torsdag 6. februar 2014

Jussi-Adler Olsen: Flaskepost fra P -Nifs og spennende krimithriller

Siden jeg fikk lydboka til Flaskepost fra P (nr 3 i serien om Avdeling Q)  fra biblioteket  før Fasandreperne (nr 2 ) , ble det til at jeg lyttet ferdig den først. Nå har jeg lyttet 14 cd`er i bil, under middagslaging og spising, og kombinert med å lese i papirboka i andre stunder.  Lydbokversjonen her er veldig god, med Helge Winther-Larsen som oppleser.


Prologen starter med at to gutter er kidnappet av en syk og iskald drapsmann som er ute etter å hevne noe fra sin egen barndom. Den ene gutten greier å skrive ned et rop om hjelp og sender den i en flaskepost. Mange år senere finner noen den og sender den til politiet, som lar den ligge som en kuriositet enda noen år.

Carl Mørck og Avdeling Q kommer over denne flaskeposten og begynner å nøste i saken som en del av arbeidet med gamle saker som for tiden er Mørcks jobb. Dette er jo nesten en umulig oppgave, siden brevet er gammelt og uleselig, og egentlig tviler de på om det er noe å undersøke i det hele tatt. Men det viser det seg at det er.

Flaskepost fra P er er rykende spennende og nifs krim med flere lag og historier. En psykopatsyk mann kidnapper barn fra barnerike sektfamilier og tar livet av den ene for å presse familien for penger, og han greier å holde dem i angst resten av livet siden trusselen om å drepe resten av familien ligger der hvis de ikke betaler eller går til politiet.  Morderen er så syk og utspekulert og manipulerer alle rundt seg sine mange dobbeltliv, kone, elskerinner, identiteter. Men noe kan gå galt også for slike typer..til slutt.

Da Carl og co kommer på sporet av at denne mannen fortsatt opererer med sine bestialske handlinger, får de det meget travelt.. I tillegg har Carl sine øyeblikk med den skjønne psykologen Mona Ibsen, og strever en del med den nye sære kontorassistenten Rose og hennes søster Yrsa etter hvert.. skjønt søster og søster...

Flaskepost fra P er som sagt veldig uhyggelig nifs. Når jakten på morderen intensiveres går det utrolig hardt og heftig for seg, ja, det blir nesten for mye av det gode, når .. nei, jeg skal ikke røpe hva, men det skjer noe på et sykehus, og den episoden, er nesten too much..og kanskje egentlig  ganske forutsigbar .

Uansett, dette  er topp underholdning for penga, og jeg gleder meg til å lese mer Jussi. Så nå har jeg så vidt begynt på Fasandreperne. Litt rart for her kommer Rose inn som en nyansatt i starten av boka til Carls forskrekkelse siden hun ser ut som hun gjør.  Men det gjør ikke meg så mye...

Adler-Olsen greier også å beskrive menneskenes, smerte, lidelser og savn på en meget god måte. Det er så man kjenner det skikkelig i nervesystemet og lider med de fortvilte foreldrene som har mistet sine barn.

Jeg vil også si litt mer  om opplesinga.
Helge Winther-Larsen gjør en fabelaktig jobb som oppleser. Han gjør boka utrolig levende, og fremstillingen av Assad på sitt gebrokne dansk, er bare utrolig herlig. Humoren kommer godt frem, og det gjør seg når man har å gjøre med så syk krim som dette her .

Mer om boka HER

Min anmeldelse av Kvinden i buret

Papirutgaven er kjøpt, og lydboka lånt.


Det er mange bloggere som har lest og skrevet om Flaskepost fra P , som feks Beas bokhylle, Ebokhylla, , Beroene, Bokelskerinnen , Flukten fra virkeligheten, Bokbloggeir, Karinleser, Beritbok, Anettesbokboble -  flere kan finnes hvis dere søker på Google..

Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P, 525 s (lydbok 14 cd`s)
Aschehoug 2011

6 kommentarer:

 1. Morsomt å se at du også har fått sansen for Adler-Olsen. Jeg liker spesielt godt karakteroppbygningen hans, sjakktrekket med Yrsa og utviklingen av Assad. Her er det noe som murrer i fortiden hans, og det er bare SÅ bra hentydet til i boka. Gleder meg til filmatiseringene som sikkert kommer på løpende bånd. Spesielt denne! Jeg har kun lest Jussi-bøker, ikke lyttet til. Nå tror jeg at jeg "mangler" Marco-effekten i hylla, kanskje den skal få komme i hus i lydvariant. Jeg liker også veldig godt Helge Winther-Larsen som innleser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er knallgode.. Jeg ble tidlig nysgjerrig på bakgrunnen til Assad- skal tro om det kommer noe mer om det i løpet av de to siste bøkene (nei, ikke si noe) Ja, du må høre Winther-Larsen lese Assad og de andre karakterene.. han bruker sitt skuespillertalent veldig bra i opplesingen. :)

   Slett
 2. Litt gøy å kunne lese alle bøkene i rask rekkefølge. Han kommer vel med nummer 6 snart?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men jeg tror jeg må ta en pause etter Fasandreperne, ellers er jeg redd jeg får overdose.. Har du lest dem? Fant deg ikke når jeg googla boka. Kanskje du bare ikke har skrevet om den?

   Slett
 3. Fin omtale, Anita - jeg har lest alle hans, og er på slutten av den jeg synes er den svakeste nå: Marco effekten. (Jeg blogger ikke på disse, i det hele tatt blogger jeg lite på krim-bøker, vet ikke helt hvorfor)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi. Hørte du ikke likte Marco-effekten så godt ja,,

   Slett