lørdag 1. august 2020

Oppsummering juli- 20

Juli har gått enormt fort. Jeg gikk ut i ferie den 17.juli og reiste til Lofoten dagen etter, og ble borte i 1,5 uke, dro med sønnene mine og besøkte familie i Svolvær og Bodø. Jeg feiret også 60-årsdagen min i Reine sammen med dem. Det var kjempekoselig. På en sånn tur blir det minimalt med lesing. Etter at jeg kom hjem denne uka har jeg hatt besøk, samt ordnet til en liten feiring her hjemme. Den blir lørdag, i morgen og jeg føler i skrivende stund at jeg har kontroll. I dag leste jeg ferdig Barneloven av Ian McEwan, en sterk roman, som har dukket opp i tankene mine i løpet av ettermiddagen og kvelden mellom kakebaking og andre forberedelser.
Nu vel, her er oversikten:Rorbua vår på Kuba i Svolvær. Herlig å komme hit, stille og godt. (foto: Anita Ness)

Bøker lest:
1. Gråsonen av Jan-Erik Fjell: Krim, norsk2020, leseeks, norsk2020, 351 s
2. Ben - ute i verden av Doris Lessing: England, Frankrike, Brasil, lånt på bib, 180 s
3. Ingen kan hjelpe meg av Ingvar Ambjørnsen: Norsk2020, lånt på bib, Lanzarote/Spania, 156 s
4. Entre´ av Linda Gabrielsen: norsk2020, lånt på bib, 186 s
5. Alt du ikke ser: Livet med Joachim av Ellen Arnstad: Sakprosa/personlig beretning, BBP2019, lånt på bib, 187 s
6. Redd deg selv, lille hjerte av Wenche Mühleisen: norsk2020, Italia,samliv,lånt på bib, 154 s
7. Hjerteløs av Jørgen Jæger: Krim, norsk2020, Italia, leseeks, 463 s
8. Barneloven av Ian McEwan: England, frahylla, leseeks/kjøpt,219 s

SUM: 8 bøker / 1896

2 krim/5 andre romaner
1 sakprosa
1 frahylla
2(3) leseeks/ 5 lånt på bib/ 1 kjøpt


Ole Vik, Cecilie og Marte ble med til Lofoten, her Eliassen rorbuer på Hamnøy (foto: Anita Ness)

Land besøkt: England (2), Frankrike, Brasil, Spania, Italia (2)
5 norske2020


Avbrutt:
Kjeden av Adrian McKinty: Krim, Usa. Lest 89/428 sider. Fenget meg ikke rett og slett og jeg hadde ikke tro på historien. Slet med konseptet fra første stund og det ble bare irriterende.

Jeg synes alle bøkene jeg leste var gode, bortsett fra den jeg avbrøt. (Kjeden)
Det vil komme omtaler av Hjerteløs og Barneloven, kanskje også Ingen kan hjelpe meg.Å, men hva gjør vel det? Å i Lofoten (foto: Anita Ness)

Lesesirkler:
Det gikk ikke som planlagt i lesesirklene i juli.
Diktsirkelen gir jeg en måned til, Har lest litt av Bertold Brecht, og satser på å få lest ferdig i august.
Det samme med en 1001-bok eller to.
I Heddas hylleboksirkel er jeg ikke ajour, men jeg har dog lest en bok fra hylla (Barneloven)- og det er da bra. Under ryddingen i går fant jeg boka som jeg fikk som leseeks for et par år fem år siden.
Jeg mente jeg hadde den, men siden jeg ikke fant den igjen tidligere, så kjøpte jeg den på salg i pocket i sommer. Jaja, slik kan det gå, hehe..

Ellers har jeg ikke så mye å melde akkurat nå.
Serien Et sted å høre til så jeg ferdig før jeg reiste på ferie, og siden har jeg nesten ikke sett noe TV, bortsett fra en episode av A brave new world  på Netflix hos dattra i Svolvær, den må jeg huske å se ferdig etterhvert.


Ønsker dere alle en riktig god august.:)
Selfie fra Å i Lofoten


15 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått!
  Jeg har ikke lest Ingvar Ambjørnsens bøker, så jeg har samlet sammen alle bøkene hans om Elling og tenkte jeg skal lese dem i august. Noen fant jeg på bruktbutikker, noen fikk jeg som leseeks og noen har jeg lånt på biblioteket. Jeg ser frem til å lese dem :-)
  Det gikk ikke noe bra med lesesirklene for meg heller. I det store og det hele har lesing vært en utfordring i det siste og derfor har jeg fokusert på det som kan få meg i gang igjen. I grunnen er det ME'n som er så sterk for tiden og jeg ligger stort sett, så målet er å komme seg ut av sengen mer :-)
  Jeg håper du får en virkelig fin feiring, Anita! Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.:) Ja, det ble en veldig hyggelig feiring i går:)
   Ønsker deg god bedring og kos deg med Elling-bøkene. De er lettleste og fine:) Klem tilbake.

   Slett
 2. Gratulerer med overstått feiring,Anita! Ser ut til at du har hatt en fin juli måned på mange måter og åtte bøker er slett ikke verst. Har lest to av "dine", nummer 3 og 6, samt at jeg har et par av de andre liggende på vent. Det er egentlig sjelden jeg avbryter bøker men har også måtte gjøre det i juli. "Der krepsene synger" som mange skryter av klarte jeg ikke høre på mer enn et par timer, mulig det var innleser som ble helt feil for meg men jeg reagerte på et overforklarende språk samt at noe som skjedde helt på begynnelsen ble for urealistisk og da klarte jeg ikke ta historien på alvor,veldig synd for tema er egentlig bra. Har papirboken liggende så mulig jeg plukker den opp igjen en annen gang.

