tirsdag 6. november 2012

Boken på vent (8): Forelskelsene

Da er det tid for å finne frem en ny bok som venter. Det er Beathes bokhylle som har denne spalten fast hver tirsdag. Den boken jeg nå ønsker å trekke frem er etter sigende en spansk perle, som heter Forelskelsene   . Det er en av de viktigste skikkelsene i spansk litteratur som har skrevet denne ifølge forlaget. Han heter Javier Marias.


Forelskelsene 
Denne fikk jeg lyst til å lese da jeg leste denne omtalen fra forlaget:

"Javier Marías siste roman Forelskelsene kom ut i Spania i april i fjor. Siden har boka solgt nærmere 150 000 eksemplarer i Spania, og knapt vært ute av bestselgerlistene. Forelskelsene er et nytt høydepunkt i Marias forfatterskap: en særegen beretning om kjærlighetens gåter og skjebnens makt. For første gang har Marías valgt en kvinnelig hovedperson: María Dolz klarer ikke bli kvitt tanken på det stormlykkelige paret Desvern, som hun nettopp møtte. Særlig ikke når hun kommer over bildet av den forelskede Miguel Desvern død i avisen. Hva var meningen med den lykkelige historien om de to? Og enda vanskeligere: Er forelskelse i det hele tatt en god ting for oss mennesker? "

Nå har den ventet noen uker, men den er fortsatt ny og fin, og er min, og snart lest antar jeg.:)


14 kommentarer:

 1. Denne fikk jeg også lyst til å lese snart jeg ogsså,har den heldigvis klar i bokhyllen. Fin bok å ha på vent dette. Ha en fin tirsdag,Anita:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gelder meg til denne. Fin kveld til deg også.:)

   Slett
 2. Oi, så spennende! Tusen takk for flott boktips :)

  SvarSlett
 3. Denne har jeg aldri hørt om før men kjenner jeg ble skikkelig nysgjerrig på den nå :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig da! :) Fin kveld til deg også.:)

   Slett
 4. "En særegen beretning om kjærlighetens gåter og skjebnens makt" - høres ut som en bra roman! Og det at forfatteren for første gang har valgt en kvinnelig hovedperson kan bli interessant.

  Forresten; headeren min lagde jeg i et program som heter paint shop pro, veldig greit å bruke - men det går helt sikkert med windows paint også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!
   Takk for tipset ang header. Jeg har Mac og ikke windowsprogram da, men det må vel finnes noe tilsvarende for Maccere også.;)

   Slett
 5. Det var en spennende bok:) Noterer! Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Gråblekka. Og ja jeg håper den blir/er..:)

   Slett
 6. Hmmmm... Ikke helt min sjanger, og definitivt ikke et bokomslag jeg ville tatt opp for å se på i en bokhandel, men her gjemmer det seg altså gull. Se det ... :) Artig med bøker på vent som en aldri har hørt om.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig med deg at bokomslaget ikke akkurat fenger- Så derfor er det så fint å lese litt boknyheter, blogger, etc..

   Slett
 7. Jeg har nettopp lest denne boka og har skrevet om den på bloggen min. Ga den terningkast seks, fordi den er mesterlig på alle vis.

  For øvrig må du nok være forberedt på å bruke litt tid på den, for den er ikke akkurat lettlest. Synes nå jeg da ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok. Ja, je leste innlegget ditt, dvs skummet fordi jeg ikke vil ha røpet for mye av meninger og innhold før jeg får lest den selv. Greit å vite at du opplever den som litt mer krevende..så da er det ikke en feelgood-lettbok, skjønner jeg. (ikke at jeg ventet det, men er boken gripende nok med god flyt så hender det at det går fort unna uansett) Må legge inn noe lett etter jeg er ferdig med Bovara. Mørkest hjerte leste jeg før den Og jeg har Jeg venter på natbordet, og1Q84 i bilen. . Da er det tid for noe lettere, ja.
   Takk for tipset..:)

   Slett