fredag 28. februar 2014

Oppsummering Februar -14

Den korteste måneden i året er på hell, og det er på tide me den liten oppsummering av litterær karakter igjen.  Jeg har lest 12 bøker, det har vært flere lesesirkelbøker, en gigaopplevelse , mammutsalg, bokarrangement, kinofilmer med mer… og et par bøker det var et slit å komme seg gjennom (noe jeg enda ikke har greid).

Årets mammutsalgfangst

OK, here we go:

Lest i februar:SUM: 12 bøker

2 krim fra Danmark, 1 krim fra Middelhavsområdet og USA
2 selvutviklingsbøker
3 bøker om kosthold/diett
1 barnebok
1 novellesamling
1 biografi
1 spennings-genreoveskridende roman fra USA
-
3 av disse er kjøpt
3 fra hylla
5 leseeksemplarer
3 lånt på biblioteket (samt to lydbøker)
1 1001-bok

BESTE BOK: Sannheten om Harry Quebert-saken !!!


Fra bok til film:
    Bokarrangement:

    
 • Strindbergforedrag på Hovedbiblioteket 26.02.


    Annet:

   
Bokanskaffelser:
- kjøpt en del på Mammutsalget
- impulskjøp på Narvesen: ei selvutviklings bok med Deborha Borgen
- mottatt en del leseeksemplarer fra forlag: Pax, Gyldendal, Aschehoug, Vigsmostad&BJørke, CappelenDamm, Kagge, Schibsted,Juritzen
- Hasjisj og opium, det kunstige paradis: leseeksemplar (leser)


    Avbrøt inntil videre:

   Gert Nygårdshaug: Prost Gotvins geometri (leste 120 sider-- orket ikke mer)
   Johan Theorin: Bølgerytteren og andre fortellinger - for mye knokler og kirkegård, kjedet meg (har lest ca halve)


Alt i alt en måned å være fornøyd med.
Mars håper jeg kan bestå av flere romaner og krim.


14 kommentarer:

 1. For en flott måned du har hatt. Vi leser mange av de samme bøkene og det er gøy, det er og veldig kjekt at du gidder å kommentere hos meg, det setter jeg stor pris på. Vi var ikke helt enige om Harry, men målet er jo ikke å være enige.
  Nå skal jeg i Grieghallen med mamma, men skal legge ut min oppsummering etterpå :) Ha en koselig fredagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, en rolig men aktiv måned alikevel.. Setter pris på at du også er så flink med kommentarene.:) Kos deg i helga du og.:)

   Slett
 2. Du verden det var ryddighet......stor jobb bare det å tenke etter - jeg rekker i hvert fall ikke å blogge på alt jeg leser, bare en liten brøkdel dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Randi. Det er da bare å gå gjennom alle månedens blogginnlegg så finner man fort ut hva man har lest.:)

   Slett
 3. Flott måned du har hatt,Anita! Har lest 4 av de bøkene du har lest ( men ikke denne måneden) Harry....fikk jeg inn dørene i dag sammen med noen andre og den ser jeg virkelig frem til å lese! Boktyven rakk jeg ikke å se på kino så jeg får glede meg til den kommer på DVD. Ha en fin kveld,Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige så Beathe.:) Ja, vi leser noen av de samme bøkene.. Gled deg til Harry! Nå har jeg så mamge nye bøker liggende at jeg skal prioritere dem i mars. Ha en fin kveld du og.:)

   Slett
 4. Det gleder meg å se både Putin og Tequila i i innkjøpsbunken. Betyr dette at det ikke blir Carl og Eli til politikerunden? Jeg fikk litt sansen for Putin etter å ha sett han både ri, fiske og la seg intervjue i bar overkropp☺
  Enig med deg ang. HarryQ, resten har jeg ikke lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir garantert ingen Carl og Eli i politikerbiografirunden. Carl har jeg lest bok om før btw.. Det kan bli Putin eller Per Sandberg, da jeg har begge … Begge er interessante på sin måte, selv om jeg ikke liker politikken til noen av dem. Harry Q- Gull!

   Slett
 5. Omtrent samme antall som meg Men jeg har ikke deltatt på bokaktiviteter som deg.Kun boken til Aisato jeg har lest ( og gitt bort.)Lykke til med mars måned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy da… Takk i lige så Tone.:)

   Slett
 6. Så du fann ikkje ut av det med Prost Gotvin? Nei nei - ein kan ikkje lika alt frå den kanten heller - og boka ER spesiell. Sidan eg leste som lydbok, vart leseopplevinga litt meir intens - og boka vart bra for meg. Men det skal bli ein god pause før neste møte med Gotvin (i Fortellernes marked).
  Av dine februar-bøker er det kun Jussi-bøkene eg har lest. Harry Q gløymde eg å avbestilla i Bokklubben Lydbøker, så den har eg motteke. Litt ergeleg tenkte eg - men etter fleire positive omtalar ser eg at dette er ei "må lese-bok"..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hva det var Berit, tror ikke den fenget akkurat da temamessig. Men det er andre gangen jeg har prøvd å lese den og den har glippet for meg.. så jeg vet ikke. Kanskje jeg skal prøve den på lydbok? Kan godt hende at du liker Harry Qubertboka ja.:)

   Slett
 7. Fin oppsummering. Jeg har ikke lest noen av disse men har begge Jussi Adler-Olsen bøkene stående på vent i bokhylla og så har jeg sett filmen boktyven som jeg likte kjempe godt. Ha en fin søndag!

  SvarSlett