tirsdag 20. august 2013

Boken på vent (46 ): Roser, kyss og døden

Da er det tirsdag igjen og bokhyllene mine er slanket pga at jeg flytter om knapt et par uker. De fleste bøkene mine er på lager i Trondheim, men noen har jeg her som jeg tenker å ta med på reise utover høsten. Det ligger to Maria Lang-bøker her, Roser, kyss og døden og Mord på kirkegården, som  er lette og fine å ta med i kofferten. Og så kommer jo Silke forlag med enda en Maria Lang-bok rimelig snart. ( Se, døden på deg venter) På tide å lese dem, kanskje..


Om boken her:

Sommeren viser seg fra sin vakreste side når Puck ankommer familien Malmers herregård Rødbergsbruket for å møte Christer Wijk og hans nye kone. Puck tas imot med åpne armer, men hun aner likevel uråd. Det virker som om den vordende brudens familie skjuler et eller annet. Men hva?

Kriminalkommissaer Wijk er stormforelsket, og det later til at han for én gangs skyld har klart å legge fra seg politirollen. Han merker ingen ting til understrømmene av fare i huset, og Puck bestemmer seg for å bli værende hos dem en stund.

Det varer ikke lenge før morderen slår til. Familiens patriark blir funnet død, og familien står lamslått tilbake. Det må være en i den nærmeste kretsen som er den skyldige. Puck og Christer Wijk samarbeider nok en gang om en mordgåte som må løses – og det snart. For hvem vet hvem som blir neste offer ….

Velkommen til en klassisk krimgåte! Maria Lang er Sveriges første krimdronning og en favoritt blant mange krimentusiaster. Mordgåtene hennes er av det gammel-dagse slaget, hvor leseren får være med å gjette hvem som er morderen. Det er en nostalgisk nytelse å lese en krimbok Maria Lang, og leseren får en unik svensk 50-talls-følelse.Les mer HER


Bøkene blir filmet ! 


Vil du lese om flere boktips, flere bøker på vent, så ta en titt inn til Beathe i bokhylla
hennes der bloggerne deler sine uleste bøker de har i hylla.:) Ha en fin tirsdag !
20 kommentarer:

 1. Jeg trodde jeg hadde lest den da jeg leste hva du skrev, men da jeg sjekket var det en annen bok "En morder lyver ikke alene", jeg hadde lest. Hvis jeg kan risikere å få se dem på tv, må jeg jo bare lese et par til :) Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er spent på disse. takk i lige så. selv skal jeg på jobb nå, etter en time med William Wisting.:)

   Slett
 2. Jeg så filmen "En morder lyver ikke alene" nå i sommer og det var artig å se karakterene "live"! Det var egentlig den neste Lang boken jeg skulle velge som bok på vent denne uken,men så ble det den andre i stedet. Disse bøkene går jo rimelig fort å lese og som du sier så er de ypperlig å ha med på tur for de tar ikke store plassen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har den gått på norsk tv? Artig at vi vurderte de samme bøkene..)

   Slett
  2. Jeg leide den på tv( Canal digital kabeltv)

   Slett
 3. Jeg las så mange bøker av Maria Lang for leeeenge siden, og denne er en av de jeg husker godt. Artig med slike gamle tilbakeblikk. Ha en fin dag! (Jeg regner bort!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig at du har lest dem. Du og.:) Her er det sol, skiftende skydekk. Fint å sitte på balkongen, men nå skal jeg på jobb.

   Slett
 4. Maria Lang har jeg ikke lest noe av ennå. Men skjønner jeg må det når det kommer på film. Virker da som veldig koselige bøker!Fin å lett bok å ha med rundt,har flere liggende her hjemme. Blir nok bøker jeg blir å ha i vesken til, til og fra jobb bøker:) Kos deg masse med den og ha en herlig dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er dette som kalles kosekrim? Men så lenge det er drap er det ikke koselig, tenker nå jeg da.. Kjekt å ha med i veska ja.:) Kos deg du og::)

   Slett
 5. Maria Lang er så fin! Jeg elsker bøkene hennes :-) Så jeg er blant dem som vil ha fler og fler utgitt på nytt :-)

  SvarSlett
 6. Ikke lest noe av denne forfatteren. Tror jeg har notert meg boken tidligere. Det må jeg sjekke. Høres spennende ut

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke lest noen av bøkene hennes, men har "Mord på kirkegården" et eller annet sted.
  Jeg har forresten akkurat tatt en beslutning når det gjelder sånne krimserier. Jeg har som mange andre hatt ei oppfatning av at bøkene bør leses kronologisk, og at man bør lese alle. Nå har jeg kommet fram til at det neppe er nødvendig! Vi vet jo ikke alt som har skjedd i våre venners liv heller, men vi kan likevel kjenne dem godt, og har absolutt ikke problemer med å følge med på det de forteller og opplever i hverdagen. Slik har jeg tenkt å forholde meg til krimbøker/ krimhelter også;jeg må ikke vite hele forhistorien deres for å ta del i det de forteller/ opplever i ei bok eller to. Heretter skal jeg derfor gå rett inn i serier, hoppe over bøker, la fortid være fortid, og bare kose meg med de mysteriene og drapene som kommer seilende min vei!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jeg også Berit, og synes det er helt ok. Skal man starte først i alle serier, så rekker jeg ihvertfall ikke å lese noen nye krimforfattere, hehe..

   Slett
 8. kjempefin bok :) har lest tre bøker av maria lang så lant :)

  SvarSlett
 9. Denne høres spennende ut, og jeg har notert meg forfatteren, har flere sider med forfattere jeg gjerne skulle lest noe av... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir fort en liste av slike..:)

   Slett