lørdag 1. februar 2014

Oppsummering Januar

Årets første måned er over, og godt er det for nå begynner det å merkes at dagene får mer lys og blir lengre. Jeg har startet på min gamle jobb igjen etter et år med permisjon og andre sysler, fått meg ny leilighet, både midlertidig samt at jeg har  kjøpt ny som jeg skal flytte inn i om et par måneder.  Branner har rast i Trøndelag og sammen med flodbølge i Namdalen får forsikringsselskapene nok å gjøre fremover. Liv ble heldigvis ikke tapt i naturkatastrofene. Men over til månedens oppsummering på lese- og litteraturfronten:

Et av månedens høydepunkt, bokbad med Jamie Ford på biblioteket i Trondheim. (foto: Jamie Ford og co)

Jeg har hatt som mål for det nye året å kjøpe mindre, skaffe meg mindre bøker, lese mer av det jeg har på vent i hyllene. Så får vi se da..  (jeg er redd målet om å anskaffe mindre bøker på den ene eller andre måten har skjært seg totalt så langt)

Leste bøker:

Fra bok til film:

Jeg har mottatt en del leseeksemplarer fra forlag denne måned. Det er jo tross alt et nytt bokår,;)
- Monica Yndestad: Gapestokk
- Charles Baudelaire: Hasjsj og opium, det kunstige paradis
- Mario Alberto Zambrano: Loteria
- Heidi Julavits: Mer enn du ser
- Louise Penny: Nådeløs vår
- Maria Lang: Mord i august
- Ferdinand von Shirach: Tabu
- Ingvil Rishøi: Vinternoveller
- Karin Bjørset Persen: Nedlagte brudepiker (forhåndseksemplar pdf)
- Superjuicy av Carina Hultin Dahlman

Fått av Beathe (s ´bokhylle):
- Marco Maldavi: Det høyeste kortet

Jeg har kjøpt:
- Jamie Ford: Sanger til Willow Frost
- Nina Lykke : Oppløsningstendenser (egentlig byttet til meg)
- Åsne Seierstad: En av oss (byttet til meg)
- Boktyven av Markus Zusak (filmutgaven)
- Abrahamsen og Kirksæther: Sensitiv  og sterk (byttet til meg)
- Jeg er Zlatan
- Dante Alighieri: Den gudommelige komedie

+ en del lånebøker fra biblioteket…

Jaja, det er da januar bare en gang i året.;)


Leser nå:
 -Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P (lydbok og pocket)
 - Ingvil Rishøi: Vinternoveller
 - Charles Baudelaire: Det kunstige paradis- Hasjisj og opium
  - Åsne Seierstad: En av oss.

I februar skal jeg delta med disse i lesesirkel:
- Gert Nygårdshaug. Prost Gotvins geometri (Bjørgs hyllelesing)
- Kleopatra ( Moshonistas biografisirkel)
- Døren  av Magda Zsabo (live- lesesirkel i Trondheim)
- Den talentfulle Mr Ripley (Lines lesesirkel) 
- Fugl av Lisa Asaito - samlesing Bokbloggerprisen 2013


  10 kommentarer:

  1. Ser ut til at du har hatt en fin lesemåned. Jeg har kun lest inn i elden og kvinnen i buret, og har veldig lyst å lese nedlagte brudepiker :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, det har da blitt litt oppi alt.. ;) Gled deg til de Nedlagte brudepikene..

    Slett
  2. Skal si det er en innholdsrik oppsummering vi får, skikkelig gøy å lese. Jeg har lest 4 av bøkene som du har lest i januar, og Oppløsningstendenser trekker jeg frem som den beste av dem. Jeg har også vært på kino og sett samme film som deg, og i dag har jeg jammen vært på samme litterære salong som deg. Føler du deg forfulgt? ;)
   Ser du har kjøpt Dante, gleder meg til å høre om du får noe ut av dette :) Håper februar gir en like rikelig oppsummering :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Begynner det å ligne et plot i en krim? ;) Hehe--- Nei, jeg føler meg ikke forfulgt, heldigvis, vi deler bare de samme gode bøkene::)
    Spent på februar også, den er jo litt kortere.. Tror jeg kanskje må kutte på noen lesesirkelbøker…..(hysj, ikke si det til noen)

    Slett
  3. Kjenner jeg blir mer og mer nysgjerrig på Oppløsningstendenser, den dukker opp overalt! Morsomt å lese fra "din" litterære salong, det eralltid interessant å høre forfattere snakker om bøkene sine!

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, synd at ikke flere fikk lest Oppløsningstendenser før de gikk til nominasjon av Bokbloggerprisen, men -thats life..
    Litterære arrangementer er som regel gøyt, gøy at også du likte det:)

    Slett
  4. Bevares så effektiv lesemåned. For ikke å snakke om hvor mye bra du har fått i hus! Enig - det er januar kun en gang i året :-) Jeg lurer ennå på hvilken biografi jeg skal lese til biografisirkelen, ellers er jeg igang med Mr. Ripley og Fugl har jeg også tatt med meg på ferie her, så jeg skal forhåpentligvis klare å følge alle målene i februar også. Etter å ha sett Kvinnen i Buret (som du tipset meg om) samt Hobbiten filmatisert så lurer jeg på om jeg skal lage meg et Fra-bok-til-film mål i år. Det er mye bra som kommer på lerretet i 2014! Ser jeg misser ut på litterære arrangement i Stavanger. Den tiden den tiden... :-)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, det ble da litt . :) Har også lsyt å lese andre biografier, feks om Olav den heilage hvor det har komemt en ny, og så kunne Diana vært interessant- men siden jeg har Kleopatraboka her så er det vel best å ta den, det blir også kryss for bokfrahylla da.;) Ja, det er artig å se filmatiserte bøker.:) Mr. Ripley lurer jeg på om jeg får lest.. får sjekke starten på den og se om den skal prioriteres. Kos deg på ferie.:)

    Slett
   2. Har du sett filmen? Med Matt Damon og Jude Law? Absolutt severdig :-) Filmen forstyrrer meg imidlertid i lesinga. Jeg ser (spesielt) Jude Law for meg som Dickie. Jeg merker jeg fungerer dårlig på film før boka... Snart bør jeg lære det... Når det gjelder biografisirkelen så skal jeg ta for meg en litt spesiell konge ;-)

    Slett
  5. Ja jeg har sett filmen Marianne. Den likte jeg veldig godt . Spørs om æ rekk å les boka da .. Med alt nytt i hus og hyllesirkel , biografisirkel med mer .,.

   SvarSlett