tirsdag 18. mars 2014

Boken på vent (68): Svik 1938

Det er atter tirsdag og tid for ukens bok på vent hos Beathe. Vi bloggere viser frem bøkene vi venter å ta fatt på, eller de som har stått i hyllene være en stund. Forleden fikk jeg en bok i posten som jeg ser frem til å lese. Denne boka har fått strålende mottagelse av krikerne. Det er Kjell Westøs Svik 1938.Forlaget skriver dette om boka:
Helsingfors, 1938. Adolf Hitlers ekspansjonspolitikk i Europa vekker både sinne og beundring, ikke minst i den såkalte Onsdagsklubben, et uformelt diskusjonsforum som består av et knippe gamle venner av advokaten Claes Thune. Men Europas splittelse merkes også i Onsdagsklubben, og Thune mister etter hvert troen på at det er noen nytte i samtalene. Han engasjerer seg i utenrikspolitikken, men ikke i mye annet. Han er nyskilt og trist, og legger heller ikke særlig krefter i advokatbyrået sitt. Heldigvis har han god hjelp i sin nyansatte sekretær, den skikkelige og dyktige fru Wiik.
Men fru Wiik kjenner seg ikke så dyktig. Hun plages av vonde minner fra ungdomstiden under borgerkrigen, og prøver så godt hun kan å glemme. Men under et av Onsdagsklubbens møter kjenner hun brått igjen en stemme fra fortiden. De smertefulle minnene blir brakt til overflaten – og Matilda må fatte et vanskelig valg.
Kjell Westö har gitt oss en ualminnelig velskrevet og velkomponert roman, med et spenningsmettet plott som driver leseren frem mot den dramatiske slutten. 

Mer HER

Vil du ta en titt på flere boktips så gå inn på bloggen til Beathes bokhylle så vil du se mange der.

Ha en fin tirsdag!
9 kommentarer:

 1. Høres ut som en spennende bok, spent på hva du synes om den. Ha en strålende dag Anita! (Du er vel ikke i målgruppen for barnebøker, men kan jeg friste deg til å legge igjen en kommentar hos meg i dag?)

  SvarSlett
 2. Denne høres veldig spennende ut og jeg ser frem til omtalen din av denne! Ønsker deg en super tirsdag, Anita!:-)

  SvarSlett
 3. Også veldig spent på hva du vil synes om denne:) Er litt nysgjerrig på om dette kan være en bok jeg kan komme til å lese etterhvert. Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 4. Dette var en ukjent bok for meg

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer.:) Dere skal få høre når tiden kommer..:)

  SvarSlett
 6. Har endå ikkje lese noko av Westø men fleire har anbefalt han, og især "Faren ved å vere Skrake". Vert spennande å les kva du tykkjer når du har lese den - god fornøyelse :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har lest det jeg og. Takk skal du ha.:)

   Slett
 7. Ohh, jeg syntes historien virket spennende - og jeg er litt svak for historier som er plassert under andre verdenskrig eller andre store historiske hendelser. Håper du skriver en bokomtale av denne ;)

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Det blir nok omtale når den tiden kommer.:)

   Slett