søndag 2. mars 2014

SUPERJUICY! av Carina Hultin Dahlmann

Superjuicy! er Carina Hultin Dahlmanns andre bok på norsk om juicing. Jeg har omtalt den første ; JUICY! tidligere her på bloggen. Den boka satte meg i konstant juicingmodus, og jeg har stort sett lagd min egne friske deilige juice basert på hennes oppskrifter, daglig. Superjuicy! har tatt min daglige juicing et skritt lenger.


Førsteboka Juicy! lærer oss mye om juicing, fordeler, helsegevinster, om vitaminer, mineraler, enzymer med mer og hvilke grønnsaker og frukter som inneholder hva og som  er bra for hva. Det gjør også Superjuicy! Juicy er derimot mer basic  enn Superjuicy! I Superjuicy! får vi en del nye oppskrifter som er grønnere enn de i Juicy! Her går vi lenger når det gjelder fokus på supersunne grønne juicer og juicismooties av mye grønnsaker. Det er også viet en del sider til lesernes egne suksesshistorier med juicing hvor de også deler sine favorittoppskrifter. Det er også egne kapitler med shots (minijuicer som man kan innta for eksempel ved forkjølelse eller andre akutte tilstander hvor man trenger en helseboost), kapitler med oppskrifter på treningsjuicer og et kapittel om Juicipops, som er sunne gode ispinner.Masse deilig juice rett fra juicemaskina


Som førsteboka, som har blitt  en del av min daglige rutine, har jeg også gjennomgått de fleste oppskriftene i denne boka, da spesielt de grønne juicene som er energigivende, rensende og basedannende. Jeg har også laget min egen is, men jeg har tilgode å teste ut fitnessjuicene og helseshotsene. Jeg har kjøpt inn ekstra ingredienser for å lage treningsjuicer, så det er egentlig bare å sette i gang. Jeg må bare finne ut av hva som  er lurt med hensyn til lagring, siden jeg som regel drar på trening rett etter jobb.  Jeg kan lage dem i forveien, fryse dem og ta dem opp om morgenen og sette dem til tining i kjøleskapet på jobben såfremt jeg ikke er på reise. Det er fullt mulig å fryse juicen, da den vil beholde 95 prosent av næringsstoffene. Selv om nypressa er best, så er det helt ok med fryst juice. Det har jeg testet ut. Jeg har frosset dem i små plastflasker, brusflasker/imsdalsflasker er helt ok, bare det oppbevares mørkt etterpå.Juice med rødbeter er kjempefint før trening, da den øker oksygenopptaket. 


Tilbake til boka Superjuicy! så er det en lekker bok, som stadig gir meg ny inspirasjon. Det er en fin oppslagsbok med lekre bilder, mange gode tips og nyttig kunnskap som man kan ha glede av lenge. Har man i tillegg Juicy! så er man godt rustet for sunnhetseventyret Juicing! Og best av alt: Det er så utrolig godt!Lager juicysmootie, først presses juicen, deretter har man juice og det som skal blendes i blederen. Det kan være banan, avokado, bær etc.
Her har jeg lagd en SOS avokado, en mettende og deilig juicysmootie av avokado, epler, sitron, ingefær, agurk og gulrot.  Ingefær og sitron brukes i nesten alle juicer jeg lager.
Jeg er veldig glad i is, men la på meg noen kilo i fjor da jeg spiste fløteis flere ganger i uka en periode. Det var ikke så lurt. Men disse isene er sunnere, og ikke fullt så kaloririke, selv om man heller ikke bør overdrive denne ispisingen. Dette er Pistasjkrønsj, is av epler, pistasjnøtter, kokosmelk, banan og spinat. Mmmm…Sist helg bestemte jeg meg for å teste ut isoppskriftene, og tråkket meg gjennom et uttalige butikker før jeg fant isformer. Det er ikke akkurat sesong for å lage is enda. Jeg fant først noen plastformer i silikon på Panduro Hobby på Sirkus Shopping i Trondheim. Ved siden av lå butikken Enklere liv, og jeg droppa innom der også og fant denne utrolig kjekke ismaskinen. Så da ble den med hjem også. Denne kan stå i fryseren . Ta den frem og lag is på 9 minutter når du får lyst på noe godt. Genialt!
Vivian digget denne Juicepopsen kalt Kokos og vanilje. Den består av kokosmelk, vaniljepulver, ananas og lime. En kjempefrisk is.Her er en smakebit, en videosnutt hvor Carina snakker om hva juicing er.
Bildene er mine egne.

Min tidligere omtale av JUICY! og en smakebit på søndag om samme bok HER Jeg skrev den gangen at jeg ønsket meg på kurs med Carina. Nå får jeg muligheten. Neste uke kommer hun til Trondheim og jeg har meldt meg på kurs med henne. Gjett og om jeg gleder meg!

Boka har også kommet i pocket til 149,-. Løp og kjøp!

Tine har også blogget om Superjuicy!
Veganmannen har vært på lansering av Superjuicy!
Forlaget om Superjuicy! HER

Carina Hultin Dahlmanns egen hjemmeside Juicydrops


Takk til forlaget for leseeksemplaret.Foto: Schibsted

Carina Hultin Dahlmann: Superjuicy! 164 s

Schibsted 2014


Dette innlegget er linket til Smakebit på en søndag. Hver uke legger Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten ut et innlegg hvor bloggere kan legge ut smakebiter av bøker de liker og leser. Vil du lese flere smakebiter gå inn til Maris blogg og ta en titt da vel!

16 kommentarer:

 1. En smakebit i dobbel forstand! Fristende.

  SvarSlett
 2. Fina färger på de där smakbitarna. Blev riktigt sugen.

  SvarSlett
 3. Veldig, veldig fristende. Så flotte farger. Fikk lyst til å kjøpe den første boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Tone! Den er virkelig å anbefale. Og man kan juice på det nivå man vil etter hva man får tak i av råvarer.:)

   Slett
 4. Åh, så gott det ser ut! Hade gärna tagit en riktig smakebit av dem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm… ja det kan jeg love deg at det e rogså.:)

   Slett
 5. Dette virker veldig fristende! kanskje på tide å begynne å bruke juice maskinen som jeg kjøpte for et pr år siden, og ikke minst kjøpe bøkene! Tusen takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjempegodt, så bare ta frem maskina og kos deg.:)

   Slett
 6. Bildene av dine selvlagde juicer har vært fristende, og når du er blitt hekta kan det være greit å vite mer om hvordan du kan kombinere ulike ingredienser for å oppnå helsefordeler. Spennende bok, Anita :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, absolutt, Birthe! :) Hyggelig at du lar deg friste…:)

   Slett
 7. Enig med deg - denne dama og bøkene hennar inspirerer til ein litt sunnare kvardag :-)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for inspirerende innlegg.
  Nå skal jeg ut for å kjøpe juicemaskin. 😊

  SvarSlett
 9. Bare hyggelig. Så kult at du ble inspirert:)

  SvarSlett