lørdag 7. september 2013

Smakebit på en søndag (44 ) : Og fjellene ga gjenlyd

Denne søndagen får dere ikke en smakebit fra en bok, men litt om hva den handler om, siden jeg ikke har lest i den enda. Jeg holder fortsatt på meg Gert Nygårdshaugs Pergamentet. Som mange av dere følgere vet, så er jeg på ferie og gruppetur med konferanse i Bosnia denne uka, og jeg skal love at lesing har det blitt minimalt med tid til, kun noen sider som jeg knapt husker neste dag, på senga. Men jeg har lest ca 120 sider da..hehe, ikke værst på en uke.;) Men siden jeg ga smakebit av den siste uke, får dere nå neste bok ut: Og fjellene ga gjenlyd av Khaled Hosseini.


Afghanistan, 1952. Abdullah og søsteren Pari bor sammen med faren, Saboor, og stemoren i den lille landsbyen Shadbagh. Saboor er arbeidsledig, og familien lever i fattigdom. Søsknene legger en dag ut på en reise til Kabul sammen med faren, lykkelig uvitende om skjebnen som venter dem.

Og fjellene ga gjenlyd spenner over generasjoner og kontinenter, fra Kabul til Paris, fra San Francisco til den greske øya Tinos. Med sin umiskjennelige sans for visdom, dybde og innsikt skriver Khaled Hosseini om mellommenneskelige forhold, det som definerer våre liv, hvordan valgene vi tar gir gjenklang i fremtidige generasjoner og hvordan vi ofte blir overrasket av dem som står oss nærmest.Les mer om boka HER

Og ellers har jeg det veldig fint i Bosnia. Her er maten og drikken spesielt billig, menneskene hyggelige, og naturen vakker. Pyramidene i Visoko er en sensasjon og helt spesielle, og det er på grunn av dem jeg er her, sammen med 100-150 mennesker fra hele verden denne uka. Jeg skal lage en reportasje om det senere, når jeg får fred og ro rundt meg.
Solpyramiden i Bosnia, er verdens største, og ble oppdaget i 2005 av dr. Sam Semir Osmanogich.

Jeg har også kjøpt flere bøker om pyramidene her i Bosnia og andre steder i verden.  Og et par filmer. Veldig interessant. I morgen blir min siste dag her for denne gang. Konferansen er ferdig i kveld, siste foredrag foregår nå, men jeg orker ikke fordøye mer for i kveld, skjønt jeg burde sikkert gått opp for å få med meg avslutningen med Dr.Sam Semir Osmanogich, som har ledet hele uka her.

www.bosnianpyramidsofthesun.com

Jeg har også lagt merke til at akkurat denne boka, Da fjellene ga gjenlyd også er populær og står fremst i salgshyllene i kisoker og bokhandlere og Bosnia akkurat nå.


Vil du lese flere smakebiter ta en titt inn til Mari i Flukten fra virkeligheten, da vel. Ha en riktig god søndag.:)


14 kommentarer:

 1. Både ut fra det du skriver og bildene jeg har sett så ser det ut som det har vært en begivenhetsrik uke dette! Boken har jeg på vent og endelig skal jeg snart få begynt på Nygårdshaug i forbindelse med Anettes lesesirkel. Ha en fin dag,Anita:) ENJOY!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe :) har ikke fått fulgt så mye med andres blogger siste uka som du skjønner . Så Anette skal starte lesesirkel om Nygårdshsug ?

   Slett
  2. Det skjønner jeg godt. Hun skal starte en lesesirkel hvor det er bøker fra ulike forfattere som skal leses,og ulike sjangere.

   Slett
 2. Høres ut som en prima tur du er på. Forstår godt at det blir minimalt med lesing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sosial og aktiv, toppers men lite lesing.... I dag har jeg lest, er alene her i Dubrovnik nå.

   Slett
 3. Får se till att läsa den här så småningom. Gillar ju hans tidigare :)

  SvarSlett
 4. Høres ut som en flott tur!:) Gøy at du koser deg!:)
  Ønsker deg en videre fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, absolutt! Uforglemmelig! Slapper av i Dubrovnik nå og fordøyer inntrykkene før jeg drar til oslo på bokbloggertreff.:) Takk og i lige så.

   Slett
 5. Den här fick jag som e-bok för ett tag sedan. Problemet med e-böcker är att jag glömmer av dem, de syns ju liksom inte.

  SvarSlett
 6. Denne boken har jeg lyst til å lese - takk for smakebiten!
  Så bra at du har hatt en fin tur i Bosnia :)

  SvarSlett
 7. Takk Birthe. Bosnia var flott, uforglemmelig.:) Har mye med folkene jeg var med også og ble kjent med,..og naturen og pyramidene.:)

  SvarSlett