tirsdag 9. september 2014

Boken på vent (87): Du skal lide mens du venter på lyden av asfalt sa jenta som sluttet å snakke på Jellicoe Road sammen med trollkvinnene fra Finnmark

Larvikforfatteren Frode Eie Larsen har kommet med en ny krimbok ; Du skal lide. Den er jeg så heldig å ha fått tilsendt med en hilsen  og jeg gleder meg til å lese den. Hans forrige krim; Jordtårer var også veldig spennende.
I ukens Boken på vent ønsker Beathe at vi skal fortelle om fem bøker vi har på vent som vi vil lese i høst. Det er egentlig helt håpløst å plukke ut fem bøker, for denne bokhøsten  er veldig interessant og innholdsrik. Det er så mye jeg vil lese.  Selv om jeg vet at jeg ikke rekker alt jeg vil..

Men nå gjør jeg  valget enkelt ved å plukke ut noen av de nye  bøkene jeg har mottatt, og noen som  er på vei posten.

Foruten Du skal lide, så er disse på listen:

Lyden av asfalt av Yngve Kveine, har jeg nevnt før i denne spalten, så da velger jeg Jeg er pilegrim av Terry Hayes istedet. Det skal være en forrykende spionthriller, en bestselger i mange land, som også fikk god kritikk med terningkast fem i VG for en ukes tid siden.
Trude Teiges nye krim om Kaisa Coren; Jenta som sluttet å snakke.  har jeg også skrevet om før i denne spalten, så da velger jeg Agnes Ravatns siste Operasjon  Sjøldisiplin som er på vei til meg. Agnes har forska litt på utsettelsestrangen sin, og skrevet en nyttig selvhjelpsbok skal vi tro både henne og de som har anmeldt den ferske boka. Den gleder jeg meg veldig til å lese. Jeg trenger den, faktisk.  Denne fikk også en femmer i VG sist søndag.

Jeg fikk en henvendelse fra Heinesen forlag (et ukjent forlag for meg), om jeg ville lese en bok som heter Jellicoe Road av Melina Marchetta. Flere bloggere skal visst ha lest den før, på engelsk antar jeg. I alle fall virket dette som en spennende bok og coveret er nydelig, så jeg takket ja og har den nå i høstventebunken min. Jeg har bladd i den og den virker fristende å starte på tvert, men det er det jo flere bøker som gjør.. Jeg har også Innsirkling tre  av Carl Frode Tiller på gang her, så den skal jeg lese ferdig før jeg beynner på noe nytt. Tror jeg. Med unntak av Operasjon sjøldisiplin da..og kanskje en lett paperback når jeg skal til Oslo i helga.Den siste boka jeg trekker frem i dag er ei seriebok som kommer i posten straks, og det er Trollkvinne av Bente Pedersen. Ja, det er en serieroman- den første i en serie om heksene i Finnmark. Det er lenge siden jeg har lest serieromaner, men denne vil jeg lese på grunn av heksetemaet som interesserer meg veldig. Jeg har også vært i Vardø og besøkt heksemonumentet der. Det skal bli interessant å lese hvordan Pedersen behandler stoffet til en underholdninsgserie. Det er jo en spesiell måte å skrive bøker på, en genre, men den kan også gjøres godt - eller dårlig. Spent på den, må jeg si.
Ønsker deg en god tirsdag og at gjerne turen inn i Beathes bokhylle for flere tups om høstbøker.:)


21 kommentarer:

 1. Jeg koste meg med både Jellicoe Road og I am pilgrim. To helt ulike bøker men begge ga meg gode leseopplevelser :)
  Mest spent er jeg på Operasjon Sjølvdisiplin.
  Kos deg med lesingen i høst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Operasjon sjøldisplin fikk jeg i dag, og den skal jeg lese fort.. kanskje på flyet i helga.:) Takk, du også.:)

   Slett
 2. For et flott ordspill du har fått til :) Ser vi leser mange av de samme bøkene for tiden. Kos deg med PIlegrim, jeg leste den i sommer og syntes den var dryg, men jeg har sett at den hypes frem så bare det, så kanskje de bare er meg. Jeg har Trollkvinne på vei, Jellice Road står i hyllen mens Du skal lide har jeg lest (dessverre må jeg si, for den ville jeg gjerne hatt tilgode) I dag blir det forfattertreff med Beathe, så så mye lesing blir det ikke tid til i dag (heller) Ønsker deg en super tirsdag Anita, gleder meg til å treffe deg til helgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.:) Ja, pilgrimen hypes, men den har også fått gode kritikker, så jeg er spent. Trollkvinne er nok en lett bok å lese mellom alt annet..Og er Du skal lide så bar at du l
   ønsker den var ulest? Hehe, gøy! Kos deg, vi har hatt fine kvelder begge to.:)

