søndag 10. februar 2013

Smakebit på en søndag (16): Helbrederen

Ny finsk prisbelønnet krim. Mmmmm....Gleder meg til å sette tennene i denne. Den ligger på bordet, fresk, fin med god lukt, enn så lenge. Smakebiten er fra en av de første sidene, siden jeg ikke har startet å lese ordentlig i den enda. Jeg må først bli ferdig med Svindel og multelikør.Helbrederen - Anttti Tuomainen


Forlagets omtale er verdt å sitere:


"Verden sliter med dramatiske klimaforandringer. Havnivået har steget, store kystområder er oversvømt, forlatte kjøretøy brenner i gatene og myndighetene advarer mot spredning av pest. Millioner av mennesker er på flukt, og i Europa rømmer mange mot det høye nord, hvor forholdene ennå er levelige.
I Finland er Helsinki er blitt en lovløs by hvor bortføringer og drap er hverdagskost. Poeten Tapani leter fortvilet etter sin forsvunne kone, journalisten Johanna. Hun skrev på en historie om en seriemorder som kaller seg Helbrederen da hun forsvant. Han dreper kjente forretningsmenn og deres familier, siden han holder dem ansvarlig for klimakrisen. Men så viser det seg at hemmeligheter i Johannas fortid knytter henne til seriemorderen hun etterforsker ...
En intens og velskrevet thriller om overlevelse, lojalitet og besluttsomhet mot et bakteppe av global undergangsstemning. Kåret til Finlands beste kriminalroman i 2011."

Jeg leste om boken på siden til forlaget og fikk veldig lyst på denne boka. Nå har jeg fått den. Sist tirsdag  var også forfatteren i Bokprogrammet og snakket om Helbrederen. Det gjorde ikke interessen mindre.

Smakebit av Helbrederen av Antti Tuomainen:

" Hva ville jeg valgt? Visshet om at det værste hadde skjedd, eller denne stadig voksende redselen? Et raskt sammenbrudd, eller en langsom og tærende forvitring? " (s. 9)


Vil du lese flere smakebiter som Mari inviterer til, kan du går inn på bloggen Flukten fra virkeligheten. :)16 kommentarer:

 1. Dette høres nesten ut som en slags dystopisk krim dette. Det var en kjempespennende smakebit, Anita.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du synes det.. Vet ikke helt hva dystopisk er for noe, er det noe som er litt svart , mørkt, dystert?

   Slett
 2. Denne boken kunne jeg svært gjerne tenkt meg å lest, blir spennende å høre hva du synes om den. Spennende smakebit! Ha en fin dag,Anita:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe.:) Fin dag til deg også.:)

   Slett
 3. Spännande med finsk krim. Och den finns på svenska :) Tack för tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at den finnes på svensk også. Ja, dere er vel nærmere Finland.:)

   Slett
 4. Det låter som en spännande bok. Kul att den är finsk också. Det känns som att det kommer många deckare från Sverige, Norge, Danmark och till och med Island, men inte så mycket från Finland.

  SvarSlett
 5. Høres veldig spennende ut! Vil høre mer om denne boken etterhvert:) Takk for smakebiten!:) Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal du få vet du.:) Fin søndag til deg også.:)

   Slett
 6. Jeg synes også boken virker spennende, så jeg ser frem til å høre din endelige vurdering.

  Ha en fin søndag, med boller og kake :)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for det.:) Ikke er boka lang heller, kun ca 200 s. Fin søndag til deg også.:)

  SvarSlett
 8. Oisann, dette høres ut som en riktig godbit :) Og tenk at Michael Jackson har skrevet whiskeybok, helt utrolig, he he ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette tror jeg er en skikkelig spennende og god bok, ja. (Og det med MJ og whisky, hehe, han hadde nok skjulte sider den mannen...;) )

   Slett
 9. Den här har jag nog hört om men inte läst- i alla fall inte än. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig.:) Den er ny i Norge, men kom i Finland 2011.

   Slett