fredag 14. februar 2014

Jussi Adler-Olsen: Fasandreperne (kjappomtale)

Tredje bok om Avdeling Q er fortært. Ikke kronologisk riktignok, da jeg leste Flaskepost fra P før Fasandreperne. Men det gjorde ikke så mye. Bortsett fra at Fasandreperne ikke var like spennende og bra som Flaskepost fra P.


Også denne boka lyttet jeg mest til. Helge Winther-Larsen er en fornøyelse å høre på som jeg har sagt tidligere .  Men jeg leste også en del i boka jeg har hatt i hylla et års tid. Det går raskere å lese tross alt.

Litt om handlingen:
"Fasandreperne" er en imponerende oppfølger til "Kvinnen i buret", spennende så det holder! Vi møter på ny kriminalinspektør Carl Mørck, leder for politiets Avdeling Q for uløste saker, og assistenten Assad. Denne gangen står de overfor en gammel drapssak der etterforskningen pekte mot en gruppe kostskoleelever fra noen av Danmarks rikeste familier. Saken ble henlagt, men ni år etter tilstod en av de mistenkte. Når Mørck og Assad imidlertid begynner å grave litt, oppdager de at noe er veldig galt. Tre av landets mektigste menn er på desperat jakt etter posedamen Kimmie. Hun vet noe som kan knuse dem. Men Kimmie har sine egne planer for hvem som skal jakte hvem.

Mer HER

Min mening:
Som sagt , ikke like heftig som Flaskepost fra P, eller Kvinnen i buret, men like godt en veldig bra krim. Bra er den mye på grunn av måten Adler-Olsen skriver på, og de gode karakterer og miljøskildringene, samt replikkvekslingene. Det er en fryd å lytte til, eller lese. Her kan jeg ta meg i å sutte på setninger.. som denne, når Carl og Assad besøker Kassandra, Kimmies stemor: 

"Spritånden var av dagsgammel, men av god herkomst. "(s. 187)

Du kjenner lukten, du lurer på hvilken erfaring/kjennskap karakteren har til denen spriten, du lurer på hvem denne  damen er, det sier en del om henne..

Her vet man også med stor sannsynlighet hvem som er forbryterne, men ikke helt hvor mye ansvar de forskjellige har, og hvilke tragedier som ligger bak og i kjølvannet av, og hvem denne Kimmie egentlig er og hva hun vil.  Det er vel kanskje mest Kimmies drama som blir spenningsmomentet i historien etterhvert. Og man kan bli ikke mindre enn ganske forbanna på maktarroganse og misbruk blan kostskolegjengene som har kommet høyt på strå i samfunnet. De som tror de bare kan bestikke og kjøpe seg ut av det meste. Mon tro om det er slik i det virkelige Danmark?

Nå ligger neste lydbok om Avdeling Q, Journal64 klar til henting på biblioteket til meg. Jeg er jo så godt i gang med denne serien.

Mine anmeldelser  av Kvinden i buret og Flaskepost fra P.

Andre Jussifans som har blogget om Fasandreperne:
Bokelskerinnen, Ebokhylla mi,  Flukten fra virkeligheten, Bokbloggeir, Bøker&bokhyller, Anettes bokboble, Siljebblomst, Beas bokhylle, Vestfoldgirl, Karinleser, Anitasblogg, - flere kan sikkert finnes på google..

Jussi Adler-Olsen: Fasandreperne, 415 s ( eller 11 CDs på lydbok)

Aschehoug 2010

4 kommentarer:

 1. Skal lese mer av Jussi etter hvert. Blant anna denne. Bra tips.

  SvarSlett
 2. Kjappe omtaler kan jeg like :) Jeg har lest alle fem bøkene om avd. Q, og holder nå på med den første boken hans Alfabethuset, ikke dum den heller :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Har du forresten blogget om dem Tine? Fant det ikke på google..

   Slett