  Har også sett ferdig Et sted å høre til samt sett den på nytt igjen også :-D Litt kult at både Sarah og Renè, Carolyn og Jakc er gift i virkeligheten og at Mattew er sønnen til Douglas.

  Fin oppsummering og flotte bilder!

  Ha en fin augustmåned og kos deg med feiringen i kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe:)
   Visste ikke om de familiebåndene i RL blant skuespillerne. Matthew var jo lik Douglas, det tenkte jeg på, og synes de var flinke som hadde bestrevet seg på det. Hehe, så er de far og sønn i virkeligheten, altså.
   Den boka du nevner har jeg hørt mye om, men ikke lest selv. Har heller ikke følt noen dragning etter å lese den.
   Fin august til deg også:)

   Slett
 3. Høyres ut som du har hatt ein fin ferie og feiring! Teikn på at ein har det kjekt er jo mindre lesing, i alle fall når ein ikkje ferierer aleine. God feiring i kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Mye familietid og reising, det er jo kjekt. Men jeg hadde også dødsfall i familien i juni, så det har vært mye rundt det også som har tatt tid. Ikke like kjekt, men noe vi måtte/må gjennom.

   Takk for det Elida, feiringen ble veldig hyggelig:)

   Slett
 4. Herlige ferietider, veldig kjekt å ha et anker i Lofoten, og at du deler bilder og opplevelser. Gratulerer med overstått rund fin dag, høres ut som du har fått feiret litt.
  Jeg har lest fem av bøkene du har lest i juli, og det er vel Hjerteløs jeg likte best av dem, men Endrè scorer høyt den også.
  Lykke til med lesing i august, det blir kanskje litt mer på programmet utover høsten? Jeg er forsiktig med folkemengder, så det spørs om ikke kulturelle poster på programmet må vente.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, godt med ferie. Nå har jeg to uker igjen, og i neste uke skal jeg bare være hjemme og lade meg opp... Håper å få lest litt da, regner med det.:) Og blogge noe om de bøkene jeg henger etter med.
   Vet ikke hvilke jeg likte best av de jeg leste i juli, de er jo ganske forskjellige. Ben-ute i verden og Barneloven kanskje. Gråsone likte jeg nok bedre enn Hjerteløs. Men det er forskjellige bøker, med hver sine kvaliteter.
   -
   Aner ikke hva det blir av program utover høsten. Litteraturhuset har ikke åpnet enda, så vi får se..Teatret åpner sånn smått, med begrenset antall gjester. Men det er ikke inne i trange teatersaler jeg har mest lyst til å være... Kafeer og de lokalene Litteraturhuset bruker synes jeg funker bedre, for der er det mer luft. Men som sagt, vi får se og ta det som det kommer.

   Slett
  2. Og takk for gratulasjon:)
   Hadde fin feiring i Lofoten og her hjemme i går kveld.:)

   Slett
 5. Så fin selfie - og gratulerer med overstått dag. 60-åringane blir sanneleg yngre og yngre no for tida!

  Har ikkje lest nokon av dine julibøker, men fekk akkurat beskjed om at Gråsonen er klar til meg i BookBites. Hjerteløs skal óg lesast, ein gong. Har lest dei fleste i Ole Vik-serien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Berit.:)

   Spent på hvordan du liker de to bøkene. Gråsonen er roligere enn de andre i serien, men like så godt skriver han veldig bra han Fjell.

   Slett
 6. Du har hatt en bra juli ser jeg. Gratulerer med dagen som var. Babøker har du lest også. Jeg fikk lyst til å lese om igjen Det femte barnet av Doris Lessing, og så lese Ben - ute i verden etterpå. Har aldri glemt den boka. Ellers gleder jeg meg til Karin Fossum og Jørgen Jæger. Bruker biblioteket flittig her i Skaun. Det blir nok mer lesing utover i august. Juli ble en annerledes måned, med mye farting. MÅ nok holde oss rolige framover i forhold til pandemien også. Håper du får en fin august! Kanskje vi kan møtes når det lir utpå høsten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.:)
   Håper du leser Ben- ute i verden.
   Doris Lessing skrev så mye bra.
   Fossums siste var veldig bra, ble ferdig i natt. Sterk og vond.
   Jægers var så som så, men den tok seg opp. Handlingsmettet og spennende, og fæl..
   Hadde vært hyggelig å møtes til høsten.:)
   Ønsker deg en fin august Åslaug.

   Slett
 7. Ser du har rukket å lese mye i tilleg til reiser og fødselsdags-feiring m.m. Fint at du har sansen for Doris Lessing - min favoritt hos henne er faktisk debut-romanen:Det synger i gresset. Og så Martha Quest-serien da, den er et must....

  SvarSlett
  Svar
  1. Doris Lessing leste jeg veldig mye av i yngre år. Var storfan i tyveårene. Martha Quest leste jeg ja, men Shikasta er den enkeltboka jeg husker som gjorde mest inntrykk. Den eldre delen av forfatterskapet leste jeg ikke så mye av, har vel ikke lest så mye av henne etter Det femte barnet og Den gode terroristen. Bortsett fra nå; Ben- ute i verden.

   Slett