lørdag 1. juli 2023

Oppsummering juni- 23

 Juni gikk så det suste. Sånn passe med lesing, selv om jeg føler jeg har lest lite. Det har jeg vel også, sammenlignet med tidligere måneder i år. (se statistikken nederst i innlegget) Har vært en uke på Rhodos tidlig i juni, men ellers hjemme med mye godt vær. Det har blitt en del verandalesing, en del skriving og jobbing med manus. Ferdig med førsteutkastet, og det er jeg så fornøyd med. I skrivende stund har vi fått grått og kaldt trøndervær, som er meldt skal vare 1, 5 uke. Vi får vel tåle det. 



I anledning Pride leste jeg denne boka, en vakker og sterk selvbiografi i tegneserieform om å være skeiv. I dag er det parade i Oslo, og jeg synes derfor det er passende å ta med dette. (Gender Queer av Maia Kobabe)

Bøker lest: 
1. Stjålet fokus av Johann Hari : lydbok/papir, leseeks/lånt Bookbites, Usa, Storbrittania mm, sakprosa, 349 s 
2. Den navnløse arven av Ellen G. Simensen: Krim, leseeks, norsk23, 350 s
3. bli hos meg av Hanne Ørstavik: norsk23, leseks og lånt på bib, Italia, Usa, 211 s
4. Min tur nå! av Synnøve Skåksrud. Følg drømmen etter seksti!: sakprosa, reise, lånt, Danmark, Tyskland, Østerrike, Italia, 206 s
6. Fra sliten til sterk av Siw Stenbrenden: sakprosa, helse, kjøpt, 262 s
7. Je m`appele Agneta av Emma Hamberg: Sverige, Frankrike, leseeks, 332 s
8. Pulskuren av Dr. Torkil Færø: Sakprosa, norsk23, helse, lånt på bib, 210 s
9. Gender Queer av Maia Kobabe: Selvbiografisk memoar tegneseriebok, USA, lånt på bib, 240 s
10. Den lille bokhandelen på hjørnet av Jenny Colgan: Skotland, England, leseeks, 351 s

SUM: 10 bøker/ 2778 sider


5 sakprosa
4 romaner + 1 krim

6 leseeksemplar/ 5 lånt på bib (noen kombinert med leseeks som lydbok/papirbok/e-bok)
1kjøpt

0 frahylla (OTS)
0 1001-bøker

Land besøkt: USA (3) , Storbrittania (2), Italia (2), Tyskland, Østerrike, Sverige, Frankrike


Som du ser så ble det 50/50 sakprosa og skjønnlitteratur i juni. Jeg har lest sakprosa på dagtid og skjønn på kveld, da mest feelgood. Krim ble plutselig for mye for meg på kveldstid. Har begynt på en krim noen ganger og lagt den fra meg. Viktig å følge leselysten, den varierer, og det er ingen vits i å tvangslese. I alle fall ikke på senga. Krimlysten kommer nok tilbake. 
Det samme med 1001-, klassikere, dikt og OTS. Skal prøve å "tvinge" meg litt i juli, på disse områdene, i alle fall en diktsamling og en 1001- så jeg ikke ramler helt av lasset. Har lest 5 1001-bøker i år.
Har masse mye bøker liggende, og mange av dem skal jeg kose meg med i juli. Juli skal være en koselesemåned:) Jeg koser meg mye med sakprosa også, så det blir fortsatt noen av dem, tipper jeg. 

Siden det har gått et halvt år i 2023, passer det med en enkel halvårsoppsummering:
* 70 bøker lest
* 5 1001-bøker i Elidas lesesirkel
* 2 /2 diktsamlinger i min diktsirkel 
* 3 OTS (det er lite, langt under ønsket måloppnåelse. Trodde jeg hadde lest mer her, men ikke som jeg har notert i alle fall. Skjerpings!)

Jeg har også lånt og lest mye fra biblioteket i år, og det må jeg aktivt redusere, siden de bøkene jeg har liggende her, både kjøpte og leseeks, forblir ulest en god stund. 




Reiseinnlegg: 
1. Rhodos, hotellet, del 1.  (mer kommer) 

Juli er sommermåned nummer 1. For det meste blir jeg hjemme med mine bokstabler, redigering av manus, og ellers ta det som det kommer. I slutten av juli drar jeg en tur sørover på skriveferie på Hotell Borge i Tønsberg, som i fjor . Jeg skal også besøke søster i Sandefjord samt muligens delta på en sommerhagefest på Nesodden. Jeg får også besøk av datter med familie fra Lofoten , noe jeg gleder meg veldig til.



