg til å lese!

Vil du lese om flere bøker på vent, ta en titt inn i Beathesbokhylle da vel.:)

Ønsker deg en fin tirsdag!26 kommentarer:

 1. Veldig spent på hva du synes om denne, for den fikk ikke særlig mange terningkast av meg. Leste den mot slutten av 2012 men husker den ikke i det hele tatt. Heldigvis har jeg alle bøkene i excel, så jeg slipper å huske terningkastene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper vi er uenige denne gangen da Tine.:) Om boka mener jeg..

   Slett
 2. Ah, denne høres ut som en jeg har lyst å lese :)

  SvarSlett
 3. Ble nysgjerrig på denne boken:) Gleder meg til å høre mer om den! Har notert meg den ned sånn i tilfelle jeg vil ta en tur til Cuba:) Kos deg med boken når den tid kommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den virker interessant siden den skriver fra den viktige tia på Cuba.:)

   Slett
 4. Denne har jeg hatt på ønskelisten min siden den kom ut, så nå venter jeg i spenning på at du skal lese den. Liker du den så må jeg på en liten shoppingtur tror jeg. Ønsker deg en fin dag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir vel ikke så lenge til jeg leser den tenker jeg.:) Fin dag til deg også.:)

   Slett
 5. Denne har jeg ikke hørt om før, men jeg har notert meg den nå ;) Ble veldig nysgjerrig også er jeg så interessert i Cuba så det er et pluss :) Håper du liker den når du kommer til den :) Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Cuba er et interessant land.:) Fin dag til deg og.:)

   Slett
 6. Ikke hørt om forfatteren før, men virker som en bra bok

  SvarSlett
 7. Det var en ukjent bok for meg, men jeg har tidligere lest og elsket bøker fra Cuba så denne må nok også på leselisten min :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 8. dette høres veldig spennende ut :D takk for boktips :D

  SvarSlett
 9. Kjekk bok til oppladning for Cuba-turen senere i år! Ser fram til omtalen din. Jeg ble ganske hektet på Cuba etter Snakk til Meg og referat fra min venninne. Du må huske å poste mange bilder, slik som Silje i Paris. Nesten som man reiser selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Snakk til meg inspirerte meg ang Cuba også. Bilder skal nok bli når en tid kommer.:)

   Slett
 10. Ikke lest denne. Høres ut som en bok jeg skal kikke nærmere på. Takk for tipset

  SvarSlett
 11. Spennende å lese både hva du synes om boka og om Cuba. Mange reiser dit om og om igjen. Ang boka er det spennende jf at forfatteren bor på Cuba.

  SvarSlett
 12. Heilt ukjent for meg. Ser spennande og eksotisk ut!

  SvarSlett
 13. Åh, skal du til Cuba! Så spennende, da passer bra å lese cubanske forfattere :)

  (har du plass til meg i kofferten!?!)

  SvarSlett
 14. JA, utpå høsten en gang. Har flere Cubabøker på vent her, må sette igang nå. Samartin, Torbjørn Eggen , denne, og et par reiseskildrinsgbøker. (skal se om jeg finner en lomme i kofferten til deg.;) )

  SvarSlett