tirsdag 26. februar 2013

Boken på vent (22): Gode naboer av Ryan David Jahn

Nå er det tirsdag igjen og det lakker og lir mot vår og påske. Jeg har tenkt å lese krim og spenning i hele mars, med unntak av mulige  pauser med Anna Karenina innimellom. Jeg er redd for at en mengde krim på rappen kan slite for mye på nattesøvn og drømmeliv. Jeg har flere krimbøker i ventebunken, og prioriterer årets bøker først. Den første i ventebunken jeg vil trekke frem er Gode Naboer av amerikanske Ryan David Jahn. Dette er hans debutroman.Romanen er en psykologisk thriller med handling fra 60-tallets USA.

Dette står i forlagets omtale:


New York, 1964. Katrina Marino er på vei hjem fra nattskiftet. Utenfor boligblokken venter en mann i skyggene. Flere naboer hører det brutale overfallet, men ingen kommer henne til unnsetning, ingen ringer etter hjelp.
Gode naboer er Katrinas historie, men det er også historien om skjebner som så vidt streifer hverandre i storbynatten: En unggutt innkalt til militærtjeneste, en mann som sitter alene i sin egen stue med en pistol i hånden, en kvinne som tror hun har drept et barn i en ulykke og mannen som vil beskytte henne, en naiv utpresser, en søvnløs ambulansesjåfør, en korrupt politimann…

Gode naboer er en sjokkerende og elegant psykologisk thriller. Den er mesterlig utført, og leseren blir forført fra første side.

"En mørk pageturner og en spenningsroman, men debutromanen fungerer også veldig godt som et portrett av USA tidlig på sekstitallet ... Alt fortalt med et presist språk, driv og spenning. En annerledes litterær thriller!"KK"En hardkokt spenningshistorie med fine menneskelige portretter."Sindre Hovdenakk, VG 

Gjett om jeg gleder meg til å lese denne.:)
Denne boka som jeg ble veldig nyskjerrig på, fikk jeg som anmeldereksemplar fra forlaget etter eget ønske.

Vil du lese om flere bøker på vent, kan du gå inn til Beathesbokhylle og ta en titt der. Ønsker deg en fin tirsdag.:)
12.04.13: OPPDATERT MIN OMTALE HER

18 kommentarer:

 1. Oi, så spennende! Tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
 2. Bra tips. Må kanskje begynne å legge plan for påskekrim? Det ligger visst et par krim i bunken jeg allerede har, så når jeg kommer meg hjem om en ukes tid får jeg se.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du synes det. Min plan for påskekrim strekker seg over 10 bøker, så da får vi se hva jeg rekker, hehe...

   Slett
 3. Jeg liker thrillere og denne hørtes ut som et fint eksemplar av den typen. Den havner rett på leselisten! :-)

  SvarSlett
 4. For et godt påskekrimtips, takk skal du ha!

  SvarSlett
 5. Ja,kanskje det er på tide å planlegge hva en skal lese i påsken og dette kunne absolutt vært noe å lest. Tusen takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har min foreløbige plan- ca 10 krimbøker av årets dato, hehe...pluss noen fra 2012..O:. Er glad hvis jeg rekker/orker 8.;)

   Slett
 6. Høres veldig spennende, så takk for tipset. Noterer ned ned :)

  SvarSlett
 7. Jeg leser en annen psykologisk thriller nå, "Du tilhører meg" av Penny Hancock. Det er egentlig ikke tingen for en sart, lettskremt og mørkeredd person som meg, så denne må jeg nok vurdere nøye før jeg tar sjansen... Først skal jeg nok lese litt som ikke river nervene mine i fillebiter ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, kjenner litt til det der, men det jeg leser bør ikke være for blodig.. Jeg har også den boken du nevner blant mine påskekirm i år..)

   Slett
 8. Boka er ført opp i boka mi. Kjenner at eg er klar for å lese litt krim :-)

  SvarSlett
 9. Hvis dette er bildet av coveret er det fantastisk.
  Nesten verd å lese boka bare derfor _)

  SvarSlett