Jeg skulle lage meg en realistisk stabel for junilesing, men det ble helt håpløst, det ser du. Her er bøker for august også.
Det er mye å velge i, og nå har jeg lagt både en 1001-bok her (Ishiguro), den er også frahylla (OTS). Tre  av bøkene i stabelen har jeg begynt på, og de bør vel prioriteres for å få lest ferdig. (Gladere mage, gladere deg, Brytninger, Detransition, baby. ) Pulskuren har jeg lest ferdig, men jeg skal lese en gang til før jeg blogger om den, og jeg tenker å teste ut opplegget med enten pulsklokke (må bare bestemme meg for hvilken jeg skal kjøpe) eller ved bruk av appen på mobilen (Overskudd.no). Så langt er jeg ikke fornøyd med appen, men jeg begynner i alle fall å skjønne mer av prinsippene. En diktbok ligger i bunken, men den jeg skal lese i Diktisirkelen er en jeg har på Kindle; Islandske dikt av Jo Eggen. Temaet for sommerdiktboka er reise.  11% skal vi lese og diskutere på Hotell Borge, så den må jeg lese før jeg drar dit.



I går og torsdag var jeg en tur på Frøya og besøkte venninne. Kjøpte en jordbær- og mangosorbet til dessert da vi var ute og spiste og jaggu matchet den habitten vår også:





Med dette ønsker jeg dere alle en riktig god juli:)







8 kommentarer:

  1. God Juli til deg også - flott oppsummering og fine bilder. Du har nok lest langt flere bøker enn meg - jeg har lest det halve, 5 - men har vært på to turer i juni, sammen med folk og da ble det ikke mye bok-lytting - en BOK leste jeg:Trondheims fineste trær: og andre fantastiske næropplevelser - anbefales, jeg er spesielt glad i trær.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Randi:) Enig i at det blir lite lesing/lytting når man er på sosiale reiser.

      Slett
  2. Herlig at fargene på antrekkene matchet isen!
    Ti bøker er veldig bra, du har gjort en del annet også, ikke minst jobbet med eget manus, tar nok sikkert sin tid det også.
    Jeg har lest fire av disse,3,7,9 og 10.
    Spent på hva du synes om 11 % når du kommer så langt...

    Jeg skulle også hatt litt "tvangslesing" på ulike prosjekter / leseutfordringer, men vet av erfaring at jeg må være forsiktig også. Jeg skal i hvert fall lese ferdig påbegynte bøker, om jeg kombinerer det med "nye" bøker skal det nok gå fint.
    Leste ferdig Egne steder nettopp og skal begynne på omtale straks,likte den veldig godt.

    Ser ut til at du får en fin juli måned med både lesing, besøk og skriveferie, herlig!

    Litt av en bunke du hadde der, godt de skal fordeles litt utover :-)

    Ha en fortsatt fin helg,Anita :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Beathe du flittige leser - ser du har lest siste Uthaug, jeg har lest tre andre interessante av henne - og begynte på 11%, men dessverre kom jeg litt sent i gang med den, lyd fra BookBites,så den ble inndratt før jeg var kommet særlig i gang, har satt meg opp igjen på den - håper den er like bra som de andre av henne.......

      Slett
    2. Anonym var meg, Randi - vet ikke hvorfor det ble slik.

      Slett
    3. Ja, ikke sant:) Oppdaget det først da jeg så bildene, dvs la merke til det da.
      Ja, det tar tid å jobbe med manus. Veldig mye annet som må bortprioriteres da. Helt normalt.
      Spent på 11 % selv. Har likt det andre jeg har lest av henne, men denne virker særs spesiell, så her har man ingen garanti. Men jeg liker hennes absurde humor.:)

      Jeg kan heller ikke ha mye tvangslesing, men greier jeg en 1001-bok som også er OTS, to fluer i en smekk. Burde jo greie en bok i juli?
      Og diktboka kan jo vente til august også.

      Takk for det Beathe, det samme til deg:)

      Slett
  3. Dei aller fleste junibøkene og -forfattarane dine er ukjende for meg, mua Reiersgård. Basert på omtalen din er det likevel best at eg held meg unna denne.
    Ørstavik har eg jo høyrt om, men trur ikkje ho er noko for meg.

    På biletet av den digre bokstabelen finn eg nokre "kjenningar". Har nettopp lest Egeland og Mehlum. Vurderer '666' til 5- og 'Etterpå..' til 4+. I skrivande stund les eg Lars Helle si bok. Så langt (70 sider) bra, om tidlegare tiders og dagens hekseprosessar. Har ikkje lest noko av Helle sidan førbloggtid, så eit triveleg gjensyn.
    'Bjørnen sover' las eg i fjor. Dette er ein serie bør lesast kronologisk.

    Fortsatt god juli!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tror heller ikke de to bøkene du nevner er noe for deg.

      Helle sin bok er jeg spent på, siden jeg ikke har lest noe av han fra før, og så interesserer temaet meg.
      666 begynte jeg på, men la den fra meg for å lese en annen bok. Den fristet ikke akkurat da, men jeg vet det kan endre seg. Har lest en del lunkne anmeldelser av den, men også mange lesere på facebook som har likt den godt.

      Har lest noe av Schepp før, og har flere liggende her. Denne er lånt, så derfor må den nok hoppe litt i kronologien. Jeg tåler det som regel godt.:)

      Takk takk, du og:)

      Slett