tirsdag 9. juli 2019

Judaskuddet av Jørgen Jæger - helt grei krim om Ole Vik

Jørgen Jæger har virkelig blitt en populær krimforfatter her til lands. Han har skiftet forlag siden sist, fordi Juritzen ble kjøpt opp av Stordalen og Jæger fikk være med på kjøpet. Judasskuddet et gitt ut på nye Capitana forlag som gir ut krim og spenning. Det kan det hende Jægers bøker har godt av, i alle fall synes jeg denne boka er strammere komponert enn de siste bøkene. Handlingen derimot har vært mer interessant før, men det kommer sikkert an på smak og behag.


I narkokretser betyr Judasskudd at den overdosen som blir satt, blir gitt for å ta livet av en forræder eller en trussel for miljøet av langere og narkohaier.
I Fjellberghavn blir flere personer drept av narkotikaoveroser, og det tar sin tid før noen, les Ole Vik og Cecilie Hopen, begynner å sette spørsmålstegn ved disse.
Ole Vik har i mange år bebreidet seg selv for datteren Marias overdosedødsfall, og får nå muligheten til å ta et oppgjør med en råtten business og hennes død. Ole Vik har eget sikkerhetsselskap og jobber ikke i politiet lenger, men driver sin egen lille etterforskning da politiet ikke er så interessert i å forfølge akkurat denne saken. Cecilie Hopen har varslet om sine mistanker, men sjefen, Petter Engh,  setter foten ned og viser til mangel på ressurser.
Så skjer det flere dødsfall, og flere blir truet. Vik får informasjon om at det skal finnes en tyster innenfor i politiet, en Judas. Men alle i miljøet tier, de er livredde. Og hvem kan Cecilie stole på når hun aner ugler i mosen innad?

I vanlig Jægerstil blir det et forrykende jakt på gjerningspersoner, masse løse tråder, innviklinger, fatale valg, og alt dreier seg om et stort samfunnsproblem. Narkotika, kjeder av salg, utenlandske kyniske banditter, som forgrener seg nedover til lokale tragedier.
I tillegg lever Ole Vik og barna i sitt eget private drama siden Marte ligger i koma på sykehuset etter et kraftig hjerteattakk. Vil hun klare seg?

Jæger har levert meget spennende krimromaner tidligere, og de går unna i en feil, på tross av litt ordrikt og overforklarende språk. Denne boka synes jeg er bedre i så måte, den er strammere og kortere. På den annen side mangler den noe på spenningen. Kanskje har det med tema å gjøre. Hvor mange bøker om narkotika i sentrum av plottet har jeg ikke lest, liksom. Eller så er det noe med troverdigheten, hvor mange drap kan man tåle i en story? For her er det mange, og jeg tror ikke helt på det, merker jeg.
Jeg gir fortsatt ikke opp Ole Vik og Jæger. Jeg tror absolutt at Jæger har flere fengende historier på lager. Jeg mener heller ikke at denne boka er dårlig, men bare ikke like interessant og spennende som flere av de andre han har skrevet.

Andre bloggere og anmeldere:
VG- terningkast 3
MyCriminalMind- terningkast 6
Tine - terningkast 6


Mine innlegg om bøkene til Jæger:
Guden (den jeg likte minst)
Fortielsen
Monster
Stemmen
SkyggejaktenFoto: Forlaget

Jørgen Jæger: Judasskuddet, 395 s
Capitana 2019
Leseeksemplar fra forlaget


8 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av Jæger ennå, men har kjøpt de fire første så godt mulig jeg tar fatt på serien en gang. Det var langt sprang mellom terningkastene ser jeg, alltid litt morsomt å se hvordan en opplever en bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg også fått med meg. Ser at jeg er ganske enig med Elin i VG- og jeg hadde ikke lest hennes anmeldelse før etter at jeg skrev min egen.

   Det er letteste bøker og man blir jo glad i Ole Vik og kompani- det driver jo mye av serien.

   Slett
  2. Ja, og så leser nok en avisanmelder med et mer kritisk og trenet blikk enn en vanlig leser , stort sett..

   Slett
 2. Helt klart!Leste Elin sin anmeldelse og den var god. At man får et forhold til karakterene og blir glade i dem har selvfølgelig noe å si for at man plukker opp neste bok i serien. Så vil vel også kvaliteten variere litt fra bok til bok når det kommer mange bøker i en serie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok naturlig. Noe er bedre i denne boka, men spenningsmessig er den tammere..

   Slett
 3. Turde nesten ikke lese omtalen din, siden jeg skjønte at denne ikke slo an. Som du vet falt den grundig i smak hos meg, som vel og merke har lest de siste 5-6 bøkene i serien og er ustyrtelig glad i karakterene hans :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg slakter den ikke da, selv om jeg ikke er like begeistret som deg::;) Jeg liker også Ole Vik, Marte og Cecilie.

   Slett
 4. BEST ONLINE LOVE SPELL CASTER Å FÅ DIN EX LOVER, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND ELLER BOYFRIEND BACK. Legg til ham på WHATSAPP: +2349083639501
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Hei Alle er Christian Hofman, er fra USA. Jeg jobber for Apache Corporations internasjonalt, jeg møtte Baba Nosa på min tur til Afrika, jeg dro dit for en kontrakt Forhandlinger og jeg mistet for et annet selskap, jeg var ødelagt og ødelagt, og bare for noen måneder siden, hadde jeg nettopp blitt skilt, min kone dro med barna mine og denne jobben var min vei tilbake til et godt liv og å få familien min tilbake. Etter min konsultasjon med Baba Nosa, utførte han en stave for meg, og jeg fikk kontrakten, og noen måneder senere kom min kone og barn tilbake til meg, og jeg skylde det hele til åndelig spekulasjoner og krefter i Baba Nosa. Jeg er en testator av baba Nosa, en åndelig far til mange store menn. for noen av dine åndelige problemer og det vil bli løst. Han kan gjøre deg rik uten blodritualer, ta tilbake din ex_husband, ex_wife, ex _boyfriend eller kjæreste bare hvis du kan tekst eller WhatsApp baba Nosa i dag på
           2349083639501. hvis du har problemer med følgende?
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) hvis du alltid har dårlige drømmer eller har sex på en drøm.
  (3) Du vil bli markedsført på kontoret din.
  (4) Hvis du trenger strøm til å vinne en rettssak
  (5) Enhver form for stave
  (7) Commanding tone stave
  (8) Beskyttelsesring
  (9) Reise suksess ring
  (10) Åndelig kraft for Guds menn
  (11) Slett din mann / kone til deg selv for alltid alene
  (12) Du vil at kvinner / menn skal løpe etter deg. (13) Hvis du vil ha et barn.
  (14) Du vil være rik uten blodritualer. (15) Hvis du trenger økonomisk hjelp.
  (16) Urtepleie
  (17) Hvis du ikke kan tilfredsstille din kones seksuelle lyst. på grunn av dårlig ereksjon.
  (18) Hvis du har en HIV AID-sykdom og makt til å kurere kreftproblemer, ring Baba Nosa på +2349083639501
  TRADITIONAL MEDICINE Herbal Home & Native Leger. Kontoradresse nr. 20 elfenbenbane, Ife Osun-stat ... k

  SvarSlett