tirsdag 27. august 2013

Boken på vent ( 47 ): Mysteriet Mamma av Trude Lorentzen

Jeg fikk denne boka i posten for kort tid siden. Den har ikke ventet så lenge, men på grunn av bokas tema er det ikke en bok jeg kan kaste meg over når som helst- til det er den for alvorlig.  Jeg begynner kanskje på den i løpet av uka. Siden det er tirsdag, velger jeg Mysteriet Mamma som ukens bok på vent.


Boka er journalist Trude Lorentzens egen beretning om sin oppvekst med en mamma som plutselig ble psykisk syk, og som følge av det tok sitt eget liv da Trude var 14 år. Nå, mange år senere har Trude satt ord på sine opplevelser.  Temaet er alvorlig og viktig, og derfor ønsker jeg å lese boka.

Fra forlagets omtale:

"Dette er fortellingen om Mia. En glad dame som brått og uforklarlig ble psykisk syk da hun var midt i livet. Hun begikk selvmord da Trude var 15 år. Nå er Trude voksen, og hun er mamma selv. Hun forsto ikke hva som skjedde med moren sin den gangen. Kan hun forstå mer nå?
Mysteriet mamma er en datters kjærlighetserklæring til en mor som ikke klarte å leve. Det er en historie om avmakt og håp, sorg og overlevelse. Og om frykten for å våkne en morgen og være en annen enn da man sovnet kvelden før. "


Ønsker du å lese om flere bøker på vent ta en titt inn i Beathes bokhylle da vel. Ønsker deg en fin tirsdag!

OPPDATERT med OMTALE HER16 kommentarer:

 1. Dette høres ut som en fin roman. Gleder meg til å høre om reisen din, håper du finner litt internett rundt om kring da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, så langt er den fin, vakker, å lese- men også sår, man kjenner smerten..
   Reisen får du nok høre om etterhvert.:) Internettkafeer er det i alle fall i byene---om det så er dårligere på hotellene.

   Slett
 2. Har hørt litt om denne og det er nok en sterk og kanskje litt vond bok å lese,men som du sier viktig å få med seg.Blir veldig spennende å høre om reisen din,gleder meg til å høre om den jeg også! Ønsker deg en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er den nok. Reisen håper jeg blir noe hyggeligere å berette om etterhvert.:)

   Slett
 3. Ja, denne boken er nok både sterk og bra. Gleder meg til å lese omtalen din :)

  SvarSlett
 4. Som så mange ganger før, denne boka hadde jeg ikke tenkt å lese. Men så skriver dere bloggere så bra om den, og da må jeg snu.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, kjenner til den der.. Og denne boka er nært og fint skrevet.

   Slett
 5. Denne skal jeg også få lest, men må nok ta den i porsjoner...

  SvarSlett
 6. Tungt tema, men jeg synes det er viktig å lese slike bøker

  SvarSlett
 7. Høres ut som en trist bok og samtidig en litt interessant bok å lese. Kan ikke være lett å bare være 14 år og miste sin mor på uforståelig vis:) Har den selv på leselisten min. Blir spennende å lese omtale. Ha en fin tirsdagskveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er nok begge deler... og fint skrevet. En slik bok som Gir oss innsikt. Fin kveld til deg også.:)

   Slett
 8. Dette hørtes ut som en sterk bok. Jeg er så merkelig skrudd sammen at jeg ikke klarer å lese sterke historier fra virkeligheten, men jeg har en søster som liker denne typen bøker. Boken havner derfor på julegavetipslista :-)
  Ønsker deg en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, det er det, men den er ikke for sterk eller grusom eller noe sånt, men veldig trist til tider.. og fin, og glad, og godt skrevet.
   Fin dag til deg også.:)

   Slett