tirsdag 18. februar 2014

Boken på vent (65): De uønskede

Da er det tirsdag og Norge har fått to gull og en sølv  i dag og det sørget flotte trøndergutter for, blant annet. Jeg så det ikke, men leste om det i ettertid. Vel, da er det tid for en tirsdagsbit med bok. Beathe åpner hylla si for andre bøker som vi har på vent. Hos meg er det mange, som vanlig, selv om jeg forsøker å lese bøker som har stått i hylla ei stund. I går var jeg også på Mammutsalget og sørget for enda flere bøker til hylla mi (men det var gode bøker, gode kupp). Boka jeg har valgt ut nå er derimot ei ganske ny bok, som jeg håper å få lest ganske snart. Det er islandske Yrsa Sigurdardottir som  er ute med en ny skrekkelig krim; De uønskede.

Forlaget sier dette om boka:

Nye grøss fra Islands ubestridte krimdronning
Óðinn blir satt til å undersøke mistankene om overgrep mot barn på Krokur, en behandlingsinstitusjon for gutter på 1970-tallet. Undersøkelsene avdekker et umenneskelig regime. To unge gutter har dødd under brutale omstendigheter.
Etter ekskona Láras død har Óðinn hatt ansvaret for deres datter Rún, og etter hvert påvirker undersøkelsene hans eget liv.
Mens Óðinns undersøkelser skrider frem, introduseres leseren for de grusomme hendelsene som skjedde på Krokur, og han innser gradvis at ekskonas død slett ikke var en ulykke, slik de hittil har trodd. Men mens han desperat forsøker å finne svar på sine spørsmål, blir ondskapen som omgir ham bare sterkere.

På forlagets side kan du også lese en smakebit, les mer HER


Jeg har lest en bok av Yrsa før; Det tredje tegnet, og har ønsket å lese mer men det har bare ikke blitt sånn enda.  Jeg har enda en i hylla av henne som jeg skal lese etter denne. Den heter Jeg vet hvem du er.


Vil du ta en titt på andre bøker så ta en titt inn i Beathes bokhylle da vel. Ha en fin dag!


6 kommentarer:

 1. Denne har jeg fått signert :-) Hun og to andre krimforfattere var i Stavanger og jeg dro og hørte på dem. Var ikke du på det samme i Trondheim? Jeg ser virkelig frem til å lese den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det stemmer det. Har signatur fra alle tre. Kjekt..)

   Slett
 2. Disse trønderne er virkelig gode å stå på ski! Har ikke lest noe av denne forfatteren men jeg begynner å bli litt nysgjerrig så jeg får vel kjøpe en bok snart. Foreløpig har jeg klart å holde meg unna mammutsalget-men det spørs om jeg klarer å holde meg helt unna. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de.:) Tror du vil like Yrsa, Beathe.:) Og mammut er et kapittel for seg, vanskelig å la være.. men det er jo mange gode kupp å gjøre der også. Fin kveld til deg og.:)

   Slett
 3. Leste den forrige, og kommer nok til å prøve å få med meg denne- på den ene eller andre måten, før eller senere!
  Nyt dagen ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra-- da likte du den forrige antar jeg. :) Takk---du og.:)

   Slett