torsdag 13. juli 2023

Den blå villaen av Eva Frantz. God og lettlest sommerkrim

 Eva Frantz har skrevet en serie om politibetjent Anna Glad, og nå er den første boka kommet på norsk. Den ble gitt ut på svensk i Helsingfors i 2017. Jeg håper forlaget Mangschou gir ut flere norske oversettelser, for dette er en serie jeg kan tenke meg å følge videre.




Forlaget om boka: 

Midt på natten finner et ungt par en liten gutt virrende langs landeveien. Han bor i den blå villaen i skogbrynet. Hjemme på kjøkkenet ligger mammaen hans, Becca, i en blodpøl.

Becca Stenlund har alt. Hun er ung, pen og og har den superpopulære bloggen "Becca i Den blå villaen". Men under overflaten ulmer det. Mannen hennes har gått lei av jaget etter det perfekte livet og flyttet, i bloggens kommentarfelt trues hun på livet, og etterforskningen avdekker mørker hemmeligheteer fra Beccas fortid. Og hvem setter friske blomster i den tomme og avstengte villaen?

Den blå villaen er første bok i krimserien om Anna Glad, kriminalbetjenten som søker etter en ny retning i livet mens hun løser kriminalsaker i den finske småbyen.

 


Jakten på Beccas gjerningsperson blir vanskelig for Anna Glad. Hennes beste kollega Rolf blir alvorlig syk. På hjemmebane sliter hun med en arbeidsledig mann som bare sitter og gamer, og ellers kritiserer henne når hun er positiv og glad. Hun jobber hele sommeren, i stedet for å ta ut ferie, siden det ikke frister å være hjemme med den gretne gubben.
Og når dette med Becca skjer, , får hun også nok å henge fingrene inn i. Etterforskningen fører dem inn i en mørk verden av internettroll.
Det skjer en del uventede ting, som seg hør og bør. En mørk skog, en mystisk eldre mann som ser ut som et troll, stygge nettroll, høner som forsvinner, barn som har det vondt, en ivrig eks-assistent av Becca som også har begynt å blogge, samt en voldelig stefar som sitter i fengsel er noe av ingrediensene. Det er mye å ta tak i, men sporene er litt vanskelige å følge.  Ganske tidlig ante jeg hvem det var som sto bak overfallet på Becca, og det viste seg å slå til.

Jeg likte historien som er lett fortalt, og jeg ble godt kjent med karakterene, som var levende fremstilt. Jeg drar gjerne til den finske landsbyen igjen med Anna Glad og kollegene. 
Den blå villaen er en lett sommerkrim som jeg også kunne lese på senga. Selv om den handler om vold mot kvinner, så utbroderes ikke dette i noen særlig grad, bortsette fra helt i starten. Hva som kan skje av stygg netthets mot kjendisbloggere, er også et brennbart tema.

Anbefales!

Tine og Beathe har også blogget om boka.


Eva Frantz: Den blå villaen, 256 s
Mangschou forlag 2023
Leseeksemplar fått av forlaget


9 kommentarer:

  1. Det var noe nytt, takk for tips

    SvarSlett
  2. Det ble Anonym på meg, enda jeg trykket Google.....

    SvarSlett
  3. Kjekt å se at du likte boken,Anita 🙂 Enig med deg,dette er lettlest krim og passer fint som sommerbok. Tusen takk for link 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant:) En krim lett å like når man ikke orker noe heavy..

      Slett
  4. Ja sant denne var bra?! gøy at du likte den så godt, og takk for lenke :) Endelig har trønderregnet gitt seg, fikk meg en skikkelig våt 2 timers tur etter frokost, og håper å se solen før jeg legger meg.
    God helg Anita!

    SvarSlett
  5. Jepp, det var den. Noe småskurr her og der, men likevel bra.:)
    I ettermiddag var det sol her, og vi går en varm helg i vente:)
    Takk, det samme Tine:)

    SvarSlett