   Slett
 3. Flott liste med bøker du har på vent,Anita! Gled deg til "Du skal lide" den var veldig bra! Ellers har jeg også jeg er pilegrim og Jellicoe Road på vent, Ravatn sin nye bok tror jeg at jeg også trenger så den må jeg se å få tak i. Trollkvinne virket veldig interessant, så den serien må jeg notere meg. lenge siden jeg også har lest slike serie-romaner nå. Begynte på en for en del år siden av Ellinor Rafaelsen så jeg burde vel lest den ferdig først, det vil si at jeg må sikkert starte på nytt igjen. Jeg må si som de andre, et herlig og fint ordspill du hadde med :-) Ønsker deg en super tirsdag og kos deg på VB- bokmøte i kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så bra at du også skyter av Du skal lide.. Da har han nok skrevet en god bok.:) Ja, mye fint å lese utover nå gitt.. Ha en fin dag i morgen.:)

   Slett
 4. Fantastisk overskrift!!
  'Du skal lide' ligg på vent her hos meg også.

  Ha ein fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe , tusen takk- helt impulsivt, noe som rydde ut av meg. Ha en god natt, må jeg si.:)

   Slett
 5. En fantastisk overskrift :-)
  Av disse var det Lyden av asfalt og Trollkvinne jeg ikke har lest. Jeg lurte litt på de serieromanene jeg og, men jeg fant ut at jeg har for mye å lese. Så får jeg heller ombestemme meg om den skulle vise seg å være fantastisk :-) Ønsker deg en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, helt impulsivt, som jeg skriver over her.. Vet ikke om jeg leser hele serien, men skal gi den første boka en sjanse..Trollkvinner har jeg sans for.;) God natt Astrid Terese,.:)

   Slett
 6. Så mange flotte bøker! Jeg har Jellicoe Road stående i bokhylla - på engelsk, så den gleder jeg meg til å lese :) Ønsker deg en fin tirsdag :)

  SvarSlett
 7. Herlig overskrift!
  Tror jeg også må lese Ravatns selvhjelp bok, selv om jeg allerede jogger 3 ganger i uka og nettopp har forkastet min 90sphone - kanskje nettopp derfor!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, takk skal du ha.:) Ravatns sjølhjelp kom til meg i dag, og den blir med til Oslo.:) Flylektyre.. 90Phone, Iphone?

   Slett
 8. Ser ut til at du har mye bra i vente denne høsten. Jeg skal sjekke ut boka Trollkvinne. Et tema jeg er litt nysgjerrig på

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og enda fikk jeg 14 nye bøker ti i dag.:) Men høsten er lang.:)

   Slett
 9. Jeg ser at jeg ikke klarer å følge opp for tiden. Er bare innom på nettet en kort stund hver dag, knapt nok det. Koser meg på hytta, venter "jentene", dvs fem damer, på besøk i helga. Vi har møttes hvert år i 23 år nå! Så alle bøkene som venter på meg står trygt og godt hjemme!. Men mange av bøkene du nevner har jeg også lyst til å lese. Fortsatt fin tirsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en tid for alt :) Kos deg på hytta, og ha en fin onsdag, må jeg si.:)

   Slett
 10. Ukjente krimforfattere for meg :) Litt misunnelig på den Jellicoe Road boken :D Håper du får en fin lesehøst!

  SvarSlett
 11. Herlig overskrift!:) Så jeg ikke hadde hvert her enda å kommentert. Veldig bra liste med bøker, mye her jeg hadde lyst å lese jeg også:) Bente Pedersen liker jeg veldig godt mens andre hadde Margit Sandemo som favoritt hadde jeg de 40 bøkene om Raija. Så Trollkvinnen skal jeg også kanskje prøve meg på etterhvert. Liker å begynne å lese når det er kommet ut noen bøker, for jeg er dårlig å vente på den neste. Kos deg med lesingen!

  SvarSlett